Τελευταια Νεα

9 Απρ 2015

Το «review» της σεζόν της Α' ΕΠΣΝΑ 2014-15

Το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΝΑ ολοκληρώθηκε και άρα ήρθε ο απολογισμός της χρονιάς.

Το «review» της σεζόν της Α' ΕΠΣΝΑ 2014-15.


Το olatagoal.gr έκανε για λογαριασμό με... αριθμούς να κάνει τον απολογισμό των ομάδων με το πέρας του πρωταθλήματος!

Η ΑΕΜ αναδείχθηκε πρώτη στην κανονική περίοδο με 69 γκολ ενεργητικό, ο Ναυπακτιακός η ομάδα με την καλύτερη άμυνα, η Ακαδημία Ευηνοχωρίου η πιο… "τρύπια" άμυνα με 56 τέρματα κατά, ενώ ο Αετός Σταμνάς ο μοναδικός σύλλογος που δεν πανηγύρισε το «διπλό» στην κατηγορία!

Ποια ομάδα, όμως, έχει στο ενεργητικό της το πιο ευρύ αποτέλεσμα και την πιο βαριά ήττα; Ποιοι έχουν πετύχει «φουλ» της ισοπαλίας;

Α.Ε.Μεσολογγίου: Πρωταθλήτρια στην κανονική περίοδο αναδείχθηκε η ΑΕΜ. Έχοντας τη καλύτερη επίθεση με 69 τέρματα αλλά και τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, 22 συνολικά. Διαθέτει έναν έμπειρο προπονητή, τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ένα ρόστερ που βασίζεται στην ομαδικότητα και τη θέληση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, και έναν κόσμο, που αποτελεί το στήριγμά του στα εντός και εκτός έδρας ματς. Όλα αυτά συνθέτουν τα στοιχεία που η ΑΕΜ τερμάτισε μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

Όμηρος Νεοχωρίου: Έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα (μαζί με την ΑΕΜ) αλλά και όλα τα φόντα για να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ' Εθνική. Από το ξεκίνημα της χρονιάς, ήταν ένα από τα φαβορί για την άνοδο, κυρίως λόγω της εμπειρίας που διαθέτει ως ομάδα, της στιβαρής και σταθερής διοίκησης, των υποδομών και της λειτουργίας του συλλόγου. Έχει στο «τιμόνι» του έναν τεχνικό, τον Δημήτρη Θεοδοσίου, που γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία, διαθέτει εμπειρία και έχει στο βιογραφικό του ανόδους. Παράλληλα, η ομάδα διαθέτει ένα από τα πιο έμπειρα ρόστερ της κατηγορίας, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν παίχτες όπως ο Καρύμπας, Λαγός και Μεταξούλης που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ναυπακτιακός Αστέρας: Αν και ξεκίνησε αργά παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όπως αρκετές ομάδες της κατηγορίας, έχει καταφέρει να αποτελέσει την έκπληξη της κατηγορίας. Ξεκίνησε με τον Σταύρο Σταύρου στην τεχνική ηγεσία, όμως κάποια αρνητικά αποτελέσματα τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ομάδα. Με τον Γιάννη Πανουργιά στο «τιμόνι», η Ναύπακτος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Γ' Εθνική.
Έχει πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη, αυτή κόντρα στον Απόλλων Δοκιμίου με 1-7, που αποτελεί και το πιο ευρύ αποτέλεσμα σε ματς της ΕΠΣΝΑ. 

Φλόγα Παλαιομάνινας: Λόγω της σταθερής και δυνατής διοίκησης, αλλά και του ρόστερ που διαθέτει, η Φλόγα Παλαιομάνινας χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, παρότι νεοφώτιστη στην κατηγορία. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι του, αφού έμεινε αρκετά πίσω με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. «Αχίλλειος πτέρνα» των «κόκκινων» η μη ομοιογένεια, μιας και διαθέτει μία εντελώς καινούργια ομάδα με πολλές μεταγραφές. Τον Ανδρέα Κονδύλη διαδέχθηκε ο Νίκος Μιμηγιάννης με τον οποίο και κατέκτησε το κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο στα μπαράζ η ομάδα πορεύτηκε με τον Θωμά Καρτσακλή. Μάλιστα, ο Καρτσακλής είναι μπροστά σε μία πρόκληση, στο να πανηγυρίσει τη τρίτη διαδοχική άνοδο της Φλόγας.

Νέος Θέρμιος Απόλλων: Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Νέου Θέρμιου Απόλλωνα δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της ομάδας του. Ως νεοφώτιστη, έκανε αρνητικό ξεκίνημα, αφού μέχρι την 4η αγωνιστική είχε βάλει 4 βαθμούς στο σακούλι του. Η ομάδα του Γιώργου Γιάκου από την 5η αγωνιστική μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, όχι μόνο κέρδιζε εντός αλλά είχε και θετικά αποτελέσματα μακριά από το σπίτι του.

Προμηθέας Γαβρολίμνης: Το ιδανικό ξεκίνημα του Προμηθέα στην κατηγορία στις πρώτες δέκα αγωνιστικές (ήταν 5η), έδωσε και πάλι την σιγουριά της παραμονής της ομάδας. Μία καινούργια προσπάθεια μετά την ένωση και την μετονομασία σε ΑΟ Χάλκειας βγήκε εις πέρας.

