Τελευταια Νεα

16 Μαΐ 2015

Ήττα στην παράταση για τον Παναιτωλικό… στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας



Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας κέρδισε στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου τον Παναιτωλικό με 64 – 58 στην παράταση και ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ πετυχαίνοντας δύο νίκες έναντι μία του Παναιτωλικού. Ντέρμπι το παιχνίδι σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και τον Πρωτέα να πανηγυρίζει στο φινάλε την άνοδο.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το 16 – 16. Ο Παναιτωλικός πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (22 – 17), όμως ο Κάτσης με τρίποντο έκανε το 22 – 20 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου. Ο Πρωτέας προηγήθηκε με 22 – 23 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως οι γηπεδούχοι με σερί 8 – 0 προηγήθηκαν με 30 – 23. Όμως οι πόντοι των Γαλάνη, Μπέζα και Μπιλιούρη έφεραν το παιχνίδι στον πόντο στο ημίχρονο (32 – 31).   
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ομάδες δε σκόραραν στο πρώτο δίλεπτο και στη συνέχεια ο Παναιτωλικός με δύο πόντους του Παρθένη και τρίποντο του Παπαθανασόπουλου προηγήθηκε με 6 πόντους. Το πρώτο καλάθι του Πρωτέα ήρθε μετά από 6:30 λεπτά με τον Αδαμίδη και το δεκάλεπτο έκλεισε με 5 πόντους διαφορά για τον Παναιτωλικό. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 50 – 43 και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με Αδαμίδη και Μπέζα στους 2 και λίγο αργότερα με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σωτηρίου προηγήθηκαν με 51 – 54 λίγο πριν τη λήξη. Ο Κουτρουμάνος με τρίποντο έκανε το 54 – 54 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, καθώς οι παίκτες του Πρωτέα αστόχησαν στην τελευταία επίθεση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Κάτσης με τρίποντο έκανε το 55 – 57 και οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Αδαμίδη με δίποντο κάτω από το καλάθι και με κλέψιμο και λέι απ, έφεραν το 55 – 61. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε στις βολές και οι παίκτες του Πρωτέα κράτησαν τη νίκη και πήραν την άνοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 37΄ ο Παναιτωλικός έπαιζε χωρίς τον πρώτο σκόρερ του τον Παπαθανασόπουλο που αποβλήθηκε με 5 φάουλ, ενώ από τον Πρωτέα αποβλήθηκαν οι Μπιλιούρης και Κάτσης σε εκείνο περίπου το σημείο.

Δεκάλεπτα: 22 – 20, 10 – 11, 11 – 7, 11 – 16, 4 – 10.

Διαιτητές: Μίγδος – Γαλήνας.

Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Θανάσης Παπαθανασόπουλος): Παπαθανασόπουλος Ι. 17(2), Γερονίκος 5, Μαυροφρύδης 4, Κουτρουμάνος 3 (1), Σαράμπαλης, Τασιούλης Ι. 8, Μακρής, Τασιούλης Χ. 6, Κατερινόπουλος 2, Παρθένης 8, Μαυρομμάτης, Καραπάνος 5.

Κ.Α.Ε. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζούκης): Γαλάνης 6(2), Διαμάντης, Λάγκαρης 3, Κάτσης 8(2), Κακομανώλης, Μπέζας 19(1), Σωτηρίου 7(2), Τσούπης 2, Μπιλιούρης 9, Αδαμίδης 8, Καρβούνης, Δρίκος 2.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.