Τελευταια Νεα

31 Μαΐ 2017

Με επιτυχία στέφθηκε το 18ο Filothei Women Gala

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την πρώτη εφετινή της εμφάνιση στον ανοικτό στίβο στην Ελλάδα για τη νέα σεζόν, με τη συμμετοχή της στο 18ο Filothei Women Gala που διεξήχθη στο όμορφο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης». Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, που έφθασε στη χώρα μας μόλις χθες το απόγευμα, υπερέβη τα 4.70μ, ενώ δεν τα κατάφερε στα 4.80μ, όπου δοκίμασε κάποιες νέες τεχνικές στα  άλματά της.
Πάντως έδειξε ότι και πάλι φέτος είναι σε καλή κατάσταση και στους επόμενους αγώνες της θα πάει αρκετά ψηλά. «Δοκιμάσαμε κάποιες νέες τεχνικές στα άλματα, αλλά δεν μου βγήκε, παρά το γεγονός ότι οι αγώνες ήταν ιδανικοί για μένα. Θα προσπαθήσω να πάω ψηλότερα στους επόμενους αγώνες μου με την κατάλληλη προετοιμασία που θα κάνω εδώ. Αρχές Ιουνίου θα πάρω μέρος στο μίτινγκ της Ρώμης και αμέσως μετά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας», είπε η Στεφανίδη.
Δεύτερη ήταν η Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) με 4.60μ και Τρίτη η Μιχαέλα Μέιερ (Σουηδία) με 4.40μ, ενώ η Κλαούντια Πόλακ  με την Στέλλα Ηρώ Λεδάκη υπερέβησαν τα 4.20Μ.
 
Η Βούλα Παπαχρήστου «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο πήρε τη νίκη στο τριπλούν με 14.19μ, ενώ έκανε ακόμη άλματα στα  13.21μ και 13.81 μέτρα. Η Παπαχρήστου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο στη Μασσαλία.  «Ήταν μια καλή ατμόσφαιρα στο στάδιο από τον κόσμο και την ευχαριστήθηκα. Πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι σε αυτό το όμορφο στάδιο της Φιλοθέης. Ήθελα κάτι καλύτερο , αλλά δεν πειράζει, συνεχίζω. Στη συνέχεια έχω στο πρόγραμμα τα μίτινγκ σε Μασσαλία και Ρώμη.
 
Στο ύψος νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανή Οξάνα Οκούνεβα με 1.95μ, ενώ η 16χρονη Κερκυραία, Παναγιώτα Δόσση, υπερέβη το 1.83μ και σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, αφού το προηγούμενο κατείχαν η Νίκη Μητροπούλου (από το 1999) και η Τόνια Στεργίου (2001). Η Δόσση νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ περνώντας το 1.80μ, ενώ δοκίμασε και στο 1.86μ, όπου είχε καλές προσπάθειες κι έδειξε ότι σύντομα θα τα καταφέρει. Το όριο για το ευρωπαϊκό εφήβων ? νεανίδων του Γκροσέτο  έπιασε η 17χρονη (κορασίδα) Βασιλεία Θεοχάρη στο ύψος με 1.78μ
 
Στο μήκος η Λίλι Αλεξούλη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6.46μ που είναι και η καλύτερη εφετινή της επίδοση, με την οποία κατετάγη 2η, ενώ την πρώτη θέση πήρε η Ουκρανή Μαρίνα Μπεχ με 6.51μ και την τρίτη η Ανδριάνα Γράβαλου με 6.21μ. «Εχω μια μικρή ενόχληση στο δικέφαλο, όχι κάτι σοβαρό, που ωστόσο με κρατάει λίγο πίσω. Θα αγωνιστώ στο Ινσμπουργκ την Παρασκευή με στόχο μια καλύτερη επίδοση», είπε η Αλεξούλη.
 
Στα 100μ εμπόδια  η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να βελτιώσει την καλύτερη εφετινή της επίδοση (13.10), αφού τερμάτισε 2η με 13.21, με πρώτη την Ουκρανή Άννα Πλοτίτσινα με 13.18 και τρίτη την Μαρία Πίννη με 13.68. «Μετά το δεύτερο εμπόδιο χαλάρωσα μέσα στην κούρσα και αυτό μου στέρησε μια καλύτερη επίδοση. Συνεχίζω την προπόνηση, αφού ακόμη δεν ξέρω που θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου», είπε η Πεσιρίδου.
 
Στα 100μ νικήτρια αναδείχθηκε η Γρηγορία Κεραμιδά με 11.41, με 2η την Λορένε Μπαζόλο (Πορτογαλία) με 11.45 και τρίτη την  Αντρέα Πουρίτσα (Βεδεζουέλα) με 11.66.
 
*Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Καπουτσίδης, που ήταν πραγματικά εξαιρετικός.
*Αρκετοί οι αθλητικοί παράγοντες που βρέθηκαν στο στάδιο για τους αγώνες, μεταξύ των οποίων ο γγ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.
*Κατάμεστο από κόσμο ήταν για μία ακόμη χρονιά το στάδιο, από το οποίο δεν απουσίασαν και οι όμορφες παρουσίες, αφού άλλωστε ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη γυναίκα αθλήτρια.


http://www.praktoreio-sport.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.