Τελευταια Νεα

5 Αυγ 2017

Στιβος Λονδίνο 2017: Με ένα άλμα στον τελικό η Κατερίνα Στεφανίδη

Χρειάστηκε να περιμένει δύο ώρες προκειμένου να κάτσει απέναντι από τον πήχη και να έχει την πιο...σύντομη παρουσία της σε αγώνα.
 Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να κάνει το πρώτο της άλμα στον προκριματικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, στα 4,60 μ., όσο και το απευθείας όριο για τον τελικό. Και δικαιώθηκε. Αφού η μία και μοναδική της προσπάθεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της Κυριακής. Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ταξίδεψε στο Λονδίνο με 4,85 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση θα διεκδικήσει το έβδομο μετάλλιο της σε διάστημα τεσσάρων ετών και το μοναδικό, που λείπει από τη συλλογή της. Ο αποκλεισμός της Τζεν Σουρ από τον τελικό, ήταν η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η Αμερικανίδα δεν ξεπέρασε τα 4,55μ., ύψος που μπήκε στον αγώνα και δεν κατατάχθηκε. Εκτός τελικού έμεινε και η Αντζέλικα Σιντόροβα, που απέτυχε στο αρχικό ύψος (4,50 μ.).
"Περίμενα πως το επίπεδο θα ήταν υψηλότερο και η πρόκριση θα κριθεί σε μεγαλύτερα άλματα. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, διασκεδαστικό να πηδάς σε αυτό το στάδιο βράδυ. Πριν από τον τελικό δεν αλλάζουμε πολλά από αυτά που συνήθως κάνουμε. Θεωρώ πως θα δούμε αρκετές αθλήτριες πα΄νω από τα 4,70 μ. με 4,80 μ., όμως, όπως και στο Ρίο το 4,85 μ. είναι πιθανό να δώσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο", είπε η πρωταθλήτρια μας με το τέλος του αγώνα.

Οι 12 που προκρίθηκαν στον τελικό
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,60 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,55 μ.
Μορις (ΗΠΑ) 4,55 μ.
Πεινάντο (Βενεζουέλα )4,55 μ.
Νιούμαν (Καναδάς) 4,55 μ.
Σίλβα (Κούβα) 4,55 μ.
Μπούχλερ (Ελβετία) 4,55 μ.
Μπένγκτστόν (Σουηδία) 4,55 μ.
Μούλινα (Ανεξάρτητη) 4,55 μ.
Νέβελ (Καναδάς) 4,50 μ.
Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,50 μ.
ΜακΚάρτνει (Αυστραλία) 4,50 μ.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.