Τελευταια Νεα

8 Μαΐ 2017

Το ποδόσφαιρο που κατηγορούμε παίζει κάθε Σαββατοκύριακο στην έδρα μας

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται όλα τα πρωταθλήματα και με δεδομένο ότι κρίνονται τα πάντα πέρα από πανηγυρισμούς, έχουμε γκρίνιες και σκηνές για τις οποίες δεν περηφανευόμαστε.
Το βράδυ του Σαββάτου είχαμε τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος που στιγματίστηκε από επεισόδια τα οποία όλοι καταδίκασαν. Μάλιστα υπήρχαν και έντονες αντιδράσεις, φωνές που έλεγαν ότι το παιχνίδι έπρεπε να αναβληθεί αλλά ακόμα και κραυγές ότι αν δε μπορούμε να διοργανώσουμε ένα Κύπελλο, να το καταργήσουμε.
Στην Αιτωλοακαρνανία φυσικά ήταν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου. Όχι όσον αφορά τον τελικό αλλά τα παιχνίδια που έγιναν σε τοπικό επίπεδο. Τα επεισόδια του τελικού τα καταδίκασαν όλοι.
Στα παιχνίδια που έγιναν το Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ καλό θέαμα, όμως όλο αυτό ήρθε σε δεύτερη μοίρα. Επεισόδια, ξύλο, επιθέσεις κατά πάντων, κατηγορίες, καταγγελίες εναντίον της Ένωσης και συλλήψεις "ομόρφυναν" όπως αντιληφθήκαμε την ατμόσφαιρα των αγώνων. 
Αλλά είπαμε ήταν Σάββατο 6 Μαΐου και Κυριακή 7 Μαΐου. 
Το ποδόσφαιρο που κράζουμε, το ποδόσφαιρο που κατηγορούμε, το ποδόσφαιρο που στο φινάλε μισούμε παίζεται μπροστά στα μάτια μας, αλλά ευθύνη δεν έχουμε εμείς. Φταίνε οι άλλοι.
Η λογική είναι απλή. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και φυσικά για όλα τα δεινά φταίνε οι μεγάλοι που έχουν φέρει εδώ το ποδόσφαιρο. Ξεχνάμε όμως κάτι. Ότι στο ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι, δεν του κόβουμε το πάνω μέρος και τρώμε το υπόλοιπο. Το πετάμε ολόκληρο και ξεμπερδεύουμε. 
Η εύκολη λύση είναι να τονίζουμε πως το ποδόσφαιρο είναι αυτό που ξέρουμε, γιατί φταίνε οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα πρέπει η βάση να αντιδράσει για να φτάσει η τελική αντίδραση στην κορυφή. 
Το πρωτάθλημα που παίζουμε εμείς πρέπει να συνεχιστεί αν κερδίζουμε, αν χάσουμε όμως συζητάμε και την πιθανότητα να αναβληθεί. Και φυσικά πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι πάντα υπάρχουν προκλήσεις που δεν αφήνουμε χωρίς απάντηση. Τους βάζουμε όλους στη θέση τους. Είτε είναι φίλαθλοι αντίπαλης ομάδας, είτε παρατηρητές, είτε διαιτητές, είτε αντίπαλοι παίκτες και προπονητές, είτε δημοσιογράφοι. Όλοι είναι εχθροί μας εξάλλου. Και μπορεί να μας στραβοκοίταξαν πριν από 25 χρόνια και τώρα είναι η ώρα να τα πληρώσουν όλα.
Η λύση όμως είναι μία και πολύ εύκολη. Το Κύπελλο Ελλάδος πρέπει να καταργηθεί γιατί γίνονται επεισόδια και αν αυτό συμβεί όλα τα προβλήματα θα λυθούν αυτόματα.
Και βέβαια εμείς θα συνεχίζουμε γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι 13 και 14 Μαΐου. Έτσι απλά.
« PREV
NEXT »