Τελευταια Νεα

8 Μαΐ 2018

Κ17: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός... 1-0 τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος σε επίπεδο εφήβων μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 που διεξήχθη την Δευτέρα το βράδυ στο Αγρίνιο.
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Το δίδυμο Μαυρουδή και Αλεξανδρόπουλου στον άξονα του Παναθηναϊκού έκανε πολύ καλή δουλειά τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά με τον δεύτερο να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες στην οργάνωση και προώθηση του παιχνιδιού προς την επίθεση.
Ωστόσο έλειπε η καλή τελική πάσα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, προς του κινητικούς Σερπέζη καιΤζαβίδα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ανέκοπτε με ευκολία τις ημιτελείς προσπάθειες του Παναθηναϊκού και σταδιακά μετά το 30’, είδαμε πρωτοβουλίες και από τον ΠΑΟΚ που προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα άκρα με τους Πουρναρά και Κορέα, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0, με… ελαφριά πράσινη υπεροχή.
Ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει και πάλι με γκάζια.
Στο 47′ ο Βαγιαννίδης έκλεψε τη μπάλα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Σερπέζης δεν μπόρεσε να βγει στην πορεία της μπάλας.
Οι πράσινοι απείλησαν ξανά στο 56′ όταν ο Σερπέζης έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Αθανασακόπουλο ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε ένα πολύ κακό σουτ και έστειλε τη μπάλα έξω.
Στο επόμενο λεπτό όμως το τριφύλλι άνοιξε το σκορ. Ο Τζαβίδας είδε τη κίνηση του Μαυρουδή στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο νεαρός χαφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή για να κάνουν το 2-0 στο 61′ όταν ο Βιαγιαννίδης βγήκε πανέμορφα στην επίθεση από τα δεξιά έκανε και την παράλληλη μπαλιά με τον Αθανασακόπουλο να επιχειρεί με τακουνάκι να κερδίσει τον Ταλιχμανίδη που όμως μπλόκαρε τη μπάλα.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, βοηθούμενος από τις αλλαγές του προπονητή του, τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά την εστία του Χατζηγιαννάκη στο 77’ με φάουλ του Σαπουτζή.
Τελικά ο Παναθηναϊκός, άντεξε την πίεση του Δικέφαλου του Βορρά και πήρε τη νίκη με 1-0.
Την Τετάρτη ο τελικός της κατηγορίας, όπου ήδη περιμένει ο Ολυμπιακός που απέκλεισε νωρίτερα την Ξάνθη (2-0) με δύο γκολ του Μούγιου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιανάκης, Βαγιαννίδης, Παρασκευόπουλος, Καραγιάννης (Αναστόπουλος 89’), Σαντικάι, Μαυρουδής, Τζαβίδας (Ζαγαρίτης 60’), Αλεξανδρόπουλος (Σπίνος 77’), Σερπέζης, Αθανασακόπουλος (Τσιμπόκας 72’), Ηλιάδης (Σαμαράς 55’)
ΠΑΟΚ (Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Καραμπέρης (Σαπουντζής 76’), Βουτσάς, Ατμαζίδης (Καλουτσικίδης 68’), Πουρναράς (Τάχατος 63’), Μουτζούρης, Βρακάς (Τσιάκαλος 63’), Γρόσδης, Κορέας, Θεοδωρίδης, Σπαρτιάτης (Αβεντισιάν 63’)


« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.