Τελευταια Νεα

21 Ιουν 2020

Ορθιος στα Πηγάδια ο Παναιτωλικός... 1-1 με Ξάνθη


Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της ουράς, καθώς μετά από ένα ματς που έσπασαν καρδιές και τα είχε όλα, ο Παναιτωλικός απέσπασε 1-1 από την Ξάνθη και παρέμεινε στο «+2» από εκείνη. 
Οι Θρακιώτες είχαν τον Αμπάντ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Καρααλίδη, Λισγάρα, Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τερκί, Κοβάσεβιτς στα «6αρο-8άρια», τους Ντε Αμορίμ, Τζουρίσκοβιτς στα «φτερά» και τον Μπαριέντος ένα κλικ πιο πίσω από τον Κάστρο στο «9». 
 
Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Φερνάντεθ στο τέρμα, τους Τσιγγάρα, Λιάβα, Μαλή, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντάλσιο, Ντίαζ στον άξονα, τους Μουνιέ, Ρόσα στα άκρα, τον Αλβαρεζ «οργανωτή» και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.  
 
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν αλλά η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ. Ο Καραγεωργίου ξεκίνησε με τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση τον αγώνα του Βόλου (Τερκί, Κάστρο, Μπαριέντος, Τζουρίσκοβιτς) και μόλις στα 26 δευτερόλεπτα η Ξάνθη απώλεσε την πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Τζουρίσκοβιτς από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε λίγο άουτ. 
 
Οι Θρακιώτες «φόρτωναν» την αριστερή τους πλευρά, ο Μπαριέντος «τραβιόταν» εκεί και πλαισίωνε τον Αμορίμ και οι δυο τους ήταν κίνδυνος-θάνατος για τα  «κυανοκίτρινα» καρέ. Ο πρώτος απείλησε στο 3', το 7' και το 32', ο δεύτερος στο 40' (ωραία και δύσκολη απόκρουση του Φερνάντεθ), οι Κοβάσεβιτς, Κάστρο είχαν επίσης από μία καλή στιγμή και φτάσαμε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την Ξάνθη να βγάζει φάσεις και να κρατά μπάλα στα επίπεδα του 68%. Τότε βρέθηκε μια «ανάσα» από το γκολ, όταν ο Μαλής ανέτρεψε τον Κάστρο (σε φάση που πάλι ξεκίνησε από τα αριστερά) και ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Αργεντινός φορ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο Φερνάντεθ έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν για τον Παναιτωλικό. Ο οποίος σε αυτό το διάστημα δεν δημιούργησε «καθαρή» φάση. 
 
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κρατούν μπάλα και στο 52' «άγγιξαν» το γκολ, όταν σε λάθος απομάκρυνση του Λισγάρα η μπάλα στρώθηκε στον Τσιγγάρα, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Αμπάντ, σούταρε πάνω του. Ο Παναιτωλικός έδειχνε να πατά καλύτερα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, ωστόσο στο 58' άλλαξαν όλα. Μετά από έλεγχο VAR ο ρέφερι Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντε Αμορίμ από τον Ντάλσιο και στο 62' ο Τζουρίσκοβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Αυτόματα η Ξάνθη πήρε ψυχολογία και η πλάστιγγα έγερνε πια υπέρ της. 
Ο αγώνας ωστόσο είχε ακόμη... πολύ δρόμο. Λίγο αργότερα (69') αποβλήθηκε ο Κάστρο με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Φερνάντεθ και ο Παναιτωλικός απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Αυτόματα τα έπαιξε όλα για όλα, βγήκε μπροστά και η Ξάνθη άρχισε να προσέχει περισσότερο τα «μετόπισθέν» της. Τα «καναρίνια» κρατούσαν μπάλα αλλά δεν απειλούσαν, μέχρι που φτάσαμε στο 83'. Τότε ο Μπαϊροβιτς με μία φανταστική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό και έβαλε στον αγώνα... φωτιά. 
Απέμεναν 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις και η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι δεν «φοβήθηκαν» παρότι με παίκτη λιγότερο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη  «μισή» φάση για την ανατροπή. Βγήκαν στο τρανζίσιον 2-3 φορές χωρίς όμως να κάνουν τελική, σε αντίθεση με την Ξάνθη που απείλησε δις, αμφότερες με τον Στάρτζεον. Στο 90'+1 σούταρε άουτ, ενώ στο 90'+8' ο Φερνάντεθ απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια. 

MVP: O Φερνάντεθ. Ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε φανταστικό ματς. Συνολικά είχε 5 αποκρούσεις (οι πιο σημαντικές το πέναλτι του Κάστρο, η φάση του 90'+8' με τον Στάρτζεον και του Ντε Αμορίμ στο 40'), ενώ «κέρδισε» και την αποβολή του Αργεντινού φορ. Ηταν εξαιρετικός.  
Στο ύψος του: Από την Ξάνθη ξεχώρισε το δίδυμο των Μπαριέντος, Ντε Αμορίμ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο (ο Ουρουγουανός πήρε πολλές πρωτοβουλίες ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του), ενώ από τον Παναιτωλικό ήταν πολύ καλοί οι Κέβιν (έχει και 2 πολύ κομβικά stop σε αντίπαλες τελικές μέσα από τα καρέ του Παναιτωλικού), Ντάλσιο. 
Αδύναμος κρίκος: Ο Κάστρο. Εχασε το πέναλτι και αποβλήθηκε. Εάν η Ξάνθη δεν έμενε με 10 παίκτες, θα ήταν το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει.  
Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Παναιτωλικού στο 90'+8'. Ο Στάρτζεον μπήκε ανενόχλητος από τα αριστερά στο τρανζίσιον και σούταρε ανενόχλητος, αλλά απέκρουσε ο Φερνάντεθ. Ο Πορτογάλος ήταν μόνος του, παρότι τα «καναρίνια» έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.
Το «στραγάλι»: Πολλά παράπονα και από τις δύο ομάδες για τις αποφάσεις του Διαμαντόπουλου. Οι γηπεδούχοι για την υπόδειξη φάουλ που προήλθε το γκολ του Μπαϊροβιτς και οι φιλοξενούμενοι για το πέναλτι που ο Κοβάσεβιτς άνοιξε το σκορ. Παράλληλα ο ρέφερι του ματς «έχασε» πολλές κάρτες. Σωστό το πέναλτι που καταλόγισε στο πρώτο ημίχρονο, όπως και η αποβολή του Κάστρο.  
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, συνολικά έβγαλε 15 τελικές (έναντι 4 του Παναιτωλικού), αλλά «πλήρωσε» την αστοχία της στην τελική προσπάθεια. Ή μπορεί να πει κάποιος και την εξαιρετική εμφάνιση του Φερνάντεθ. 
ΞΑΝΘΗ: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (90' Φασίδης), Τζουρίτσκοβιτς (77' Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (77' Φοσέ), Μπαριέντος (90' Μουλέν), Κάστρο, 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (80' Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ (90'+4 Λουσέρο), Ρόσα, Αλβαρεζ (70' Ντουάρτε), Ντάουντα 
gazzeta.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.