Τελευταια Νεα

16 Σεπ 2017

Ηττα από ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Με ένα γκολ του Πρίγιοβιτς στο 75' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Παναιτωλικού.
Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Ρέι κάτω απ' τα δοκάρια, τους Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Τσίμιροτ - Κάτσε, δεξιά ο Κάμπος, αριστερά ο Μακ, στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Ελ Καντουρί.

Απ' την άλλη, ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Κυριακίδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Ρότσα, Μιχάι, Μόρα και Μαρινάκη στην άμυνα, στο κέντρο οι Λόπες, Μπεχαράνο, Πάουλο, δεξιά στην επίθεση ο Κλέσιο, αριστερά ο Ρόσα και "φουνταριστός" ο Ντίας. 

Λίγα πράγματα… 

Στο πρώτο μέρος οι απειλητικές στιγμές ήταν ελάχιστες και από τις δύο ομάδες με το θέαμα να κυμαίνεται κάτω του μετρίου. Ο ΠΑΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας θέλοντας να βάλει τον Παναιτωλικό στην περιοχή του και να φτάσει στο γκολ που θα του «έλυνε» τα πόδια. 

Ωστόσο, για ακόμα ένα ματς οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειχναν νωθροί και άνευροι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να έχουν ενέργεια και διάθεση για να πιέσουν και να δημιουργήσουν ορθολογικό ποδόσφαιρο. 

Η πρώτη τελική της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο πέμπτο λεπτό. Ο Ντίας επεχείρησε το σουτ από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 
Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Κάτσε να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. 

Στο 18ο λεπτό ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κλέσιο να σουτάρει από τον άξονα αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Ρέι με το 0-0 να παραμένει. 

Η σημαντικότερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον «δικέφαλο του Βορρά» και σημειώθηκε στο 34ο λεπτό. Λέοβατς και Μακ συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να πλασάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Κυριακίδης δήλωσε παρών μπλοκάροντας την μπάλα. 
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα. 

Εναέρια λύτρωση!


Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε τις λύσεις για να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κυριακίδη και να φτάσει στο γκολ. 

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου θέλησε να αλλάξει κάπως το επιθετικό πλάνο της ομάδας και γι’ αυτό το λόγο έριξε στο παιχνίδι, στο 52ο λεπτό τον Πέλκα, για να πάρει πρωτοβουλίες μεσοεπιθετικά και να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του καθώς ο Μακ δεν ήταν σε καλή μέρα. 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρουμάνος τεχνικός έριξε στη «μάχη» και τον Βιεϊρίνια, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη δεύτερη θητεία του στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους ενώ έφτασε αρκετά κοντά στο γκολ, στο 69ο λεπτό αλλά το σουτ που επεχείρησε στην κίνηση μέσα από την περιοχή κατέληξε μόλις άουτ. 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του θέλοντας να φτάσει σε κάποιο τέρμα καθώς οι παίκτες γνώριζαν πως δεν είχαν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. 

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ ένα τέταρτο πριν λήξει η αναμέτρηση. Στο 75ο λεπτό ο Τσίμιροτ σέντραρε από τα αριστερά και ο Πρίγιοβιτς ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, λύνοντας το «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του. 

Στα τελευταία λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου):
 Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (63'Βιεϊρίνια), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μακ (52' Πέλκας), Πρίγιοβιτς (80' Κουλούρης)

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος):
 Κυριακίδης, Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (73' Μπράβο), Ρόσα, Λόπες (79' Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ντίας (73' Μαρκόφσκι)


http://www.novasports.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.