Τελευταια Νεα

25 Απρ 2016

Το φαβορί που έγινε αουτσάιντερ και κατέκτησε το πρωτάθλημα

Αρκετά σκαμπανεβάσματα είχε η φετινή πορεία του Ναυπακτιακού μέχρι η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΝΑ και τη διεκδίκηση της ανόδου στη Γ΄ Εθνική. 
Το καλοκαίρι μετά τις πρώτες κινήσεις των ομάδων ο Ναυπακτιακός φάνταζε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο βασικός κορμός διατηρήθηκε, ήρθε η απόκτηση παικτών που μπορούσαν να μπουν και να βοηθήσουν άμεσα και μοιραία ο Αστέρας πήρε τον τίτλο του φαβορί.
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό με νίκη μέσα στο Θέρμο επί του Νέου Θέρμιου Απόλλωνα, ομάδας που όλοι περίμεναν ότι θα τερματίσει ψηλά, ενώ την τέταρτη αγωνιστική η ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλη στο Αγγελόκαστρο με τη Φλόγα που επίσης έδειχνε πολύ δυνατή. Ακολούθησαν οκτώ συνεχόμενες νίκες για να φτάσουμε στη 13η αγωνιστική, όπιυ υπήρξε η δεύτερη απώλεια βαθμών με ισοπαλία στην έδρα του 6ου της βαθμολογίας τότε Κεραυνού Μυρτιάς. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τους Ναυπάκτιους να συγκεντρώνουν 41 βαθμούς, να είναι αήττητοι και να δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο του φαβορό.
Όμως σε αυτό το διάστημα υπήρχαν δύο γεγονότα που δυσκόλεψαν την ομάδα. Ο τραυματισμός του Στεύρου Λαγού που έχανε όλη τη χρονιά και η στράτευση του Γιώργου Θεοχάρη στερούσε από το Ναυπακτιακό δύο παίκτες που αποτελεούσαν βασικές μονάδες και μπορούσαν να δώσουν πολλά στο παιχνίδι.
Ο δεύτερος γύρος δεν ξεκίνησε καλά με την ήττα από το Νέο Θέρμιο Απόλλωνα να φέρνει τους διώκτες του Ναυπακτιακού αρκετά κοντά. Την επόμενη αγωνιστική η ισοπαλία με την Αναγέννηση στο Θέρμο έριξε την ομάδα από την κορυφή και μία εβδομάδα μετά ήρθε και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο Αντιρρίου να αφήσει την ομάδα στη 2η θέση. Το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε με την ήττα από τη Φλόγα στο Παπαχαραλάμπειο που έριξε το Ναυπακτιακό στην 3η θέση της βαθμολογίας και έφερε την απομάκρυνση του Γιάννη Πανουργιά από την τεχνική ηγεσία. Μεο το Δημήτρη Κάκκο στο "τιμόνι" ήρθαν δύο συνεχόμενες νίκες, όμως το εκτός έδρας 0 - 0 με τον Αμφίλοχο άφησε την ομάδα 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 4 από τη 2η θέση. Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη συνέχεια σε συνδυασμό με τις απώλειες βαθμών της Φλόγας και του Απόλλωνα επανέφεραν στην κορυφή το Ναυπακτιακό τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Όμως η ισοπαλία με τον Αλικυρναϊκό τον έριξε από την κορυφή, ενώ στη συνέχεια ο Δημήτρης Κάκκος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Ο Δημήτρης Θεοδοσίου ανέλαβε και με δύο νίκες και μια ισοπαλία η ομάδα τερμάτισε στη 2η θέση.
Ο Ναυπακτιακός πήρε τα δύο πρώτα παιχνίδια στα play - off και ανέβηκε στην κορυφή, όμως η ήττα από τη Φλόγα με 1 - 0 έφερε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην 1η θέση. Το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τη Φλόγα στο Παπαχαραλάμπειο έδωσε την ευκαιρία στο Ναυπακτιακό να ανεβεί μόνος στην κορυφή και η ισοπαλία στο Θέρμο στο φινάλε των μπαράζ έφερε το πρωτάθλημα στον Αστέρα. 
Το φαβορί του ξεκινήματος επιβεβαίωσε τον αρχικό του τίτλο, που όμως στην πορεία του πρωταθλήματος τον είχε χάσει. Ο Ναυπακτιακός Αστέρας πλέον είναι πρωταθλητής και φυσικά όλη η ποδοσφαιρική Αιτωλοακαρνανία εύχεται η ομάδα να πάρει και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, κάτι που αποτελεί το μεγάλο στόχο των ανθρώπων της και το όνειρο των φιλάθλων της που φέτος την στήριξαν σε όλα τα γήπεδα που αγωνίστηκε.
« PREV
NEXT »

16 σχόλια

  1. ειταν φαβορί από την αρχή αλλά θα περάσει στην ιστορία το πρωτάθλημα του στυλιαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τους θέλουν τους 2 παίχτες που εχασε αμα εχεις την διαιτησια με το μέρος σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο γραφικοι και απο τη Σαντορινη ειστε...ηταν ή δεν ηταν αποβολη και πεναλτι του παικτη της φλογας που χτυπαει με τις ταπες τον παικτη του Αστερα? απαντηστε με ειλικρινεια σε αυτη την ερωτηση, και μη λετε χαζομαρες για διαιτησιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέναλτι ηταν. Ήταν όμως φάουλ αυτο που εδωσε στον Ναυπακτιακο? Όλοι τα βλέπουν εκτός απο εσάς που δεν θελετε να το παραδεχτείτε

      Διαγραφή
    2. Οπως κ το οφσαιντ που εφευγε ο παιχτης της Ναυπακτου πισω απο τη σεντρα

      Διαγραφή
  4. Κλαμααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nafpaktioi to podosfairo an den to gnwrizete roda einai kai gyrizei,ola tha ta breite brosta sas kai edw tha eimaste,abaloi....parte kanena glyfitzouri ston styliara...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΡΕ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑΕΙ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 20000 ΛΑΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΧΙ 100 ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγκες τα φακελακια με τα δυναμωτικα μην τα παρετε στα μπαραζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πονεσε παρα πολυ μαλλον. Για πειτε μ ρε παιδια εσεις εκει στο θερμο.. το fair play τι ειναι για εσας??? Αντε τωρα μιλατε ολοι ξαφνικα. Κ ποια διαιτησια? Μπαλα δε παιχτηκε προχθες φρου κ φρου υπερ σας. Κ το τερμα του αστερα στη μεγαλη φαση με υο δημοπουλο ο δικο σας τραβαει φανελα. Ποια διατησια λοιπον κυτιοι υπερ του αστερα? Ελεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου αν θέλεις καιfair play όταν κανείς καθυστερησεις από το 20 λεπτό δεν το καταλαβαίνω. Τώρα παρ ότι δεν με κέρδισες παραδέχομαι ότι πηρες δίκαια το πρωτάθλημα. Το άλλο ανέκδοτο με την διαιτησία μην το πεις άλλου κανείς δε γελάει. ....

      Διαγραφή
  9. Τα φακελακια π ηπιατε ειναι καλα?σας κρατησαν 90 λεπτα μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρον τα πινετε εσεις μαζι με υπογλωσσια κ ολιγον ξυδακι!

      Διαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.