Τελευταια Νεα

13 Ιαν 2017

Ποιος χρηματοδοτεί τις προσφυγές κατά της ΕΠΟ;

Το sdna.gr με άρθρο του αναφέρεται στις δύο προσφυγές της Α.Ε. Οινιαδών και αναρωτιέται πως ένα φτωχό σωματείο κάνει πολυέξοδες προσφυγές.

Αναλυτικά το άρθρο του sdna.gr αναφέρει:

Ένα φτωχό σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία κάνει πολυέξοδες προσφυγές εναντίον της ΕΠΟ και ορίζει επιδιαιτητές που προκαλούν απορίες για το τι μπορεί να κρύβουν από πίσω. Το SDNA έχει το ρεπορτάζ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία με την επωνυμία ΑΕ Οινιάδων, κατέθεσε για δεύτερη φορά προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΟ. Την πρώτη φορά είχε φάει τα μούτρα του, προσπαθώντας να μπλοκάρει την Γ.Σ. της ομοσπονδίας στις 19 Δεκεμβρίου, όταν και είχε εκλεγεί ο Βαγγέλης Γραμμένος εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ.
Το σωματείο αυτό τώρα επανήλθε και στις 17 Ιανουαρίου εκδικάζεται η δεύτερη προσφυγή του κατά της ΕΠΟ, ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η Γ.Σ. και η εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου επειδή οι αρχαιρεσίες έγιναν βάσει Καταστατικού και όχι βάσει Νόμου.
Το θέμα αυτό, ωστόσο, έχει προεκτάσεις, καθώς είναι απορίας άξιο πώς ένα πάμπτωχο σωματείο όπως η ΑΕ Οινιάδων, βρίσκει χρήματα για τόσο πολυέξοδες προσφυγές!
Το θέμα έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στον χώρο του ποδοσφαίρου αναφορικά με το ποιος χρηματοδοτεί αυτές τις ενέργειες, καθώς τα έξοδα για μια προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο είναι ιδιαιτέρως υψηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το παράβολο είναι αξίας 3.000 ευρώ, ενώ πρέπει να πληρωθούν οι επιδιαιτητές που διορίζει το σωματείο και φυσικά οι δικηγόροι, ένας εκ των οποίων είναι ο Ζαχαρίας Κεσσές, γνωστός από μεγάλες υποθέσεις, όπως το διπλό φονικό της Μάνης τον Αύγουστο του 2014.
Ο κ. Κεσσές είναι και δικηγόρος του πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Κώστα Μπάρμπα, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα για το περίφημο ματς Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 τον Γενάρη του 2013.
Πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι οι Οινιάδες είναι ένα πολύ φτωχό σωματείο που δεν θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια έξοδα. Πηγές μας ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του σωματείου φέρεται να δηλώνει μηδενικό εισόδημα και λέγεται πως έχει υποβάλει και αίτημα στον Δήμο Μεσολογγίου να του δοθεί –ως φτωχός- ένα περίπτερο!
Αν οι πληροφορίες περί μηδενικού εισοδήματος ευσταθούν, πώς είναι δυνατόν να κάνει απανωτές προσφυγές στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να επιδιώκει να ανατρέψει ουσιαστικά τη προσωρινή διοίκηση που έχει διορίσει η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ; Πού βρίσκει τα χρήματα για να κάνει όλα αυτά τα έξοδα, αλλά αφού εν τέλει τα βρίσκει, τι το θέλει το… περίπτερο;
Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος θα υπέθετε πως κάποιος κρύβεται από πίσω του…
Υπάρχει και μια άλλη πτυχή στην ιστορία αυτή, που πιθανόν να σημαίνει πολλά.
Στην πρώτη προσφυγή της στο Διαιτητικό Δικαστήριο, η ΑΕ Οινιάδων είχε ορίσει επιδιαιτητή κάποιον από την ΕΠΣ Πιερίας (αν και το σωματείο είναι από την Αιτωλοακαρνανία!), εν ονόματι Ελευθεριάδης Αθανάσιος.
Σας λέει κάτι το επώνυμο;
Πρόκειται για συγγενή του Δημήτρη Ελευθεριάδη, προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας και υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ με την «παράταξη Γκιρτζίκη»! Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρώτα ξαδέρφια!
Ομολογουμένως μια πολύ περίεργη σύμπτωση, που αναγκάζει τον καθένα να σκεφτεί οτιδήποτε για τα πρόσωπα που επιδιώκουν την ανωμαλία και όχι την εξομάλυνση και τα κίνητρά τους πίσω από αυτό…

πηγή: sdna.gr
« PREV
NEXT »