Τελευταια Νεα

3 Μαρ 2019

Ηττα Χαρίλαου Τρικούπη στην Καβάλα

Δεν άντεξε ο Τρικούπης στην Καβάλα και γνώρισε την ήττα με σκορ 69-60. 
Η τοπική ομάδα έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ την νίκη, αφού βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού, οι παίκτες της έβγαλαν πολλή ενέργεια στο παρκέ και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.
Η ομάδα του Μεσολογγίου είχε εν μέρει τον έλεγχο του παιγνιδιού για δυόμιση περιόδους, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Έτσι στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με πρεσάρισμα σε όλο σχεδόν το γήπεδο, πήραν το προβάδισμα που σιγά σιγά το διεύρυναν, φθάνοντας μέχρι και το +13 και το μόνο που κατάφεραν στο τέλος οι παίκτες του Τρικούπη, ήταν να διαφυλάξουν έστω και δύσκολα το +10 του πρώτου γύρου.
Το παιγνίδι λόγω και της κρισιμότητάς του ήταν νευρικό, με τις δύο ομάδες να εστιάζουν κυρίως στις δυναμικές άμυνες, ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους που αμύνονταν συνεχώς στα όρια του φάουλ. Επιθετικά οι γηπεδούχοι δεν δίσταζαν να σουτάρουν συχνά έξω από την γραμμή των τριών πόντων, ενώ ο Τρικούπης σήμερα δεν είχε σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες του στην επίθεση, όπου ξεχώρισαν μόνο ο Τζόρτζεβιτς, ο Παπαδιονυσίου και κατά διαστήματα ο Δεμερτζής.
Αμφίρροπος ήταν ο αγώνας στην Α΄περίοδο, με τον Τρικούπη να κρατά ένα ισχνό προβάδισμα (7-9 στο 7΄, 11-15 στο 3΄.30), κλείνοντας τελικά την περίοδο προηγούμενος με 16-18.
Ίδια η εικόνα του παιγνιδιού και στη Β΄ περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν και πάλι την πρωτοπορία στο σκορ (19-24 στο 6΄.40, 27-30 στο 3΄). Στη συνέχεια ο Τρικούπης έχασε την ευκαιρία να πάρει μία ικανοποιητική διαφορά στο σκορ, όταν με το σκορ 27-32 υπέρ του και με 1΄.30 να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ντόβας εντελώς ελεύθερος δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων και να στείλει την ομάδα του στο +8. Έτσι η Καβάλα αντέδρασε και με δικό της τρίποντο 20΄΄ πριν τη λήξη ισοφάρισε μετά από αρκετή ώρα το σκορ (34-34), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην αρχή της Γ΄ περιόδου ο Τρικούπης με άμυνα ζώνης οδήγησε τους γηπεδούχους σε άστοχα σουτ τριών πόντων και κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα, φθάνοντας με την συμπλήρωση του 5λέπτου στο +6 (36-42), με τον προπονητή της Καβάλας να σπεύδει σε τάϊμ άουτ. Η συνέχεια ήταν διαφορετική. Οι παίκτες της Καβάλας με πολύ πιεστική άμυνα σε όλο σχεδόν το γήπεδο, κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν το σκορ (42-42 στο 3΄.30) και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αποσυντονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, με την λήξη της περιόδου πήραν και προβάδισμα 6 πόντων (52-46).
Στην τελευταία περίοδο ο Τρικούπης δεν κατάφερε να επιστρέψει ουσιαστικά στην διεκδίκηση της νίκης. Η Καβάλα αφού διατήρησε την διαφορά των 6 πόντων (56-50 στο 6΄.30), στη συνέχεια με ένα σερί 7-0 έφθασε την διαφορά στην υψηλότερη τιμή της στο +13 (63-50 στο 4΄.50), δείχνοντας ότι πολύ δύσκολα θα της ξεφύγει η νίκη. Πράγματι, ο Τρικούπης είχε μόνο μία αναλαμπή, χάρη κυρίως σε 6 συνεχόμενους πόντους του Δεμερτζή και μείωσε μέχρι το -6 (64-58 στο 2΄.07). Αμέσως όμως η Καβάλα απάντησε με τρίποντο, έκανε το σκορ 67-58 υπέρ της και στα τελευταία δευτερόλεπτα οι δύο ομάδες έπαιξαν μόνο για την διαφορά των 10 πόντων του πρώτου γύρου, που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τελικά να διατηρήσουν οριακά, αφού ηττήθηκαν με διαφορά 9 πόντων (69-60).
Ο Τρικούπης την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας σε ένα παιγνίδι κομβικής σημασίας, αφού μετά την σημερινή ήττα, η νίκη στο παιγνίδι με τον Κόροιβο είναι επιβεβλημένη, στην προσπάθεια της ομάδας για παραμονή στην κατηγορία.
Δεκάλεπτα: 16-18, 34-34, 52-46, 69-60
Διαιτητές: Τζαφλέρης-Λόρτος-Τζίμα (Μπρίγκος)
ΕΚ Καβάλας (Καραπιπερίδης): Ερεμπενάζιε, Χουχούμης 16 (2), Παπαζούδης, Καμάρας 5 (1), Ναούμης 5 (1), Προδρόμου 9, Κουμλέλης 9 (1), Φλιάτης 14 (2), Σκλήβας 4, Παπάς 7 (1), Σταματογιάννης.
Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 24, Παπαδιονυσίου 14 (1), Ντόβας 2, Αδαμόπουλος 2, Σταυρόπουλος 2, Χατζηκυριακίδης 2, Δεμερτζής 10 (1), Αντωνάκης 4, Γκάτζιος.
Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας
aitosports.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.