Τελευταια Νεα

7 Οκτ 2022

Πλήρωσε λάθη και επιλογές Μίτσελ


Τραγικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, πλήρωσε τα παιδαριώδη λάθη του, αλλά και τις άστοχες επιλογές του Μίτσελ. Η ήττα με 3-0, ήταν η τιμωρία από την Καραμπάγκ.

Ο Ολυμπιακός, παρόλο που εμφανίστηκε ανανεωμένος στο πρώτο ημίχρονο, κυνηγώντας το τέρμα που θα του έδινε τους πρώτους του τρεις βαθμούς στη διοργάνωση, στο τέλος λύγισε και ηττήθηκε 3-0 από την Καραμπάγκ, συμπληρώνοντας τρεις αγώνες χωρίς βαθμούς. Έντονες οι αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα από τον κόσμο, με τους περισσότερους να αποχωρούν πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο αγώνας:

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ψάχνει τα πατήματά του, με την Καραμπάγκ να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός και να απειλεί από νωρίς. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Ζουμπίρ επιχείρησε να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης, στο επόμενο λεπτό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά σε άδειο τέρμα. Η φάση όμως εξετάστηκε από το VAR και το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Αντράντε που τροφοδότησε τον σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα, ο Άβιλα έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μπιελ, με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει και τον τερματοφύλακα των Αζέρων να μπλοκάρει εύκολα. Στο 11ο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μπιελ ανέλαβε την εκτέλεσή του, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ, δυσκόλεψε τον Mαγκομενταλίγεφ και τον ανάγκασε σε μαγική απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πιέζοντας την Καραμπάγκ κυρίως μέσω ταχύτατων επιθέσεων. Αμυντικά όμως, έδειχνε να ψάχνεται στον σχηματισμό. Ο Κουντέ με μακρινό σουτ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους “φιλοξενούμενους”, όμως ο πορτιέρε των Αζέρων μπλόκαρε εύκολα. Αυτό που στόχευε κυρίως η Καραμπάγκ είναι να βγάζει τον Οβούζου στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, κάτι που κατάφερε και στο 22ο λεπτό, με τον Εμβιλά να… σώζει τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από το πλασέ του Γκανέζου, που κατέληγε στα δίχτυα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες, απάντησε άμεσα, με σουτ στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Καραμπάγκ, ο οποίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια, ο Ουΐ Τζο πραγματοποίησε όμορφη προσπάθεια, όμως το αδύναμο σουτ του κατέληξε στον Μαγκομενταλίγεφ έλεγχε εύκολα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι απειλητικός, ψάχνοντας να βρει το γκολ. Ο επίμονος Μπιέλ κέρδισε κόρνερ, στην εκτέλεσή του ο Σισέ έκανε την κεφαλιά, με την άμυνα της Καραμπάγκ να διώχνει πάνω στη γραμμή και τους “γηπεδούχους” να χάνουν άλλη μια ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Από το 39ο λεπτό, ο Ουΐ Τζο αγωνιζόταν με ενοχλήσεις ψηλά στη μέση, στο ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης της πατρίδας του κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Ο Άβιλα με μαγικό τακουνάκι έβγαλε τη μπάλα στον Μπιελ ο οποίος δεν πρόλαβε, βρήκε την μπάλα με τον ώμο και πέρασε πολύ έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να βρει το τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα. Ο Ροντρίγκες στο 49ο λεπτό, μετά από ωραία ενέργεια, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 60 λεπτό, ο Μαρσέλο πέρασε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο με το “Γ. Καραϊσκάκης” να σείεται και τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έκανε το συρτό σουτ μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει σςτον Μασούρα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Έλληνας διεθνής ήταν εκτεθειμένος.

Η Καραμπάγκ αντέδρασε άμεσα, ο Κάντι τροφοδότησε τον Οβούζου, ο οποίος έκανε το πλασέ και νίκησε τον Τζολάκη, ανοίγοντας το σκορ και βάζοντας την ομάδα του σε θέση… οδηγού. Ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα αρχικά, όμως μετά από εξέταση του VAR, το γκολ του Γκανέζου, μέτρησε κανονικά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει γρήγορα, χάνοντας τεράστρια ευκαιρία, με τον Μασούρα να επιχειρεί σέντρα-σουτ, που σταμάτησε στο δοκάρι του πορτιέρε των Αζέρων.

Ο Τζολάκης στη συνέχεια προχώρησε σε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Κάντι, μη επιτρέποντας στους Αζέρους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Όμως, μετά από λάθος του Σισέ ο οποίος έχασε τη μπάλα, ο Βέσοβιτς μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Τζολάκη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στο 86ο λεπτό, ο Σεϊντάεφ με φοβερό τρόπο έγραψε το 3-0 για την ομάδα του. Μετά το σουτ που πραγματοποίησε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη.

Έτσι ο Ολυμπιακός, βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό, μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα λιγότερες τελικές από την Ελσίνκι. Η Καραμπάγκ, απέδειξε πόσο αυθεντική ομάδα είναι στο 2ο ημίχρονο, όχι μόνο με τα τρία γκολ στο “Γ. Καραϊσκάκης” αλλά γενικότερα, με τα 18/20 τελευταία γκολ της να είναι στο δεύτερο 45λεπτο.

Για την ιστορία, ο Βαλμπουενα με την είσοδό του, έφτασε τις 700 συμμετοχές συνολικά στην καριέρα του με συλλόγους και εθνικές ομάδες.

Γκολ: – / 70′ Οβούζου, 82′ Βέσοβιτς, 86′ Σεϊντάεφ

Δοκάρι: 73′ Μασούρας

Κίτρινες: 88′ Βαλμπουενά / 34′ Γιαφαργκουλίγεφ, 87′ Σεϊντάρεφ, 88′ Γκαράγεφ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ (83′ Βαλμπουενά), Βρσάλικο, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (60′ Μαρσέλο), Κούντε (74′ Ιν-Μπεομ Χουάνγκ), Γκάρι Ροντρίγκες (60′ Μασούρας), Μπιέλ, Ούι Τζο Χουάνγκ (74′ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Καραμπάγκ (Γκουρμπάνοφ): Mαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς (90+1 Χουσεϊνόφ), Γιαφαργκουλίγεφ (45′ Μπαϊράμοβ), Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεΐνοφ, Γκαράγεφ, Ρίτσαρντ Αλμέιδα (65′ Ρομαό), Κάντι, Λεάντρο Αντράντε (65′ Σεϊντάεβ), Ζουμπίρ, Οβούζου (90+1 Οζόμπιτς)

ertsports.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.