Τελευταια Νεα

9 Οκτ 2016

Μετάλλια κατά...ριπάς για Αννα Κορακάκη

Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε χτες στο σπορ πιστόλι από 25μ. στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια, η Άννα Κορακάκη πήρε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο και στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τρίτη. 

Αφού στον προκριματικό πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στον τελικό εμφανίστηκε από την αρχή δυνατή, ήταν σε όλους τους γύρους στην 1η θέση και μόνο στο τέλος κατάφερε η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκεζ να έχει καλύτερες βολές και να ισοβαθμίσει μαζί της. Έτσι οι δύο σκοπεύτριες οδηγήθηκαν σε «σουτ-οφ», όπου η Βελάσκεζ κατάφερε να επικρατήσει με 9.8 έναντι 9.1 της Κορακάκη και να πάρει το χρυσό. Όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ήδη καταφέρει να σημειώσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ τελικού (201,0), καταρρίπτοντας το δικό της. 
Στην 3η θέση έμεινε η Κινέζα Μενγκξούε Ζανγκ, που είχε πάρει το χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. 
Κορακάκη: «Είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ»
Το απόλυτο της ευτυχίας ζει η Άννα Κορακάκη, καθώς μετά τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, πήρε άλλα δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, έχει γράψει για το χρυσό: 
«Είμαι η πιο ευτυχισμένη από ποτέ! Δύο μήνες μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα άλλο χρυσό μετάλλιο και η κρυστάλλινη "μίνι" σφαίρα-υδρόγειος για μένα σήμερα, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον αγώνα των 25μ πιστόλι γυναικών!
Σίγουρα απόλαυσα τον τελικό, καθώς αγωνίστηκα με τις καλύτερες σκοπεύτριες της χρονιάς! Σας ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχία».

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου δέχτηκε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη για τις νέες μεγάλες επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μπολόνια. Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:
«Η νέα παγκόσμια επιτυχία σου και το παγκόσμιο ρεκόρ που την επισφραγίζει δείχνουν τον δρόμο που σου ανήκει: Πάντα στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια».

Κοντονής: «Εύγε στη χρυσή Άννα»
Τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, δέχθηκε η Άννα Κορακάκη για τα δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο, που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Μπολόνια. Σε δήλωσή του ο κ. Κοντονής, τόνισε: 
«Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να κρατά στην κορυφή του κόσμου την ελληνική σημαία και να μας κάνει όλους υπερήφανους. Μετά τη διπλή ανεπανάληπτη επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατέκτησε δύο μετάλλια και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μπολόνια.
Της αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια και η τιμή όλων των Ελλήνων, δεδομένου πως πέραν των αγωνιστικών επιτυχιών της, καταφέρνει να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σταθερότητα και να παραμένει στη διεθνή κορυφή, στοιχείο που χαρακτηρίζει τις μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού.
Για μια ακόμα φορά "εύγε" στην χρυσή Άννα και τον προπονητή και πατέρα της Τάσο Κορακάκη».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.