Τελευταια Νεα

17 Αυγ 2019

Η... μάχη του άξονα

Ο Κάστρο διαθέτει πλέον επτά λύσεις για τον χώρο του κέντρου, που μπορούν να γίνουν οκτώ εφόσον μετατοπιστεί εκεί ο Ντίας.

Κάτοικος Αγρινίου έγινε πριν από λίγο ο Ράσμους Σιέστεντ και η προσθήκη του Σουηδού δίνει στον Παναιτωλικό μία επιπλέον λύση για τα χαφ και «γεμίζει» τον άξονά του. Με γνώμονα τα ως τώρα δεδομένα φαίνεται πως στα «καναρίνια» προκρίνεται, ως επί το πλείστον, η περίπτωση του 4-1-4-1 για «βασικό» σύστημα και ο Λουίς Κάστρο θα έχει 7 παίκτες που «παλεύουν» για τις 3 θέσεις, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να γίνουν 8. Ας τους δούμε... 
Στο «1», δηλαδή στο κλασικό «6αρι» υπάρχουν οι Σιέστεντ, Ταχάρ, Μιμίτο, Τσιγγάρας. Οι τρεις πρώτοι ήρθαν το καλοκαίρι, ενώ ο μικρός κατέθεσε πέρσι τα διαπιστευτήριά του. Ολοι τους μάλιστα μπορούν να «ανέβουν» στο «4» και να πλαισιώσουν έναν εκ των Ντάλσιο, Λουσέρο, Φυτόπουλο. Ο πρώτος αποκτήθηκε φέτος, ο δεύτερος συνεχίζει από πέρσι, ενώ κρατάμε το όνομα του πιτσιρικά, που πρόσφατα έγινε επαγγελματίας και θα πάρει χρόνο συμμετοχής. 
Το παραπάνω άθροισμα μας κάνει 7, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο Ντίας έκανε πέρσι σαν «8αρι» ορισμένα εξαιρετικά ματς και από τη στιγμή που έχει δρομολογηθεί η περίπτωση απόκτησης ενός ακόμη μεσοεπιθετικού, αυτόματα θα μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να μετατοπιστεί στον άξονα. 
Την ίδια στιγμή υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής φιλοσοφίας. Οι Σιέστεντ, Ταχάρ, Μιμίτο παρουσιάζονται πιο αμυντικογενείς και με 2 εξ' αυτών στο γήπεδο, ο Παναιτωλικός θα έχει αισθητά στραμμένη την προσοχή του στα «μετόπισθέν» του. Οι Τσιγγάρας, Λουσέρο, Φυτόπουλος λογίζονται, σε ελεύθερη μετάφραση, ως «6αρο-8αρια» και μπορούν να βοηθήσουν στο δημιουργικό σκέλος, ενώ αν π.χ. δούμε εκεί ταυτόχρονα τους Ντάλσιο, Ντίας, ο Παναιτωλικός θα είναι σε θέση να παίξει... φουλ επίθεση. 
Ετσι πάντα με την ίδια διάταξη, ο Κάστρο θα είναι σε θέση να διαμορφώσει και διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αφού διαθέτει μεγάλη δεξαμενή επιλογών για τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, στο ανάποδο τρίγωνο που φαίνεται πως θέλει να εφαρμόσει. 
gazzeta.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.