Τελευταια Νεα

15 Μαΐ 2015

Σταμάτης Γιαννιώτης: «Ελπίζω ότι σύντομα ο Τρίκαρδος θα βρει το δρόμο του»



Αποτέλεσε για τέσσερα χρόνια το διοικητικό ηγέτη του Τρίκαρδου Κατοχής σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Στα χρόνια που παρέμεινε στην προεδρία η ιστορική ομάδα στάθηκε, παρά τα προβλήματα στη Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ. Ο λόγος για το Σταμάτη Γιαννιώτη που μίλησε στο olatagoal.gr για τον υποβιβασμό του ιστορικού Συλλόγου στη Γ΄ Κατηγορία, για την πιθανότητα να βρεθεί ξανά στα διοικητικά της ομάδας και για τον υποβιβασμό μίας ακόμα ιστορικής ομάδας του Άρη Αιτωλικού. Ο πρώην πρόεδρος του Τρίκαρδου τόνισε πως για έναν υποβιβασμό δε φταίει ποτέ ένα μόνο πράγμα και ανέφερε πως το μεγάλο θέμα ήταν το οικονομικό. Δεν έριξε ευθύνες στη νέα Διοίκηση της ομάδας, λέγοντας πως κάποια λάθη που μπορεί να έγιναν ήταν από απειρία και είπε πως και ο κόσμος δε στήριξε ένθερμα τους ανθρώπους του Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στα χρόνια που διατέλεσε πρόεδρος, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πλάνα του η εμπλοκή στα διοικητικά της ομάδας και πως φέτος λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του στην Αθήνα δε μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Δήλωσε πως οι άνθρωποι της Διοίκησης είναι αυτοί που γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει για να βρει ο Τρίκαρδος το δρόμο του και χαρακτήρισε παρωδία τα φετινά πρωταθλήματα της Ένωσης.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του:



Πρόεδρε μια ιστορική ομάδα όπως ο Τρίκαρδος υποβιβάστηκε στην τελευταία κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου. Ποιοι θεωρείτε πως είναι οι λόγοι που έφεραν την ομάδα σε αυτή την κατάσταση;

Ποτέ σε έναν υποβιβασμό δε φταίει ένα πράγμα. Το ότι ο Τρίκαρδος έπεσε στη Γ΄ Κατηγορία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και δε φταίει μόνο η Διοίκηση. Πρωτεύον ρόλο στην πορεία της ομάδας έπαιξε το οικονομικό. Επίσης κάποιοι λάθος χειρισμοί της νέας Διοίκησης, κάτι όμως που είναι λογικό, γιατί αποτελούσαν ένα νεοσύστατο Δ.Σ. και υπήρχε η απειρία. Πιστεύω όμως ότι και ο κόσμος δε στήριξε ένθερμα την προσπάθεια των παιδιών. Με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να αποτραπεί το μοιραίο και ο υποβιβασμός του ιστορικού συλλόγου στη Γ΄ Κατηγορία. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα ο σύλλογος θα βρει το δρόμο του.



Εσείς το περασμένο καλοκαίρι αποχωρήσατε από την ομάδα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που το κάνατε αυτό;

Πιστεύω πως ότι είχα να προσφέρω στην ομάδα, το πρόσφερα και με το παραπάνω. Ανέλαβα ένα σύλλογο που ήταν υπό διάλυση και επί 4 χρόνια ήταν υπόδειγμα. Αντάξιο της ιστορίας του Τρίκαρδου.



Τη φετινή χρονιά βοηθήσατε την προσπάθεια της νέας Διοίκησης που ανέλαβε;

Δυστυχώς φέτος δε μπόρεσα να σταθώ αρωγός των παιδιών που συμμετείχαν στο Συμβούλιο της ομάδας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και λόγω απόστασης. Όπως γνωρίζετε επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στο Νομό Αττικής και δεν κατάφερα φέτος να βοηθήσω.  



Το γηπεδικό πρόβλημα ήταν «αγκάθι» στην προσπάθεια της ομάδας τα τελευταία χρόνια;

Είναι μειονέκτημα για μία ομάδα να μην έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Και για τον Τρίκαρδο ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι» τόσο για την πρώτη ομάδα όσο και για τις Ακαδημίες. Δε θεωρώ την Κατοχή με τον πληθυσμό που έχει χωριό, αλλά κωμόπολη και είμαστε οι μοναδικοί που υστερούμε σε αθλητικές εγκαταστάσεις.



Ο κόσμος της Κατοχής βοήθησε την προσπάθεια που γίνονταν και αν ναι σε ποιο βαθμό;

Στην τετραετή μου θητεία στη θέση του Προέδρου υπήρξε αρκετός κόσμος που στήριξε την προσπάθειά μου. Ο κόσμος της Κατοχής πάντα βοηθούσε και αγαπούσε τον Τρίκαρδο.



Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει ο Τρίκαρδος άμεσα στη Β΄ Κατηγορία και να ξαναγίνει η ομάδα που γνωρίσαμε να πρωταγωνιστεί;

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτό δε μπορώ να το γνωρίζω εγώ. Η τωρινή Διοίκηση πιστεύω ότι ξέρει πως είναι η κατάσταση και γνωρίζει τι να κάνει για να επανέλθει άμεσα η ομάδα στη Β΄ Κατηγορία.



Υπάρχει η πιθανότητα μελλοντικής εμπλοκής σας στα διοικητικά της ομάδας;

Η αγάπη μου για τον Τρίκαρδο νομίζω πως είναι γνωστή. Όμως επί του παρόντος δεν είναι στα σχέδιά μου η ενασχόλησή μου εκ νέου στη Διοίκηση της ομάδας.



Συνολικά τα φετινά πρωταθλήματα της Ένωσης μας τι εικόνα σας άφησαν;

Μιας παρωδίας που σε κάνει να ξεχνάς το αθλητικό πνεύμα και τα αθλητικά ιδεώδη.



Εκτός του Τρίκαρδου μία ακόμα ιστορική ομάδα ο Άρης Αιτωλικού υποβιβάστηκε στη Β΄ ΕΠΣΝΑ. Πως σας φάνηκε αυτή η εξέλιξη;

Είναι μια αρνητική εξέλιξη για ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Άρης. Πιστεύω όμως ότι γρήγορα θα επανέλθει δυναμικά εκεί που ανήκει και πρέπει να βρίσκεται. Όπως ο Τρίκαρδος έτσι και ο Άρης πρέπει να αποκτήσουν ξανά και γρήγορα τη χαμένη τους αίγλη και να περάσουν στους νέους αθλητές που υπάρχουν στα παιδικά τμήματα τη νοοτροπία ότι κάνουμε αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός θέλει χρήματα, ενώ στον αθλητισμό χρειάζεται το αθλητικό ιδεώδες. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το έγκυρο site σας για την ενημέρωση και την προβολή των ποδοσφαιρικών δρώμενων τόσο του Τρίκαρδου όσο και όλων των ομάδων του Νομού μας γενικά.   
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.