Τελευταια Νεα

16 Φεβ 2018

Οι απαντήσεις του Νίκου Μιμηγιάννη στις ερωτήσεις των φιλάθλων


Στις ερωτήσεις των φιλάθλων απάντησε ο προπονητής του Ναυπακτιακού Αστέρα, Νίκος Μιμηγιάννης.
Αναλυτικά: 
Εχει ολοκληρωθεί το ρόστερ του Ναυπακτιακού:
Ναι έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και είμαστε πλήρης σαν ομάδα με παίκτες που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία.

Τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου ήταν δική σας επιλογή, της διοίκησης ή υπήρξε συνεργασία;

Όλες οι μεταγραφές που έγιναν ήταν εισήγηση του τεχνικού επιτελείου πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση. Είχαμε λίστα με πάρα πολλούς παίκτες τους οποίους αξιολογήσαμε και καταλήξαμε στους συγκεκριμένους παίκτες.

Κόουτς μήπως το ρόστερ μεσοεπιθετικά είναι υπερκαλυμμένο; Με την έννοια ότι έχουμε πάρα πολλούς παίχτες για λίγες θέσεις και ίσως να δημιουργηθούν γκρίνιες. Μήπως παραμελήσαμε λίγο την άμυνα όπου δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση τιμωριών ή τραυματισμών:
Δεν παραμελήσαμε την άμυνα. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες αμυντικές θέσεις.Οι αδυναμίες μας σαν ομάδα ήταν μεσοεπιθετικά. Οντως έχουμε πολλούς παίκτες μεσοεπιθετικούς και γίνετε σωστή διαχείριση στο ρόστερ ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι.

Ποιά ειίναι η άποψή σας για την Φλόγα Παλαιομάνινας και την ΑΕΜ:
ΑΕΜ και Φλόγα είναι δύο πολύ καλές ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Κύριε Μιμιγιάννη η ομάδα παίζει 4-3-3 ή 4-2-3-1 και σε ποια θέση αγωνίζονται Μικελάτος, Αγγελόπουλος και Σαμπανέι στο σύστημα που εφαρμόζετε;

Καταρχήν να κάνω μια διευκρίνηση.. τα συστήματα είναι τρία: 1) 4-4-2 , 2) 4-3-3 και 3) 3-5-2, όλα τα άλλα είναι σχηματισμοί. Οι παραπάνω παίκτες και λόγω ποιότητας και λόγω χαρακτηριστικών μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις πολλών θέσεων στην επίθεση και αναλόγως τον αντίπαλο π.χ. αν παίζουμε 4-3-3, αναλόγως την αρχική τοποθέτηση των επιθετικών με βάση τις παραλλαγές του συστήματος αυτού αγωνίζονται οι παραπάνω παίκτες σε κάποιες θέσεις.

O Σχοινάς γιατί δεν παίζει τελευταία κόουτς; Θα μου πεις και ποιος να πρωτοπαίξει!!  Όσο για το Λαγό πάντως, δεν έχει καμία σχέση με το Λαγό του Ομήρου. Εντάξει πέρασε χιαστούς  αλλά αυτό δεν γίνεται να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία. Μιλάμε για ένα παίχτη που σπάνια αστοχούσε και τώρα έχει χάσει την επαφή με τα δίχτυα,ακόμα και σε τετ α τετ... Το σχόλιό σας  για αυτό.
Ο Σχοινάς ταλαιπωρούνταν από ένα τραυματισμό, ήταν δύο εβδομάδες εκτός και τώρα μπήκε στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής πάρα πολύ καλός που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο. Οσον αφορά το Λαγό χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του γιατί εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και προσωπικότητα. Ο Λαγός στον Ομηρο έπαιζε φορ, λογικό είναι να έχει κάποια γκολ παραπάνω λόγω θέσεως. Τώρα έχει άλλο ρόλο στην ομάδα και ανταποκρίνεται πλήρως.

Το σχόλιό σας για το φετινό πρωτάθλημα και μια σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω ότι ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες εκτός νομού. Αυτό φαίνεται και από τη μάχη που γίνεται στην κορυφή. Πολλές ομάδες με αξιώσεις διεκδικούν την είσοδο στην τετράδα η οποία πιστεύω πως θα ξεκαθαρίσει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές που έχει τα ντέρμπι Τρίκαρδος - Φλόγα και Φλόγα - ΑΕΜ.

