Τελευταια Νεα

7 Σεπ 2021

ΔΟΞΑ: Ενημέρωση-ενίσχυση - προτάσεις προς Δήμο Αγρινίου


Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Αντιδήμαρχοι


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ «ΔΟΞΑ», με έτος ιδρύσεως 1966 με αέναη αναφορά την ένδοξη ΑΕΚαινουρίου (έτος ίδρυσης 1932), κάνει μια νέα αρχή, ανασυγκρότησής της. Όπως σας είναι γνωστό ο Όμιλός μας, είναι ένα από τα ιστορικότερα Πολιτιστικά & Αθλητικά Σωματεία στην περιοχή. Με σοβαρή και πολυσχιδή διαχρονική παρουσία στο Καινούργιου Δήμου Αγρινίου, καθώς και στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και Πανελλαδικά.

Οι εκδηλώσεις «ΘΕΣΤΙΑ» με επίκεντρο τον Πολιτισμό και το Αθλητισμό που διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1976 και εφεξής με την φροντίδα της Κοινότητάς μας και στη συνέχεια του Δήμου Θεστιέων. Οι εκδηλώσεις ξεπέρασαν τα στενά όρια της επαρχίας Τριχωνίδας και καταξιώθηκαν ακόμα και εκτός της χώρας μας. Δημιουργοί και καλλιτέχνες πρώτης γραμμής, όπως Θ. Μικρούτσικος, Γ. Μαρκόπουλος, Γ. Νταλάρας, Σάκης Μπουλάς, Κώστας Θωμαΐδης, Γ. Θωμόπουλος κ.α.  τίμησαν τις εκδηλώσεις μας, ενώ δόθηκε βήμα και σε ντόπιους δημιουργούς.

Γι’ αυτό λόγο αυτό θεωρούμε εντελώς άδικη την αντιμετώπιση, που μας έγινε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο στην πρότασή μας (Αριθ. πρωτ. 3/10-8-2021έγγραφό μας) για ένα τριήμερο εκδηλώσεων «ΘΕΣΤΙΑ 2021» στη κεντρική πλατεία του Καινούργιου και τελικά ματαιώθηκαν. 

Μέσα στο «δυστοπικό» κοινωνικό, οικονομικό και υγειονομικό περιβάλλον, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με τη συρρίκνωση και απαξίωση δομών και αξιών, νέοι άνθρωποι, βρεθήκαμε στη διοίκηση της «ΔΟΞΑΣ», με  μοναδική φιλοδοξία και σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση τόσο του ερασιτεχνικού πολιτιστικού όσο και του αθλητισμού στη μεγαλύτερη Κωμόπολη του Δήμου Αγρινίου. Προσδοκούμε την αναγέννηση και εξέλιξή του σωματείο» ΔΟΞΑ», θέλουμε να γίνει πρότυπο σε όλο το νομό, με αρχές και πανανθρώπινες αξίες του «ευ αγωνίζεστε». Θα στηρίξουμε και θα στηριχθούμε σε ντόπιους δημιουργούς και αθλητές. .

Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε τιτάνιο έργο, στις σημερινές δυσκολίες και στην υποχώρηση των ερασιτεχνικών σωματείων, ένεκα των οικονομικών, κοινωνικών κ.α. προβλημάτων που λειτουργούν ως τροχοπέδη σε κάθε συλλογική και κοινωνική πρωτοβουλία. Σκεφθήκαμε ότι αντί να μένουμε άπραγοι και να αδιαφορούμε για το μέλλον της νέας γενιάς του χωριού μας μπήκαμε μπροστά.

Οι λειτουργικές κ.α. δυσκολίες πολλές. Οι ανάγκες άθλησης των παιδιών του χωριού επίσης πολλές. Τα οικονομικά και τα μέσα ανύπαρκτα, καμία κρατική επιχορήγηση δεν πήρε η «ΔΟΞΑ», ούτε φαίνεται να υπάρξει απ’ ότι έχουμε ενημερωθεί στο άμεσο μέλλον.

Σας ενημερώνουμε παράλληλα για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε σε αυτή τη πρωτόγνωρη  οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση, για τη προαγωγή των αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων του σωματείου, με άμεση  προτεραιότητα την ποδοσφαιρική ομάδα ενόψει της έναρξης της νέας αθλητικής περιόδου 2021-2022, όπου συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Αιτωλ/νίας με αθλητές από το Καινούργιου και με τη φιλοδοξία να ήμαστε του χρόνου στην Α’ ΕΠΣΝΑ, που ολόκληρως ο Δήμος Αγρινίου σήμερα στερείται.    

Με αυτή την ενημερωτική μας επιστολή μας, ορθώνουμε «κραυγή» αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις σε θεσμικό κ.λ.π. επίπεδο, ξεκινώντας από το Δήμος μας.

