Τελευταια Νεα

10 Ιουν 2022

Τρίτη σερί νίκη για την Εθνική... 3-0 την Κύπρο

 


Σπουδαία εμφάνιση από την Εθνική, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της. 


Το 3/3 πέτυχε η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ επικρατώντας 3-0 της Κύπρου και πλέον ετοιμάζεται για το ματς της Κυριακής (12/06) κόντρα στο Κόσοβο, σε ένα παιχνίδι που μπορεί με νίκη να πάρει το εισιτήριο της πρώτης θέσης του δεύτερου ομίλου στην τρίτη κατηγορία του Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας τρία γκολ. Τελευταία φορά που η “γαλανόλευκη” πέτυχε κάτι αντίστοιχο ήταν στο “Γ.Καραϊσκάκης” στις 10/10/2017, όταν μάλιστα είχε επικρατήσει του Γιβραλτάρ με το εμφατικό 4-0.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άρχισε με τη “γαλανόλευκη” να έχει γρήγορο και επιθετικό ρυθμό. Μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τσιμίκας με ωραία ενέργεια από την αριστερή πλευρά έκανε τη σέντρα και η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα, με τον αρχηγό της Εθνικής να ανοίγει το σκορ του παιχνιδιού με ένα τρομερό βολέ έξω από την περιοχή της Κύπρου. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο στο 20′, μετά από λάθος της άμυνας της Κύπρου, ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα, έκανε την κίνηση προς τα δεξιά, γύρισε στον Παυλίδη και εκείνος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μιχαήλ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Ελλάδας. Πριν από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, ο Χατζηδιάκος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον Τζαβέλλα. Οι παίκτες του Πογιέτ είχαν τον έλεγχο του ματς, ωστόσο η Κύπρος απείλησε για πρώτη και ουσιαστική φορά στο 41ο λεπτό, όταν ο Πίτας βρέθηκε μόνος του στην περιοχή της “γαλανόλευκης”, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βλαχοδήμο, με το 2-0 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν το ίδιο “ζεστά” και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό, Λημνιός έκανε ωραία την ντρίμπλα πάνω στον Ιωάννου, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και κατάφερε να πετύχει ένα τρομερό γκολ για το 3-0 της Εθνικής που έδειχνε να έχει το “πάνω χέρι”. Η απόδοση των γηπεδούχων σταδιακά έπεσε, με την Κύπρο να απειλεί ξανά στο 65′ με την κεφαλιά του Λαΐφη να περνάει πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου. Οι παίκτες του Κοστένογλου ανέβασαν “στροφές” και στο 77′, ο Χριστοφής έκανε το σουτ, ωστόσο ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας τη μπάλα. Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο τα “χαμόγελα έσβησαν”, όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Λημνιός αποχώρησε τραυματίας. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 3-0 υπέρ της Ελλάδας, που πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδι στο Nations League.

ΓΚΟΛ: 8′ Μπακασέτας, 20′ Παυλίδης, 48′ Λημνιός
Κίτρινες: 45+2′ Σιώπης / 52′ Λοΐζου

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24′ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Μπακασέτας (81′ Παπανικολάου), Σιώπης (53′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (53′ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46′ Μασούρας), Παυλίδης.

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Κατελάρης (46′ Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64′ Παναγιώτου), Παπουλής (74′ Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64′ Τζιώνης), Σωτηρίου (46′ Χριστοφή).

ertsports.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.