Τελευταια Νεα

2 Δεκ 2016

Μάριo Βρουσάϊ: Εξτρέμ ετών 18 στον Ολυμπιακό...από τον Ναυπακτιακό στον Ολυμπιακό

Ένα πρόσωπο-έκπληξη περιελάμβανε χθες η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, για τον αποψινό (19:30) αγώνα Κυπέλλου με τα Χανιά, στην Κρήτη. Ο λόγος για τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος κάνει πραγματικότητα ένα όνειρό του, ταξιδεύοντας για πρώτη φορά με τη μεγάλη ομάδα των «ερυθρολεύκων».
Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα και το Instasport σας εξηγεί το γιατί…
Εκείνος στο Ρέντη, οι γονείς στη Γερμανία
Γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1998 και η καταγωγή του είναι από την Αλβανία, ωστόσο πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στη Ναύπακτο. Ο Βρουσάι διανύει τη δεύτερη σεζόν του στους «ερυθρόλευκους», καθώς έγινε… κάτοικος Ρέντη το καλοκαίρι του 2015, όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας τον απέκτησαν από τον Ναυπακτιακό, αφού πρώτα το τμήμα σκάουτινγκ τον παρακολούθησε από κοντά να αγωνίζεται ουκ ολίγες φορές. Πέρυσι με την Κ20 είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο Youth League (το… Champions League των Νέων), εμπειρία πολύ σημαντική.
Κι όταν λέμε κάτοικος το εννοούμε, αφού ο νεαρός ποδοσφαιριστής διαμένει στους σύγχρονους ξενώνες του προπονητικού κέντρο, όπου η ΠΑΕ φιλοξενεί τους μικρούς που δεν μένουν στην Αττική, αλλά μετακομίζουν σε αυτή -από την επαρχία ή το εξωτερικό- για να παίξουν ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό. Οι γονείς του, μάλιστα, δεν βρίσκονται καν στην Ελλάδα, αφού ζουν και εργάζονται μόνιμα στη Γερμανία.
Εξτρέμ με… ανάποδο πόδι και γκολτζής
Ο Μάριος Βρουσάι είναι ένα από τα «κανόνια» της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Super League Κ20, αήττητη μετά από εννέα αγώνες (8 νίκες, 1 ισοπαλία) και με τέρματα 26-0! Ο Βασίλης Βούζας τον χρησιμοποιεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης (εξτρέμ) και από εκεί ο νεαρός, που ίσως κάνει ντεμπούτο απόψε με την πρώτη ομάδα, έχει σκοράρει οκτώ φορές, ενώ έχει δώσει και ασίστ! Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τον –τις περισσότερες φορές- σέντερ φορ, Θανάση Ανδρούτσο.
Το ότι παίζει αριστερά (μάλιστα φορά και τη φανέλα με το «11»), βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι αριστεροπόδαρος. Καλό του πόδι είναι το δεξί, γι’ αυτό τού αρέσει να συγκλίνει προς τον άξονα και να σουτάρει. Κάπως έτσι, για παράδειγμα, σκόραρε την περασμένη Κυριακή, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, στη νίκη (3-0) των «ερυθρολεύκων» επί της Κέρκυρας. Γενικώς, τού αρέσει να πατά περιοχή και να απειλεί, ενώ θεωρείται αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια, λόγω της ντρίμπλας και της ταχύτητάς του.
Δυο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του είχε πραγματοποιήσει ακριβώς στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος της Κ20, όταν είχε συντρίψει 5-0 τον Παναθηναϊκό, στο Ρέντη. Ο Βρουσάι σημείωσε δυο γκολ, με ισάριθμες κεφαλιές σε διάστημα δυο λεπτών (62’, 64’)! Δείτε τα τέρματα στο παρακάτω βίντεο (στο 18’ και στο 44’’):
Επαγγελματίας
Πριν από δυο μήνες ήρθε η… δεύτερη (αν υποθέσουμε ότι η πρώτη ήταν η μεταγραφή του) μεγάλη αναγνώριση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Παρόντος του του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και διοικητικά υπεύθυνου για τα «ερυθρόλευκα» Τμήματα Υποδομής, Γιώργου Παύλου, υπέγραψε το παρθενικό του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τέτοιες κινήσεις παίζουν πάντοτε πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, καθώς τού έδωσε –όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής- «φτερά» στα πόδια!
http://instasport.gr/
« PREV
NEXT »