Τελευταια Νεα

18 Ιαν 2017

Η προκήρυξη του 10ου Ημιμαραθωνίου Μιχάλης Κούσης

Από σήμερα μπορούν, όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν συμμετοχή στον 10ο  Ημιμαραθώνιο  «Μιχάλης Κούσης» που  διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου  υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, την Κυριακή 19  Φεβρουαρίου 2017.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει,  εκτός από τον αγώνα του Ημιμαραθώνιου,   αγώνα  5 km. & 10 km.
Η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου θα γίνει από τη θέση Βαριά (Δογρή) της Τοπικής Κοινότητας Νερομάνας σε μία παραλίμνια διαδρομή ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο site του Δήμου Αγρινίου www.cityofagrinio.gr  στο link : Αγώνες δρόμου Μ.Κούσης ή στο www.imimarathoniosmixaliskousis.gr.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με  το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, προκηρύσσουν  Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία :
«10ος  Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 km.) «Μιχάλης Κούσης»
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» 21,1 km.
1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» – 21,1 km. 
2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017
3) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΡΙΝΙΟ
Εκκίνηση: ώρα 11:30, θέση Βαριά (Δογρή) της Τοπικής Κοινότητας Νερομάνας
Αφετηρία – Διαδρομή: Δογρή (Βαριά)  – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο –Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη.
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη  της Τροχαίας Αγρινίου.
Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά:

4) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα επιτρέπεται  η  συμμετοχή  αθλητών  και  αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων  σε  σωματεία  του  ΣΕΓΑΣ.  Για  αθλητές, αθλήτριες εγγεγραμμένων στο  ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται  η  συμμετοχή  από  18  χρονών  και  πάνω (γεν. 1999 και μεγαλύτεροι).

5) ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της  Γενικής Κατάταξης.
Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα
Στους πρώτους, δεύτερους  και  τρίτους  νικητές-τριες  θα  απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και  μετάλλιο του αγώνα.
 Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.
 Από  τις  βραβεύσεις  των  κατηγοριών  που  ακολουθούν  ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ  οι  τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.
Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:
  • 18-29 ετών Α & Γ
  • 30-39 ετών Α & Γ
  • 40-49 ετών Α & Γ
  • 50-59 ετών Α & Γ
  • 60-69 ετών Α & Γ
  • 70 + ετών     Α & Γ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link  http://www.myrace.gr/event/81/registrations.html, μέχρι  Πέμπτη   16 Φεβρουαρίου 2017.
Μετά  την  ημερομηνία  αυτή  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν  μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.
Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα πριν την παραπάνω  ημερομηνία.

7) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το  Αγρίνιο στο χώρο αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης.
Ώρα αναχώρησης για ημιμαραθώνιο: 09.50 π.μ.
Για τα 5 & 10 km.
Ώρα αναχώρησης: 09.10 π.μ.
Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός, σχολικό συγκρότημα Λορέντζου
Μαβίλη.

8) ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 
Ο  10ος  Ημιμαραθώνιος  Δρόμος  «Μιχάλης Κούσης»  θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρα, ιατρικό  και  νοσηλευτικό  προσωπικό  θα  βρίσκονται  στην  αφετηρία,  τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
Σε κάθε περίπτωση  όμως, όλοι  οι αγωνιζόμενοι  συμμετέχουν  με  δική  τους  αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία  ευθύνη  για  ό,τι  συμβεί, κατά  τη  διάρκεια  του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ  και  οφείλεται  σε έλλειψη  προληπτικού  ιατρικού  ελέγχου.
Από  τους  διοργανωτές  δε  θα  ζητηθούν  ιατρικές  βεβαιώσεις  για  κανένα αθλητή -τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

9) ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Α)Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.
Β) Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε  πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή.
Γ) Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δε θα μπορεί να συνεχίσει καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.
Δ) Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκο με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (Δημοτικό Θέατρο).

10) ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά  ποτά  σε  (4) σταθμούς: 5ο  ,10ο ,15ο  & 18ο  km.
Στην Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό.
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά,φρούτα, αναψυκτικά.

11) ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ
Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που  τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης.

12) ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω
παροχές:
Α)Παρέχεται  διατροφή, το προηγούμενο βράδυ των αγώνων  (pasta party), στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», ώρα 20:30 μ.μ.
Β) Σε  όλους  τους  αθλητές – τριες, που θα αγωνιστούν ο Δήμος Αγρινίου  θα  παραθέσει  γεύμα  αμέσως μετά το τέλος των αγώνων στις  14:45,  λίγα  μέτρα  από  το  χώρο  του  τερματισμού  στο Δημαρχείο.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής  θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Οι διοργανωτές σε περίπτωση που καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών έχουν το δικαίωμα να κλείσουν την  ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων.
Μετά  την  ημερομηνία  αυτή  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή μέχρι  μία (1) ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.

13) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στα γραφεία του τμήματος Παιδείας & Δια Βίου μάθησης επί της οδού Λ. Μαβίλη πρώην σταθμός τρένου, από ώρα 16:00-20:00.

14) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε συμμετέχων στα αγωνίσματα : Ημιμαραθωνίου – 5 & 10 χιλιομέτρων,  θα καταβάλλει το αντίτιμο των οκτώ (8) ευρώ. Στο αγώνισμα των 1000 μέτρων η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Επίσης για παιδιά γεννηθέντα 1999 & 2000 που επιθυμούν να συμμετέχουν στα αγωνίσματα των 5 & 10 χιλιομέτρων θα είναι δωρεάν. Οι άνεργοι θα μπορούν να δηλώνουν και να συμμετέχουν δωρεάν  με μόνη υποχρέωση κατά την παραλαβή των αριθμών να υποδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους.

15)ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Όπως αναγράφεται στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Ό,τι  δεν  προβλέπεται  από  την  προκήρυξη  θα  ρυθμίζεται  από  και  τους  τεχνικούς  υπευθύνους  των αγώνων.
Α. –Δρόμος  10km  Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – (παίδων – κορασίδων, Γεν. 2000 – 2001).
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση (Κόμβος) Δήμου Θεστιέων – Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου).
΄Ωρα εκκίνησης:  10.30 π.μ.

Β. Δρόμος  5km  Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – (παίδων – κορασίδων, Γεν. 2000-2001).
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου).
΄Ωρα εκκίνησης:  10.45 π.μ.

 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ   5 km & 10 km  :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Γ. – Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη).

Ώρα εκκίνησης  12.00 π.μ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου) Τηλ: 26410-39631.

Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός  (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  και στους: Κωνσταντίνο Ρόμπολα, Αθανάσιο Δασκαλή και Κατερίνα Γκόλφη,  αφού πρώτα καταθέσουν  υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής  υγείας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία για τον αγώνα του 1 km  έχουν οι γεννηθέντες : 
<2011                       Αγοριών – Κοριτσιών
2009-2010               Αγοριών – Κοριτσιών
2007-2008               Αγοριών – Κοριτσιών
2005-2006               Αγοριών – Κοριτσιών
2004-2003-2002    Αγοριών – Κοριτσιών

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο αγώνων  Δρ. ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗ  Ph.D. Exercise Physiology στο τηλέφωνο 26410-39631 & 6973435373.

Καλό αγώνα
Η Οργανωτική Επιτροπή
« PREV
NEXT »