Τελευταια Νεα

6 Μαρ 2017

Μάκης Χάβος: Να συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια αυτό που χτίζουμε τώρα.

Ανακουφισμένος από τη νίκη του Παναιτωλικού επί του Λεβαδειακού, που τον απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη, εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος. «Ντρέπομαι να μιλάμε για παραμονή» τόνισε. 
Ο Παναιτωλικός «καθάρισε» με σκορ 2-0 τον Λεβαδειακό και όντας στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη, μπορεί να βλέπει να μεγαλύτερη άνεση τη συνέχεια, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Οι τρεις βαθμοί ικανοποίησαν τον Μάκη Χάβο, ωστόσο, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει: «Ντρέπομαι για τον Παναιτωλικό να μιλάμε για παραμονή». 

«Πετύχαμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη η οποία θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα αλλά και ψυχολογικά, γιατί όπως έχουμε πει η ψυχολογία είναι μεγάλο πράγμα. Έχω την εντύπωση και την αίσθηση πως παίρνοντας αυτό το παιχνίδι τα παιδιά θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος για αρκετά πράγματα σήμερα γιατί και στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση χωρίς όμως το γκολ και όταν δε μπαίνει το γκολ η ομάδα αγχώνεται, όπως και ο κόσμος. 

Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι οι αλλαγές μας βοήθησαν πολύ. Είναι σημαντικό τα παιδιά που μπαίνουν αλλαγή να είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν. Αυτό γίνεται για τρίτο παιχνίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος, όπως ευχαριστημένος είμαι σήμερα και από τον κόσμο γιατί το γήπεδο άρχισε να ψιλογεμίζει και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όπως είπα το γήπεδο του Παναιτωλικού πρέπει να είναι πάντα γεμάτο. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, να συγχαρώ τα παιδιά για τη νίκη και με σεμνότητα και ταπεινότητα να συνεχίσουμε τη δουλειά γιατί νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες» ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας του Αγρινίου. 

Σε ερώτηση για το αν εξασφαλίστηκε η παραμονή, απάντησε: «Στην Ελλάδα όταν δεν είσαι σίγουρος βαθμολογικά και η απόσταση βαθμών δε σε καλύπτει, δε μπορείς να το πεις αυτό. Σίγουρα είναι σημαντική νίκη, θέλει να έχουμε συνέχεια και για εμάς το πρωτάθλημα αρχίζει τώρα. Έτσι αισθάνομαι και έτσι πρέπει να περάσουμε και τη φιλοσοφία στους παίκτες. Να συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια αυτό που χτίζουμε τώρα. Το ποδόσφαιρο δεν σταματάει σε μια νίκη. Όταν και μαθηματικά δε θα μπορούν να σε φτάσουν οι από κάτω με τίποτα, τότε θα πούμε ότι σωθήκαμε οριστικά». 

Και πρόσθεσε: «Εγώ το είπα και στα παιδιά ότι δεν μπορώ να πω τη λέξη αυτή. Ντρέπομαι για τον Παναιτωλικό να μιλάμε για παραμονή. Όμως εκεί που ήταν η ομάδα και εκεί που αρχίζανε και κερδίζανε και οι από κάτω δεν είναι δυνατόν να μιλάμε έτσι. Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Σήμερα ήταν μια σημαντική νίκη όπως και σημαντικός ήταν και ο βαθμός στην Κέρκυρα γιατί όταν δε μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, ο κανόνας λέει ότι δεν πρέπει να το χάνεις. Επίσης είμαι ευχαριστημένος από την ομαδική αμυντική λειτουργία γιατί όταν προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο ολοκληρωτικό είναι σημαντικοί οι παίκτες οι οποίοι είναι πίσω από τη μπάλα και σήμερα δεν κινδυνέψαμε καθόλου στο τρανζίσιον του αντιπάλου». 


Τέλος, για το κίνητρο των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σχολίασε: «Και εμείς θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Τα παιδιά δείχνουν εξαιρετική διάθεση στην προπόνηση. Ομάδα η οποία δουλεύει όπως δουλεύουμε εμείς δεν υπάρχει η λέξη φόβος. Και για εμάς ήταν κομβικό το παιχνίδι γιατί με 23 πόντους δεν έχεις καμία ασφάλεια και έπρεπε να πάρουμε το ματς. Για μένα ήταν πιο σημαντικό για εμάς παρά για τη Λειβαδιά. Η Λειβαδιά δε με ενδιαφέρει. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου».
http://www.sport-fm.gr
« PREV
NEXT »