Εχετε μιλήσει με τη διοίκηση για να συνεχίσετε τη συνεργασία σας και τη νέα χρονιά;
Καλύτερα να μην μιλάμε για το μέλλον γιατί η καρέκλα του προπονητή είναι "ηλεκτρική". Το μόνο που με ενδιαφέρει προς το παρόν είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Ενα σχόλιο για τη φετινή πορεία του Νέου Αμφίλοχου;
Η πορεία του Νέου Αμφίλοχου είναι εξαιρετική αν και νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία και πιστεύω ότι με βάση την εικόνα των ομάδων που έχω μέχρι ότι μπορεί με λίγη τύχη να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα.


θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τους ανθρώπους που έχουν μπει στη διοίκηση και έχουν μεταλλάξει την ομάδα.
Η διοίκηση από το καλοκαίρι έκανε μεγάλη προσπάθεια να οργανωθεί και να ενισχυθεί η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Στην πορεία δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν άμεσα ώστε η ομάδα να λειτουργήσει και να μην βγει εκτός στόχου (η ομάδα εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτη). Ο ερχομός των καινούργιων προσώπων και η διοικητική διεύρυνση  έφερε την ηρεμία στην ομάδα. Στην ομάδα λύθηκαν σημαντικά προβλήματα και με την εμπειρία τους, κάνοντας προσεκτικά βήματα, κυρίως μεταγραφικά όσο και οργανωτικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ομάδα άλλαξε επίπεδο, αυτό που αρμόζει, σεβόμενοι την ιστορία του Ναυπακτιακού Αστέρα. Ακράδαντα πιστεύω ότι με την συνεισφορά όλων η ομάδα θα πετύχει την πολυπόθητη άνοδο.

Πως διαχειρίζεστε την ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα, μια μεγάλη ομάδα που φαντάζομαι έχει τρομερή πίεση, σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο εξω-αγωνιστικό για να τους έχετε όλους ετοιμοπόλεμους!
Οντως είναι μια μεγάλη ομάδα ο Ναυπακτιακός Αστέρας που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και είναι μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι στον πάγκο αυτής της ομάδας. Λογικό είναι να υπάρχει πίεση όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στην διαχείριση του έμψυχου υλικού. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι εγώ και οι συνεργάτες μου, Βελής, Μίχος, Κλιάφας, μέσα από οργανωμένες και ποιοτικές προπονήσεις προσπαθούμε να προκαλούμε το ενδιαφέρον των παικτών με την ποικιλία και την διαφορετικότητα των ασκήσεων, γιατί είμαι από τους προπονητές που πιστεύουν ότι, ότι γίνεται στην προπόνηση απαιτείται και στον αγώνα , και ότι εφαρμόζεται στον αγώνα γίνεται στην προπόνηση. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τους παίκτες μου δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους. Εχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ με πολλούς παίκτες και προσπαθώ να κάνω σωστή διαχείριση ώστε όλοι να ετοιμοπόλεμοι. 
Οταν αντιλαμβάνομαι ένα πρόβλημα προσπαθώ να δώσω λύση ρεαλιστική αλλά πάντα με συμβουλευτικό τρόπο για να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο έχει επιτυχίες και αποτυχίες, ενθουσιασμό και απογοήτευση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις προσπαθώ να ενεργώ με ηρεμία. Σέβομαι τους παίκτες μου για να με σέβονται και αυτοί γιατί πιστεύω ότι ο σύγχρονος προπονητής πρέπει να αναπτύξει σχέση αλληλοσεβασμού με τους παίκτες του.
Λέω με ευθύτητα τη γνώμη μου και δεν προσπαθώ με υπεκφυγές και ψέμματα να διατηρήσω τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν φτάνει μόνο η ποιότητα και το ταλέντο για να πετύχεις ένα στόχο. Το ταλέντο κερδίζει κάποια παιχνίδια, το στόχο τον πετυχαίνει η δουλειά, το ομαδικό πνεύμα και η πειθαρχία. Αυτό που τονίζω συνέχεια στους παίκτες μου είναι "έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και στις δυνατότητες της ομάδας και ότι όλα εξαρτώνται από εμάς". Και στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό πράγμα να μην εξαρτάσαι από τον αντίπαλο αλλά να έχεις την τύχη στα πόδια σου.

