Τελευταια Νεα

1 Ιουλ 2016

Το νέο έμβλημα


Το νέο έμβλημα του Παναιτωλικού παρουσιάστηκε σήμερα στη συνέντευξη τύπου στηνν πρ΄βωτη της ομάδας.
Η ανακοίνωση:
Οι ιδρυτές του Συλλόγου μας εμπνεύστηκαν το έμβλημα του Παναιτωλικού από τον ήρωα της Αιτωλίας, τον Τίτορμο. Δεν περιορίστηκαν στην απλή απεικόνιση της μορφής του, αλλά θέλησαν να δώσουν στοιχεία -όπως αυτά ιστορικά καταγράφηκαν- του χαρακτήρα του:
  • Τη θαυμαστή δύναμη που εντυπωσίασε τον μέγα Ολυμπιονίκη Μίλωνα
  • Την ταπεινότητα με την οποία διαχειρίζονταν την υπέρμετρη φυσική του ρώμη
  • Την απλότητά του, τη φιλοξενία που πρόσφερε και τη φιλία που ανέπτυξε με τον διάσημο αθλητή
Αυτά και άλλα πολλά χαρακτηριστικά έχουν περάσει 90 χρόνια τώρα στο DNA του Παναιτωλικού.

Για τεχνικούς και πρακτικούς -υποθέτουμε- λόγους, για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ομάδα μας αγωνίζονταν χωρίς να υπάρχει το έμβλημα στη φανέλα της και σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε ένα κεφαλαίο Π.
Τη δεκαετία του ’90 επανέρχεται με ένα πρωτόλειο σκίτσο – απεικόνιση ο Τίτορμος. Λίγα χρόνια αργότερα γίνεται νέα σχεδίασή του και σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγεται το ένα ή το άλλο έμβλημα.

192610ετία-΄70Untitled-1 sima148317-Ðáíáéôùëéêïò-Óçìá
Πριν δέκα χρόνια έγινε προσπάθεια για βελτίωση της απεικόνισης του Τίτορμου σε ένα περισσότερο καλαίσθητο -συνολικά- έμβλημα, το οποίο διατηρήθηκε έως σήμερα. Ταυτόχρονα άρχισε μια δυναμική καμπάνια να μάθει κάθε πολίτης αυτής της περιοχής -και ιδιαίτερα κάθε νέος- την ιστορία του Τίτορμου και τους συμβολισμούς της επιλογής του στο έμβλημα του Παναιτωλικού. Με δεκάδες χιλιάδες έντυπα που διανεμήθηκαν σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους μαθητές. Και όχι μόνο.
Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα έγιναν αξίες και αρχές. Υιοθετήθηκαν και έγιναν πράξη στην καθημερινότητά μας.
Ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός είχε κρατήσει το παλιό έμβλημα και σ’ αυτή τη διαφοροποίηση έπρεπε
να μπει τέλος. Τόσο η διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός, όσο και ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός, από καιρό είχαν επισημάνει το λάθος αυτό και ομόφωνα αποφάσισαν να υιοθετήσουν ΚΟΙΝΟ έμβλημα. Όπως κοινός και αδιαίρετος είναι ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. Και ήταν μια καλή ευκαιρία να γίνει ανανέωση και γραφιστικός εκσυγχρονισμός του.
Με κοινή ανακοίνωση κοινοποιήθηκε σε όλους τους φίλους του Συλλόγου η απόφαση. Μαζί με την πρόσκληση να καταθέσει όποιος επιθυμεί πρόταση επ’ αυτού. Όπως και έγινε. Λάβαμε δεκάδες σκέψεις, ιδέες, προτάσεις το προηγούμενο διάστημα. Τις λάβαμε υπόψη και στον τελικό σχεδιασμό.
Στο νέο έμβλημα κυριαρχεί –όπως είναι φυσικό- ο Τίτορμος. Σε μια πιο δυναμική στάση. Όχι σκυμμένος υπό το βάρος του βράχου που σηκώνει. Αλλά τη στιγμή που συσσωρεύει όλη την ενέργειά του και είναι έτοιμος να πετάξει το βράχο μακριά. Τη στιγμή που κάνει το απίστευτο και αναγκάζει τον έξι φορές Ολυμπιονίκης Μίλωνα τον Κροτωνιάτη να αναφωνήσει το «Ούτος άλλος Ηρακλής» αναγνωρίζοντας τη δύναμη και την υπεροχή του Αιτωλού.
«Λίγο ψηλότερα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Τίτορμος με τη στάση του στο νέο έμβλημα που παρουσιάζουμε σήμερα. Έμβλημα που δίνει μεγάλο βάρος και αξία στη φανέλα της ομάδας μας. Μεταλαμπαδεύει τα χαρακτηριστικά του Αιτωλού ήρωα της αρχαιότητας, τις διαχρονικές αρχές και αξίες, στην καρδιά κάθε αθλητή που έχει την τιμή να τη φορέσει.
Του επαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Των Αθλητριών και αθλητών του Χάντμπολ, του Μπάσκετ, του Βόλεϊ, της Πάλης και όλων των άλλων αθλημάτων που καλλιεργεί ο Σύλλογός μας.
Θα είναι το κοινό σύμβολο που θα ενώνει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, όλους τους Παναιτωλικούς, όπου κι αν βρίσκονται. Και ο Τίτορμος, θυμίζοντας το χρέος μας, θα μας καλεί όλους να πάμε το Σύλλογό μας, κάθε φορά και «λίγο ψηλότερα».
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΟΡΜΟ ΣΕ ΘΕΣΗ <>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.