Τελευταια Νεα

24 Απρ 2016

Α.Ο. Αγρινίου ο μοναδικός...κέρδισε τον Αίολο Αστακού με 75 - 73

Ο Α.Ο. Αγρινίου είναι η μοναδική ομάδα στο 2ο Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας που σταμάτησε τον Αίολο Αστακού και πιθανότατα θα είναι και η μόνη μέσα στο πρωτάθλημα που το πέτυχε. Η ομάδα του Χρήστου Μυριούνη επιβλήθηκε με 75 - 73 στην παράταση του Αίολου και πήρε μια τεράστια νίκη, που δεν επετρεψε στην αντίπαλό της να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα.
Βαθμολογικά το παιχνίδι δεν λέει τίποτα για τον Α.Ο.Α. Ψυχικά όμως για την διοίκηση τον προπονητή και τους παίκτες λεει πολλά. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν το αποκορύφωμα μιας πορείας που ξεκίνησε με άγχος, με αμφιβολίες για την νεα κατηγορία που ερχόταν και που όμως ο Χρήστος Μυριούνης και οι παίκτες του φρόντισαν να διώξουν απο νωρίς. Είπαμε Χρήστος Μυριούνης. Σε πολλές συνεντεύξεις του εχει αναφερθεί οτι το κύκλωμα δεν τον θέλει. Καποιοι τον χαρακτήρισαν γραφικό για την άποψη του αυτή. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε όμως οτι στην πρώτη ομάδα που του έδωσε πραγματικά εχέγγυα για να δουλέψει το αποτέλεσμα ήταν άριστο. Άρα μάλλον δεν είναι και τόσο γραφικός όσο θέλουν να λένε...απλά οταν λες ωμά τα πράγματα οπως είναι θα βρεθείς στην απέξω..γιατι οι περισσότεροι δεν αγαπάνε την αλήθεια. Συμβαίνει σε πολλούς τομείς της ζωής μας και η προπονητική δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Αίολος έκανε μια καταπληκτική πορεία με τον Μιχάλη Κουταλιανό και τους παίκτες του να αποδεικνύουν την ανωτερότητα και την σταθερότητα τους καθε στιγμή υπο οποιαδήποτε συνθήκη στην διάρκεια της σεζόν. Σήμερα απέδειξε γιατί ειναι Πρωταθλητής της κατηγορίας. Σε μια πολύ κακή τους μέρα επιθετικά με μεγάλη αστοχία δεν παράτησαν το ματς ουτε λέπτο και στην κυριολεξία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ποιες λεπτομέρειες; Θα τις πούμε παρακάτω.
Ο Αγώνας ξεκίνησε με αστοχία και πολλά νεύρα και για τις δυο ομάδες. Ο Γεωργούλας στα πρώτα λεπτά έχει μια διένεξη με τον Χαρισμίδη. Το αποτέλεσμα είναι να φορτωθεί ο ψηλός του Αστακού με 3 φαουλ νωρίς νωρίς. Οι γηπεδούχοι παίρνουν σκορ απο όλους τους παίκτες και κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 17-15.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο Ο Α.Ο.Α είναι καταιγιστικός σε άμυνα και επίθεση. Παίζει καταπληκτική άμυνα δεχόμενος μόλις 7 πόντους. Σκοράρει πέντε τρίποντα στην περίοδο αυτή (Ναούμης 3, Παραπούρας και Γεωργούλας) και πηγαίνει στο ημίχρονο προηγούμενος με δέκα τρείς πόντους διαφορά 35-22.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίολος μπαίνει φουριόζος. Πιέζει στην άμυνα, τρέχει στον αιφνιδιασμό, σκοράρει με τον Κακλαμάνο και μειώνει την διαφορα. Μειώνει αλλά δεν περνάει μπροστά γιατί ο Α.Ο.Α με τον Μπαρούχα κατά κύριο λόγο και τους Μήτσου και Μπερερή καταφέρνει να κρατήσει με νύχια και με δόντια την διαφορά.
Φτάνουμε στο τελευταίο δραματικό δεκάλεπτο. Ο Α.Ο.Αγρινίου με τον Γεωργούλα να διδάσκει κινήσεις σύγχρονου ψηλού με post και step back καλάθια απέναντι σε όλους τους ψηλούς του Αίολου προηγείτε με 55-48. Απο την άλλη μεριά ομως μιλάει η προσωπικότητα και το ταλέντο του Γιώργου Μπρόζου. Τρίποντο για το 55-51 και δυο συνεχόμενα καλάθια με high-low με τον Κιτσούλη και το παιχνίδι πάλι στα ίσα 55-55. Το παιχνίδι πηγαίνει πόντο- πόντο για να φτάσουμε στα 27 δευτερόλεπτα με το σκορ στο 60-62 υπέρ του Αίολου. Ο Μήτσου ευστοχεί σε 2 βολές και ισοφαρίζει σε 62-62. Ο Κακλαμάνος κρατάει την μπάλα τρώγοντας τον χρόνο. Επιχειρεί να παίξει το pick and roll με τον Λυμπάρη αλλά η πάσα είναι κακή και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Ναούμη που φεύγει στον αιφνιδιασμό με τον Παππά να τον καταδιώκει. Ο θαυματουργός μικρός του Α.Ο.Α την φετινή χρονιά μας έδειξε στην φάση αυτή οτι κάποια πράγματα αποκτώνται με τον χρόνο. Ένα απο αυτό είναι η εμπειρία. Καθώς ενώ είχε διάδρομο για να φτάσει στο lay up και 4 δευτερόλεπτα πέταξε ουσιαστικά την μπάλα απο το τρίποντο νομίζωντας οτι τελειώνει ο αγώνας. Συμβαίνου και αυτά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Παππάς απο πλευράς Αίολου έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να κερδίσει η ομάδα του αλλά τον αγώνα τον υπέγραψε ο συνολικά κορυφαίος του γηπέδου Κώστας Γεωργούλας. Με δυο τρίποντα και κερδίζωντας τα ριμπάουντ στην άμυνα και ευστοχώντας στις βολές έφερε την ομάδα στο +3 75-72. Εκει κερδίζει πάλι φάουλ αλλά η κόπωση έχει κάνει την εμφάνιση της. Χάνει τις δυο τελευταίες που επιχείρησε και γίνεται φάουλ στον Κιτσούλη 4.1 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ευστοχεί στην μια για το 75-73. Αστοχεί στην άλλη και στην ρακέτα το Α.Ο.Α γίνεται πανδαιμόνιο για την κατοχή της μπάλας. Τελικά αυτή καταλήγει στον Μπερερή που την πετάει μακριά και το παιχνίδι τελειώνει με νικητή τον Α.Ο.Αγρινίου με 75-73. Όλοι οσοι αγωνίστηκαν δίχως υπερβολή αξίζουν τα εύσημα. Εμείς θα αναφέρουμε σαν κορυφαίους τους Γεωργουλα κατα πρώτο λόγο και Μπερερή κατα δεύτερο που για ακόμη ενα παιχνίδι αγωνίστηκε λές και έχει 4 πνευμόνια. 42 λεπτά στο maximum. Πολύ καλοί στο πρώτο μέρος οι Ναούμης- Παραπούρας. Καθοριστικός ο Μπαρούχας στην τρίτη περίοδο την ώρα της αντεπίθεσης του Αίολου ενώ ο Μήτσου έδωσε πολύ σημαντικές λύσεις σε άμυνα και επίθεση απο την ώρα που πέρασε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος. Απο τον Αίολο ο Κακλαμάνος ήταν ο πρώτος σκόρερ ενώ ο Λυμπάρης με τον Παππά ήταν οι καλύτεροι στην παράταση και οι Μπρόζος και Κιτσουλης είχαν τρομερές εκλάμψεις στο παιχνίδι ανάλογο του ταλέντου τους. Γεμάτο το ΔΑΚ Αγρινίου με κόσμο και απο τις δυο ομάδες.

