Τελευταια Νεα

24 Νοε 2014

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ ο Μιχάλης Ραπτάκης

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ ο αντιπρόεδρος του Α.Γ.Ο. Γρηγόρης Λιακατάς Μιχάλης Ραπτάκης. Ο κύριος Ραπτάκης στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση και επισημαίνει πως πριν τον αγώνα της ομάδας του Αιτωλικού με τον Π.Α.Σ. Ναυπάκτου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης κύριο Κώστα Νικάκη ζητώντας να αντικατασταθεί ο πρώτος διαιτητής Λιότσος για συγκεκριμένους λόγους, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το Αιτωλικό έβγαλε ανακοίνωση και διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Μάλιστα ο κύριος Ραπτάκης στην ανακοίνωσή του τονίζει πως η επιλογή των διαιτητών δεν έκρυβε σκοπιμότητα, όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

ΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.)


Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι διαιτητές και όχι οι αθλητές των δύο ομάδων.
Σε ό,τι  με αφορά, μετά την επίσημη ανακοίνωση των διαιτητών του αγώνα μεταξύ των ομάδων: Γρηγόρης Λιακατάς Αιτωλικού και ΠΑΣ. Ναυπάκτου, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κώστα Νικάκη εκφράζοντας τους φόβους μου για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Και αυτό, λόγω της προσωπικής σχέσης του κ. Λιότσου (πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης) με την ομάδα της Ναυπάκτου και με τον προπονητή της ειδικότερα. Το αίτημά μου ήταν η αντικατάσταση του εν λόγω διαιτητή στον συγκεκριμένο αγώνα για τους προφανείς λόγους που ανέφερα παραπάνω. Ο κ. Νικάκης μού εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να επιτευχθεί, με το αιτιολογικό ότι θα γεννιόνταν ερωτηματικά που θα έπλητταν το κύρος της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
Δυστυχώς, οι φόβοι μου πραγματοποιήθηκαν και η έκβαση του αγώνα δεν τιμά κανέναν μας. Δε θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω στα της διεξαγωγής του αγώνα, ούτε να αναλωθώ σε όσα συνέβησαν εκεί. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας η οποία προσυπογράφεται απ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Προσωπικά, πιστεύω ότι πέρα από το κύρος της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. προέχει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, διότι μόνο διασφαλίζοντας αυτά τα δύο αποκτά κύρος η Ένωση Σωματείων. Θέλοντας να προστατέψω την ιστορία της ομάδας μας, η οποία υπηρετεί το άθλημα της καλαθοσφαίρισης 35 χρόνια, τους συνεργάτες μου που με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προάγοντας τον αθλητισμό στην πόλη μας, αλλά και τους αθλητές της ομάδας μας, υποβάλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας.
Τελειώνοντας, πιστεύω ότι η επιλογή των συγκεκριμένων διαιτητών δεν έκρυβε καμία σκοπιμότητα. Ωστόσο, όπως και στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό, το νόμιμο δεν είναι και ηθικά σωστό.

Με εκτίμηση
Ραπτάκης Μιχάλης
Αντιπρόεδρος Α.Γ.Ο. Γρ.Λιακατάς
τ. μέλος Δ.Σ. Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
                   
         
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.