Τελευταια Νεα

21 Οκτ 2017

Ηττα Παναιτωλικού στην Κέρκυρα

Δεύτερη νίκη στη σεζόν για τον ΑΟΚ, 1-0 επί του Παναιτωλικού με τον Νούνες να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο φετινό που δεν ήρθε από το σημείο του πέναλτι για τους νησιώτες.

Δεύτερη νίκη στη σεζόν για τον ΑΟΚ, 1-0 επί του Παναιτωλικού με τον Νούνες να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο φετινό που δεν ήρθε από το σημείο του πέναλτι για τους νησιώτες. Η ομάδα της Κέρκυρας έδειξε να θέλει πιο πολύ το «τρίποντο», τη στιγμή που ο Παναιτωλικός ήταν σε πιο παθητικό ρόλο κι όταν δέχθηκε το τέρμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του.

Ο ΑΟΚ που μέχρι τώρα σκόραρε τρεις φορές, όλες από την άσπρη βούλα, πήγε στους 9 βαθμούς και προσπέρασε τον Παναιτωλικό στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ, καθώς η ομάδα του Αγρινίου έμεινε στους 8 πόντους.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-2-3-1 του Βοσνιάδη και μπροστά από τον Γιαννακόπουλο βρέθηκαν από δεξιά προς αριστερά οι Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου και Ντιόγκο. Αρτυματάς και Σιόντης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Γκομές, Έπσταϊν στις πτέρυγες και τον Ζορμπά σε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Παμλίδη.

Παρόμοια διάταξη και από τον Χάβο, με τον Κυριακίδη στην εστία, τους Μαρινάκη (δεξιά), Παρρά μπακ και τους Μόρα, Μιχάι στόπερ. Μπράβο και Πάουλο ήταν στον άξονα, με τον Μάσουρεκ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, τους Ντίας, Ρόσα στα άκρα και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Λίγες φάσεις
Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΑΟΚ ήταν αυτός που δημιούργησε πιο πολλές, αλλά και πιο καλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μόνο στο 29' έγιναν ουσιαστικά απειλητικοί οι Αγρινιώτες, όταν ο Μάσουρεκ έκανε το πλασέ από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι αντίθετα, είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 11', όταν ο Παμλίδης με κεφαλιά ανάγκασε τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ ο ίδιος παίκτης με ακόμη μία προσπάθεια με το κεφάλι στο 17' έστειλε την μπάλα πρώτα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στη συνέχεια άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία, ωστόσο, για την Κέρκυρα χάθηκε στο 32'. Ο Ντιόγκο έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γκομές στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ, με την μπάλα να παίρνει τροχιά για τα δίχτυα και τον Κυριακίδη να αποκρούει πάνω στη γραμμή της εστίας.

Άλλη εικόνα
Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Η Κέρκυρα ήταν πλέον αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και οι φιλοξενούμενοι τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά είχαν την προσοχή τους περισσότερο ανασταλτικά, προτιμώντας έναν τρόπο παιχνιδιού με αντεπιθέσεις, τον οποίο ευνόησε η είσοδος του Κλέσιο.

Σε μια κόντρα έφτασε, ωστόσο, στο 65' έφτασε ο ΑΟΚ κοντά στο γκολ, αλλά ο Έπσταϊν δε βρήκε στόχο από θέση αριστερά στην περιοχή. Στο 68' από την άλλη, ο Γρομητσάρης σταμάτησε... οριακά πριν εκτελέσει τον Κλέσιο στην περιοχή και την καλύτερη φάση του Παναιτωλικού.

Πήρε το «δώρο»
Στο 75' ο Παμλίδης κατέβασε ωραία την μπάλα και έκανε το σουτ από την περιοχή, αλλά για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, κάτι που έγινε τελικά στο 79'. Ο Μόρας έκανε κεφαλιά προς τα πίσω στον χώρο του κέντρου και ο Νούνες δεν άφησε το «δώρο» να χαθεί, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ από πλάγια θέση σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Κάποιες τελευταίες βεβιασμένες προσπάθειες των φιλοξενούμενων να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας δεν απέδωσαν καρπούς. Η Κέρκυρα «ταμπουρώθηκε» μέχρι τη λήξη, όπως έπρεπε να κάνει και έκανε με επιτυχία σε συνδυασμό με τις καθιερωμένες καθυστερήσεις.

ΑΟΚ (Βοσνιάδης, 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος - Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Ντιόγκο - Αρτυματάς, Σιόντης - Γκομές, Ζορμπάς (73' Μπαλάφας), Έπσταϊν (66' Νούνες) - Παμλίδης (88' Μπάουμαν)

Παναιτωλικός (Χάβος, 4-2-3-1): Κυριακίδης - Μαρινάκης (74' Μύγας), Μόρας, Μιχάι, Παρράς (49' Ρότσα) - Μπράβο, Πάουλο - Ντίας (59' Κλέσιο), Μάσουρεκ, Ρόσα - Μοράρ


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.