Στατιστικά: 
Α.Ο. Αγρινίου: 1πόντο: 19/30 2ποντο: 16/35 3πόντο: 8/22 Αμυντικά ριμπάουντ: 37 επιθετκά ριμπάουντ:6, Λάθη:15 Ασίστ:8
Αίολος Αστακού: 1πόντο: 20/43 2ποντο:19/49 3ποντο:5/18 Αμυντικά ριμπάουντ:30 Επιθετικά ριμπάουντ 9 Λάθη:11 Ασίστ:8

Δεκάλεπτα:Α:17-15 Β:35-22 Γ:47-43 Δ:62-62 Π:75-73

Α.Ο.Αγρινίου(Μυριούνης): Κυριλής, Μπερερής 12, Παραπούρας 7(1), Ναούμης 13(3), Μπαρούχας 7, Σκαρλάτος, Μήτσου 9(1), Γεωργούλας 23(3), Αναστασάκης 4, Πουρνάρας, Κόκκιος, Δασκαλάκης.

Αίολος Αστακού(Κουταλιανός): Μπρόζος 14(1), Μπεκατώρος, Παππάς 9(2), Θανόπουλος 1, Κακλαμάνος 16(2), Κιτσούλης 11, Καλατζής, Χαρισμίδης 1, Λυμπάρης 12, Μακρής 2, Κατσαρές 7.

πηγή: basket247.gr
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

  1. emeis stin A2 kai esus b oute prokite na dite A2 esus eimaste i kaliteri omada tou nomou kai mia apo tis kaliteres stin periferia mas.ANTE GEIA TORA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.