Απόλλων Δοκιμίου: Το καλοκαίρι ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Τον χειμώνα έψαχνε αντίπαλο να τον κοντράρει. Το σύνολο του Παναγιώτη Τούρκα ήταν άλλη μία ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Νεανικό ρόστερ με ευχέρεια στο σκοράρισμα...

Στα αρνητικά, η βαριά εντός έδρας ήττα (1-7) από τον Ναυπακτιακό, που αποτελεί παράλληλα την πιο βαριά στο πρωτάθλημα.

Ατρόμητος Αντιρρίου: Η συνταγή με τον Περικλή Παπαποστόλου κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Άνετη παραμονή στην κατηγορία, με καλό ποδόσφαιρο. Κατάφερε με τους πιτσιρικάδες του να φτάσει μία ανάσα από το Κύπελλο ΕΠΣΝΑ όπου ηττήθηκε από την Φλόγα. Στο ιστορικό της καταγράφηκε μόνο μία ισοπαλία.

Αχελώος Αγγελοκάστρου: Στην 9η θέση τερμάτισε ο μόνιμος πλέον κάτοικος της Α' κατηγορίας, Αχελώος. Με πολλούς νέους παίχτες και με προπονητή τον Χρήστο Βασιλείου ο Αχελώος συγκέντρωσε 29 βαθμούς.

Ακαδημία Ευηνοχωρίου: Ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία. Η άμυνα της ομάδας την είχει «προδώσει» πολλές φορές, αφού διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας έχοντας δεχθεί 56 τέρματα. Ξεκίνησε με τον Γιώργο Καραπαππά, ενώ νωρίς ο Δημήτρης Ξηρός κατάφερε με την Ακαδημία και έμειναν κατηγορία.

Άρης Αιτωλικού: Παλεύει να γλυτώσει τον δεύτερο σερί υποβιβασμό του. Διοικητικά προβλήματα από την αρχή ωστόσο ο ιστορικός σύλλογος κατέβηκε στο πρωτάθλημα. Με τον Γιώργο Ζήκο οι ήττες διαδέχονταν η μία την άλλη. Με την έλευση του Κωνσταντάτου η ομάδα πήρε λίγο τα πάνω της, πήρε και το μοναδικό της διπλό (0-3 στην Γαβρολίμνη) ωστόσο παλεύει στα play off για την παραμονή της.

Δόξα Καινουρίου: Ο ερχομός του Νίκου Μιμηγιάννη έδωσε άλλη νότα στις σκέψεις τον ανθρώπων της Δόξας. Οι σκέψεις έμεναν αλλά τα αποτελέσματα δεν ερχόντουσαν. Παρά την αλλαγή με τον Ασπρογιάννη, η ομάδα παίζει το τελευταίο της χαρτί με τον έμπειρο στα μπαράζ Γιάννη Μακρή. Τρίτη χειρότερη άμυνα (52 κατά) και δευτερη χειρότερη είθεση (26 υπέρ) στο πρωτάθλημα.


Αετός Σταμνάς: Προσπάθησε με πολλές μεταγραφές να κάνει την περσινή πορεία. Δεν τα κατάφερε. Ο Βασίλης Παστρωμάς απομακρύνθηκε και η ομάδα του Αετού με τον Κώστα Τάκο και πολλές χειμερινές μεταγραφές προσπάθησε να κάνει το ακατόρθωτο. Γκολ με το σταγονόμετρο για την ομάδα του Αετού με μόλις 24 τέρματα υπέρ.

Στα αρνητικά, ο Αετός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν πανηγύρισε ούτε ένα διπλό.

Ολυμπιακός Παναιτωλίου: Νέα διοίκηση, νέος προπονητής, νέοι παίχτες και από του χρόνου νέα κατηγορία. Τα συνεχόμενα προβλήματα του Ολυμπιακού (διοικητικά, οικονομικά) έφεραν από νωρίς την ομάδα του Παναιτωλίου σε δύσκολη θέση. Όταν προσπάθησαν να βοηθήσουν ήταν ήδη αργά. Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω επεισοδίων και επίθεση κατά του βοηθού διαιτητή.

Tips

* Οκτώ από τις δεκατέσσερις ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή. Όμηρος, Προμηθέας, Αχελώος, Θέρμιος και ο Απόλλων Δοκιμίου διατηρούν τους προπονητές τους από την αρχή της σεζόν.

* Η ΑΕΜ διαθέτει την καλύτερη επίθεση, αλλά και τον πρώτο σκόρερ. Πρόκειται για τον Βαγγελη Γκατση που σημείωσε 24 τέρματα.

* Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Ναυπακτιακός Αστέρας, όμως η ΑΕΜ είναι η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο.

Unfair

Το πρωτάθλημα. Όλοι το καλοκαίρι μιλούσαν για το καλύτερο πρωτάθλημα λόγων ονομάτων στην κατηγορία. Δυστυχώς είδαμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων με ένα πόλεμο ανακοινώσεων....
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.