Τελικά η δημιουργική και υγιής αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας έχει κόστος σε πολλά επίπεδα. 

Για τους ως άνω λόγους θεωρούμε δεδομένη την στήριξη από τον Δήμο Αγρινίου σε πολλά επίπεδα. Να διευρυνθεί η προσπάθεια, που γίνεται με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού. Η οικονομική ενίσχυσή της «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου είναι αναγκαία από το Δήμο Αγρινίου, σε αυτή την κρίσιμη καμπή, για τον ερασιτεχνικό και υγιή αθλητισμό. Πρέπει τούτη τη φορά να μπορέσει να ανθίσει το λουλούδι της λίμνης. Ευελπιστούμε με μια αναλογικά γενναία επιχορήγηση του Δήμου Αγρινίου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, στα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτή και πρέπει να βρουν λύσει προς όφελος της νεολαίας του χωριού μας.

Με την ευκαιρία θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις Αθλητικές υποδομές στο Καινούργιο, τις ανάγκες για άθληση και τις άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις που χρειάζονται από τον Δήμο οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και η Κοινότητά γνωρίζει και στηρίζει, στο μέτρο του δυνατού τον κοινό μας αγώνα. 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

 1. Ο Δήμος Αγρινίου, από την πρώτη στιγμή μας παραχώρησε τα γήπεδα Καινουργίου και Παναιτωλίου για τους αγώνες και τις προπονήσεις της ομάδας μας.

 2. Ο αγωνιστικός χώρος κρίνεται ικανοποιητικός, όπως και οι προσπάθειες τόσο της αρμόδια διεύθυνσης, όσο και καθημερινά του συντηρητή που υπάρχει σήμερα στο γήπεδο Καινουργίου. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και για το βοηθητικό, στη θέση Χαρυγή.

 3. Χρίζουν άμεσης τεχνικής ηλεκτρομηχανολογικής παρέμβασης η εγκαταστήσεις, με άμεση προτεραιότητα τα αποδυτήρια των αθλητών και τα γραφεία, διότι την Δευτέρα 13-09-2021 θα ξεκινήσουμε επίσημα την προετοιμασία της ομάδες τν ανδρών και έπεται το παιδικό τμήμα της Ακαδημίας της ΔΟΞΑΣ.

 4. Χρειάζεται γενική βαφή οι εν γένει χώροι του γηπέδου

 5. Αλλαγή ή κατάργηση των καθισμάτων στην κερκίδα λόγω φθοράς τους

 6. Απαιτούνται επιπλέον προβολείς για την κάλυψη, βραδινών προπονήσεων και αγώνων γιατί οι περισσότεροι μαθητές έχουν φροντιστηριακά μαθήματα κατά τις απογευματινές ώρες ενώ το παιδικό-εφηβικό τα μικρά απιδιά μπορούν μόνο απογευματινές ώρες. Στο θέμα αυτό μια ενδεικτική λύση είναι η μεταφορά των προβολέων από το παρακείμενο γήπεδο του 5χ5, που δεν χρησιμοποιούνται, πλέον για τεχνικούς λόγους και για την ασφάλεια των παιδιών και των περίοικων.    

 7.  Σύστημα φύλαξης του γηπέδου και των αποδυτηρίων από κλοπές και καταστροφές. 

 8. Επίστρωση με συνθετικό αθλητικό δάπεδο στο γήπεδο Μπάσκετ (βρίσκεται εντός του γηπέδου) για να ξεκινήσουν τις προπονήσεις τα παιδιά του τμήματος.

 9. Κλειστό γήπεδο BASKET στην Β/Α Τριχωνίδα- Να γίνει το όνειρο πραγματικότητα

Μακροπρόθεσμα πρέπει να προβλεφθεί η αγορά και εγκατάσταση κλειστού γηπέδου πολλαπλών χρήσεων, Αεροϋποστηριζόμενων Θόλων Αθλοπαιδιών (Γηπέδων Μπάσκετ, Βόλεϊ και χειροσφαίρισης hand ball)  τύπου φούσκας, όπου η εγκατάσταση αυτού, μπορεί να γίνει στο Καινούργιο στον κοινοτικό χώρο των 11 στρεμμάτων, που είναι το 5χ5, κοντά στο γήπεδο της ΔΟΞΑΣ. Ας μιμηθούμε λοιπόν το παράδειγμα του Δήμου Μυτιλήνης, όπου γέμισε τα μεγάλα χωριά με κλειστά γήπεδα αυτής της οργανωμένης λυόμενης κατασκευής (δείτε εδώ: https://www.lesvospost.com/2020/12/blog-post_411.html ) .  

« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

 1. Μόνο να τους φτιάξουν καινούργιο γήπεδο με 10 χιλιάδες θέσεις δεν ζήτησαν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.