Τελευταια Νεα

10 Οκτ 2022

Διατήρησε τη διαφορά

 


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης από την άσπρη βούλα.

Το 7 στα 7 δεν ήρθε με εύκολο τρόπο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι “πράσινοι” δυσκολεύτηκαν κόντρα στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά αλλά κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σκόραρε σε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι και έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα!

Ο αγώνας

Το “τριφύλλι” πήρε άμεσα τα ηνία του αγώνα, θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απειλούσε την εστία του Παπαδόπουλου με σέντρες που περνούσαν ανεκμετάλλευτες. Τα πολλά φάουλ και τα λάθη των δύο ομάδων, δεν επέτρεπαν στον αγώνα να αποκτήσει ρυθμό, ενώ οι “πράσινοι” αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιόλογες συνθήκες. Στο 33′, ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του Σένκεφελντ μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 37′, ο Παλάσιος έγινε αποδέκτης της μεγάλης μπαλιάς του Πέρεθ, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Εν συνεχεία, δεν υπήρξε άλλη μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, ενώ οι Αρκάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν μέσα από τις αντεπιθέσεις τους. Στις αρχές του δεύτερο ημιχρόνου, ο Αστέρας έκανε την πρώτη του τελική στον αγώνα, ωστόσο ο Μπρινιόλι δεν ανησύχησε. Στο 58′, συνεργάστηκαν ωραία οι Αϊτόρ και Χουάνκαρ, ωστόσο η σέντρα του δεύτερου κατέληξε σε κόρνερ. Το “τριφύλλι” κυκλοφορούσε την μπάλα, προκειμένου να βρει… διαδρόμους για να απειλήσει, αλλά η άμυνα του Αστέρα ήταν καλά στημένη και αποσοβούσε τους κινδύνους. Στο 78′, ο Αϊτόρ κέρδισε πέναλτι, το οποίο δόθηκε κατόπιν της χρήσης του VAR και ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Το εν λόγω σκορ αποτέλεσε και το τελικό της αναμέτρησης, αν και ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα.

ΓΚΟΛ: 78′ Αϊτόρ

Κίτρινες: 65′ Κουρμπέλης / 20′ Ιγκλέσιας, 54′ Καστάνιο, 73′ Γκαρντάβσκι, 78′ Ζουκάνοβιτς

Κόκκινη: 84′ Ζουκάνοβιτς

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (90+1′ Τσοκάι), Αϊτόρ, Μπερνάρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρσία (45+2′ Ρεγκίς), Αλβάρες, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο, Κόστα (88′ Ριέρα), Μπαράλες (60′ Μουνάφο)

ertsports.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.