Τελευταια Νεα

25 Ιουν 2018

Πρώτη στον όμιλό της η Ουρουγουάη... 3-0 τη Ρωσία

Η Ουρουγουάη πήρε τελικά την πρωτιά του 1ου ομίλου στο Μουντιάλ 2018 με 9 βαθμούς, αφού στον 3ο και τελευταίο αγώνα στη Σαμάρα νίκησε 3-0 τη Ρωσία.
Τα τέρματα των Λατινοαμερικάνων σημείωσαν ο Σουάρες στο 10΄ με εκτέλεση φάουλ, ο Τσερίσεφ με αυτογκόλ στο 23΄ και ο Καβάνι στο 90΄, ενώ από το 36΄ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Σμολνίκοφ. Στη φάση των («16») η Ουρουγουάη ως πρώτη του ομίλου θα αντιμετωπίσει την 2η του 2ου ομίλου (30/6, Σότσι), ενώ η Ρωσία θα παίξει με την 1η του ίδιου ομίλου (1/7, Μόσχα). Τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου διεκδικούν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιράν, με τις δύο πρώτες να είναι οι επικρατέστερες για την πρόκριση.
Ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης, Φερνάντο Μουσλέρα, πραγματοποίησε την 100η διεθνή συμμετοχή του. Παράλληλα σημείωσε και νέο ρεκόρ συμμετοχών για τη χώρα του σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού έφθασε τις 14. Ο Σεμπάστιαν Κοάτες αντικατέστησε τον τραυματία Χοσέ Χιμένες στην άμυνα της Ουρουγουάης, ενώ συνολικά ο Όσκαρ Ταμπάρες έκανε 4 αλλαγές. 
Με το σκεπτικό ότι και οι δύο ομάδες είχαν προκριθεί στους «16», σε αλλαγές προχώρησε και ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ στη ρωσική ομάδα, σε σχέση με αυτή που νίκησε 3-1 την Αίγυπτο. Ο Αλεξέι Μίραντσουκ πήρε τη θέση του Αλεξάντρ Γκολόβιν, ενώ στην άμυνα έπαιξαν οι Ιγκόρ Σμολνίκοφ (αγωνίστηκε για 36 λεπτά και αποβλήθηκε) και Φιοντόρ Κουντριάσοφ. 
Οι Ουρουγουανοί ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στον αγώνα. Στο 10΄ ο Λουίς Σουάρες σκόραρε με συρτό δυνατό σουτ σε εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ακινφέεφ την οποία επιτηρούσε.
Οι Ρώσοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 12΄με τον Τσερίσεφ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μουσλέρα, ενώ στο 17΄ σε εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Τζιούμπα έφυγε άουτ.  
Στο 23΄ ήρθε το δεύτερο τέρμα της Ουρουγουάης, με αυτογκόλ του Τσερίσεφ, στο σώμα του οποίου βρήκε η μπάλα σε σουτ του Λασάλτ και αφού άλλαξε πορεία κατέληξε στα δίχτυα του Ακινφέεφ. Οι Ουρουγουανοί μπορούσαν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα αστο 28΄, όταν από μπαλιά του Σουέρες ο Μπεντανκούρ βγήκε μόνος προ του Ακινφέεφ, αλλά στο πλασέ που έκανε τον σταμάτησε ο αρχηγός της Ρωσίας.
Η πλάστιγγα έγειρε ακόμη περισσότερο υέρ των Ουρουγουανών στο 36΄, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Σμολνίκοφ.
Στο 2ο 45λεπτο οι Ρώσοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ και οι παίκτες του Ταμάρες μάλλον έδειχναν ικανοποιημένοι με το υπέρ του 2-0 και ανέκοψαν ρυθμό, με αποτέλεσμα και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι λιγοστές.
Στο 74΄ σουτ του Τζιούμπ αάυτ, στο 84΄ ο Σουάρες από αριστερά δεν βρήκε όπως θα ήθελε τον αμαρκάριστο Καβάνι, ενώ στο 82΄ σουτ του Ροντρίγκες απέκρουσε με τις γροθιές ο Ακινφέεφ. Στο 90΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γοδίν σηκώθηκε ψηλά κι έπιασε την κεφαλιά, ο Ακινφέεφ απέκρουσε και από κοντά ο Καβάνι έκανε το 3-0 με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. 
  
Διαιτητής: Μάλανγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)
Κίτρινες κάρτες: 61΄ Μπεντανκούρ / 9΄ Γκαζίνσκι
Κόκκινες κάρτες: 36΄ Σμολνίκοβ (2η κίτρινη),

Οι συνθέσεις:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γοδίν, Μπεντανκούρ (63΄ Αρασκαέτα), Νάντες (73΄ Ροντρίγκες), Σουάρες, Τορέιρα, Βετσίνο, Λασάλτ, Κοάτες, Καβάνι (90'+3 Γκόμες), Κάσερες.
ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Τσερίσεφ (38΄ Φερναντές), Γκαζίνσκι (46΄ Κουζουάεφ), Ζόμπνιν, Κουντριάσοφ, Μίραντσουκ (60΄ Σμόλοφ), Σαμέντοφ, Τζιούμπα, Σμολνίκοφ.
http://www.amna.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.