Πείτε μας γιατί έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές. Είδαμε έξω τον καλύτερο τερματοφύλακα της κατηγορίας τον Δημήτρη Μούζο. Είδαμε έξω τον Λεωνίδα Καζανά. Είδαμε έξω τον καλύτερο αμυντικό Σωτήρη Νικολακόπουλο και είδαμε και σε ένα παιχνίδι στον πάγκο τον Δενδρινό. Είδαμε έξω τον Σχοινά. Τι ακριβώς γίνεται; Γιατί οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας έξω και να παίζουν τα παιδάκια που έχουν 5 συμμετοχές όλοι μαζί; Κάποιοι από αυτούς έχουν γυρίσει όλες τις ομάδες της Ελλάδος σχεδόν σε Β' και Γ' Εθνική επαγγελματικά.
Καταρχήν δεν σας επιτρέπω  να αποδίδεται τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους παίκτες μου. Ποιός θα παίξει πότε και που αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου.

Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας και αν πιστεύετε οτι θα τους πετύχετε.
Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πιστεύεται ότι ο Ναυπακτιακός Αστέρας έχει πιάσει ταβάνι στην απόδοσή του ή έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης εν όψει  πλέι οφ;  
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάποια παιδιά (οι μεταγραφές Ιανουαρίου) έχουν λίγο χρόνο στην ομάδα και ότι ο Λαγός, ο Καραγιάννης και ο Χριστόπουλος επανήλθαν τώρα μετά από πολύ καιρό, μέσα από την ποιοτική δουλειά η ομάδα έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Tι πιστεύετε για την πορεία του Ομήρου  και ποια πιστεύετε θα είναι η τετράδα φέτος;
Είναι πολύ δύσκολο να κάνω ασφαλή πρόβλεψη ποιές ομάδες θα απαρτίζουν την τετράδα. Πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική λόγω ότι διεκδικούν πολλές ομάδες την είσοδο στην τετράδα. Για να πω την αλήθεια περίμενα κάτι παραπάνω από την ομάδα του Ομήρου γνωρίζοντας ότι έχει μια σοβαρή και φιλόδοξη διοίκηση. Η πορεία του ειδικά στον πρώτο γύρο με εξέπληξε αρνητικά όπως και πάρα πολλούς πιστεύω. Στον δεύτερο γύρο δείχνει μια σταθερότητα, έχει ανοδική πορεία και πιστεύω ότι τα δύο επόμενα παιχνίδια με Αντίρριο και ΑΕΜ είναι καθοριστικά σε ότι αφορά την τελική κατάταξη στη βαθμολογία.

Ποια είναι η διαχείριση του ημιχρόνου από έναν προπονητή;
Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι εξίσου σημαντική όσο και τα 90 λεπτά του αγώνα. Πρέπει να μεσολαβήσει κάποιος χρόνος μέχρι να μπει ο προπονητής στα αποδυτήρια για να μιλήσει ώστε οι παίκτες να εκτονωθούν, να ξεκουραστούν και να δώσουν βάση στην αναζωογόνηση του οργανισμού. 
Ο προπονητής πρώτα επικεντρώνεται στον ψυχολογικό τομέα, εμψυχώνει και παρακινεί τους παίκτες του και δημιουργεί ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης. Ο προπονητής πρέπει να περιορίζει τον εαυτό του, να μην φορτώνει τους παίκτες με πολλές πληροφορίες παρά μόνο τα σπουδαία χωρίς να τους μειώνει και να τους προσβάλει αν το αποτέλεσμα είναι άσχημο. Μπορεί να μιλήσει για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου ώστε η ομάδα να ανταπεξέλθει στις δυνατότητες του αντιπάλου και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Για να το πετύχει αυτό πρέπει και οι παίκτες να συμμετέχουν ενεργητικά στο σχεδιασμό του β' ημιχρόνου. Η διαχείριση του χρόνου του ημιχρόνου από τον προπονητή είναι σημαντική ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει και ατομικός διάλογος με παίκτες αλλά χωρίς προσωπικές επιθέσεις.
Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι παράγοντες που επηρεάζουν το ημίχρονο είναι: 63% ξεκούραση - εκτόνωση - αναζοωγόνηση, 18% παρακίνηση - εμψύχωση, 15% τακτικές οδηγίες, 4% άλλοι παράγοντες.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.