Τελευταια Νεα

11 Φεβ 2018

Σάμπα από Ρόσα και Παναιτωλικός - Πλατανιάς 3-0

Show από τον Ρόσα. Ο Παναιτωλικός με τη «λάμψη» από τις δύο γκολάρες του Βραζιλιάνου, επικράτησε 3-0 του Πλατανιά και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής. Ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Κρητικών πλέον. 
«Καθάρισε» με τις γκολάρες του Ρόσα ο Παναιτωλικός, ακόμα πιο μεγάλα ζόρια για τον Πλατανιά. 
Η ομάδα του Παναιτωλικού επικράτησε 3-0 στο Αγρίνιο και έφθασε τους 23 βαθμούς, πηγαίνοντας στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους δέκα βαθμούς παρέμειναν οι Κρητικοί, και συνεχίζουν να πλησιάζουν στην Football League. 

To σκορ άνοιξε ο Ρόσα στο 7’ με πανέμορφο σουτ και στο 87’ με τηλεκατευθυνόμενη γκολάρα (ένα από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος) έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ενώ το 2-0 είχε κάνει ο Τσοκάνης στο 57ο λεπτό. Το ματς θα μπορούσε να είχε κυλήσει εντελώς διαφορετικά, αν στο 29’ είχαν σκοράρει οι φιλοξενούμενοι που έχασαν τριπλή ευκαιρία. 

Το ματς

Δυσκολεύτηκε για (σχεδόν) ένα ημίχρονο ο Παναιτωλικός… Με διάθεση να δώσουν «μάχη», μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι είχε ρυθμό σε χαμηλό τέμπο στα πρώτα λεπτά και ήταν αρκετά «σφιχτό». Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο των κινήσεων (και σταθερά υπέρ του την κατοχή της μπάλας και με μεγάλη διαφορά στο ποσοστό) από το «καλημέρα», αλλά στα πρώτα λεπτά δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τον δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Ρόσα, ο οποίος με ένα γκολ που δεν βλέπουμε συχνά στη Super League, ζωγραφίζοντας το 1-0, με φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Κλάγιτς δεν είχε περιθώρια να αντιδράσει. Αυτό ήταν το πέμπτο τέρμα του Λατίνου. 
Η ομάδα του Αγρινίου ανέβασε ταχύτητα μετά από εκείνο το σημείο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Πλατανιάς ήταν… παγωμένος, αλλά ο Ρόσα έβαλε το δύσκολο και έχασε το σχετικά εύκολο. Η μπάλα του στρώθηκε μετά από φάση διαρκείας και αυτός δεν υπολόγισε σωστά και την έστειλε εκτός. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του πρώτου μέρους, όταν και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αναγκαστικά βγήκαν πιο μπροστά, καθώς είχαν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για τους τρεις βαθμούς. 

Μάλιστα, λίγο έλειψε η άνοδος στην απόδοσή του να συνδυαστεί και με το 1-1 και είναι λίγο να πιστέψεις -ειδικά αν είσαι οπαδός του- το πώς δεν έγινε αυτό στο 29ο λεπτό. Ύστερα από πλαγιοκόπηση του Ενσικουλού, ο Τσοκάνης με προβολή πήγε να διώξει και έστειλε την μπάλα στον Κυριακίδη που έδιωξε ενστικτωδώς και ο Νίλι με κεφαλιά -και χωρίς ισορροπία- βρήκε εστία, ενώ ο Δημούτσος που πήρε το… ριμπάουντ δεν κατάφερε να σκοράρει, έχοντας… πιάτο το αντίπαλο τέρμα και κέρδισε μόνο ένα κόρνερ. Παρουσίασε σχετικά καλό πρόσωπο μέχρι την ανάπαυλα ο Πλατανιάς, αλλά μετά τη μεγάλη του φάση, δεν μπόρεσε να αγχώσει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. 
Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Ο Παναιτωλικός κυριάρχησε, δίχως να έχει βέβαια τις πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να κόψει νωρίς τον… βήχα του Πλατανιά. Μπορεί η σόλο προσπάθεια του Γουίλιαν στο 51’ που δεν μπόρεσε να… εκτελέσει τον Κλάγιτς, που αμέσως μετά είπε «όχι» στον Κλέσιο, αλλά δεν υπήρξε απάντηση στο 57ο λεπτό. Έπειτα από σέντρα του Μαρινάκη από τα δεξιά, ο Τσοκάνης με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε και καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι… Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί (και να γραφτεί) ότι σε εκείνο το παιχνίδι κρίθηκε το παιχνίδι. Οι Κρητικοί «άδειασαν» (όπως συμβαίνει συχνά όταν δέχονται γκολ) και ουσιαστικά πέταξαν λευκή πετσέτα. 

Το παιχνίδι κύλησε σβηστά μέχρι το τέλος και πέραν της ευκαιρίας με τον Πάουλο που έκανε σέντρα σουτ στον 69’, δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι το δεύτερο τέρμα του Ρόσα. Μόνο κάποια σουτ εκτός περιοχής. Ο Ρόσα έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο 87’, με μακράν το καλύτερο γκολ του παιχνιδιού και ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ του πρωταθλήματος, με «παστέλι» που… έστειλε με σουτ εκτός περιοχής. 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες (70' Χαντάκιας), Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Κλέσιο (58' Μάζουρεκ), Ντίας, Γουίλιαν (82' Βασιλούδης).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλάγιτς, Πλιάτσικας (46' Πετρόπουλος), Ντικαμονά (88' Στάμου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (69' Κασάλιτσα), Αγγελόπουλος, Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού, Δημούτσος, Ουντότζι.

sport-fm.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.