Τελευταια Νεα

27 Ιαν 2014

Μάριο Μπούντιμιρ: "Μάχη για βαθμούς με οποιοδήποτε αντίπαλο"

Ο Μάριο Μπούντιμιρ μιλά στο olatagoal.gr και το "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ" για τις πρώτες του ημέρες στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό. Ο Κροάτης επιθετικός σε συνέντευξή του στη Ζωή Αναστασίου και το Μπετίνο Αλαχούζο εμφανίστηκε χαρούμενος για την επιλογή του να έρθει στον Παναιτωλικό, τόνισε πως το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, λέγοντας πως ο Παναιτωλικός θα δίνει μάχη για να πάρει βαθμούς από οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο Μπούντιμιρ μίλησε για το παιχνίδι της Δευτέρας στο Ηράκλειο, μια πόλη που έζησε πολύ όμορφες στιγμές για 5,5 χρόνια και ξεκαθάρισε πως στόχος του Παναιτωλικού είναι το θετικό αποτέλεσμα. Κάλεσε τους φίλους της ομάδας να συνεχίσουν να τη στηρίζουν, όπως κάνουν έως τώρα, ενώ έχει μόνο καλά λόγια για τον προπονητή του και τους διοικούντες του Παναιτωλικού, οι οποίοι όπως είπε αγαπάνε την ομάδα και το δείχνουν καθημερινά.  


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάριο Μπούντιμιρ:

Το Γενάρη είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες. Πως επέλεξες τελικά να έρθεις στον Παναιτωλικό;
Μίλησα με κάποιους φίλους που βρίσκονται εδώ. Όλοι μου είπαν για μια πολύ οργανωμένη ομάδα, χωρίς προβλήματα. Αυτο ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν να έρθω.

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησες;

Κυρίως μάνατζερ μου είπαν για την κατάσταση που υπάρχει. Θυμόμουνα ελάχιστα πράγματα από το Αγρίνιο, όταν ήρθα πριν από δύο χρόνια για το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Παναιτωλικό.

Τη φετινή χρονιά που ξεκίνησες στην Κύπρο τι γνώριζες για το Ελληνικό πρωτάθλημα;
Με όσους συζήτησα μου είπαν πως μετά από 2-3 ομάδες ο Παναιτωλικός είναι μια πολύ σταθερή ομάδα συνολικά σε όλους τους τομείς. Τώρα που είναι 18 ομάδες η ποιότητα του πρωταθλήματος είναι πιο χαμηλή σε σχέση με τα χρόνια που έπαιζα εδώ. Η αλήθεια είναι πως φέτος παρακολούθησα ελάχιστα το πρωτάθλημα.

Πως αισθάνεσαι τις πρώτες ημέρες στο Αγρίνιο;
Όλα είναι πολύ καλά. Νιώθω ήρεμος και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Ήξερα κάποιους παίκτες και αυτοί με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ.

Με ποιους παίκτες είσαι πιο κοντά;

Με Τζούνιορ, Θεοδωρίδη, Μελισσά, Μπόγιοβιτς, με το Μανώλη (Στεφανάκος), Κούσα, Κουτρομάνο. Είναι πολλοι.

Σε πιάνει ο κόσμος, σου μιλάει για την ομάδα;
Όχι πολλά πράγματα ακόμη. Οι περισσότεροι μου λένε "καλωσήρθες στην πόλη". Αυτό είναι. Ακόμη δε νιώθω πίεση από τον κόσμο. Αλλά πάει καλά η ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος και θα είμαστε όλοι καλά.

Τι έχεις δει στις πρώτες σου εμφανίσεις με τον Παναιτωλικό;
Αγωνιστικά βλέπουμε διαφορά εντός και εκτός έδρας. Στον Π.Α.Ο.Κ. βέβαια ήταν μια δύσκολη έδρα, αλλά δεν έπρεπε να χάσουμε. Ήμασταν καλοί και είχαμε ευκαιρίες. Είναι σημαντικό ότι στην έδρα μας έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αλλά μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα και εκτός.

Πως κρίνεις τη βαθμολογική συγκομιδή του Παναιτωλικού;
Μέχρι το τέλος είναι ακόμα πολλά παιχνίδια. Υπάρχουν ακόμα 45 βαθμοί. Είμαστε στους 8 βαθμούς από τον 5ο και τους ίδιους από τις ομάδες που πέφτουν. Πιστεύω ότι θα δώσουμε μεγάλη μάχη και δεν περνάει καν από το μυαλό μου ότι θα βρεθούμε χαμηλά. Δε σκεφτόμαστε έτσι. Είμαστε καλύτεροι από πολλές ομάδες και υπάρχουν ομάδες που έχουν πολλά προβλήματα.

Στο ξεκίνημα στόχος ήταν η εξασφάλιση της παραμονής. Αυτό περνάει και τις μέρες που είσαι εδώ;

Έτσι είναι. Δεν έχουμε σωθεί ακόμα και δε μπορούμε να πούμε ότι κοιτάμε παραπάνω. Όταν σωθούμε θα προσπαθήσουμε αν υπάρχει η ευκαιρία να κοιτάξουμε ψηλότερα.

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει η ομάδα;
Πιστεύω ότι πρώτα απ' όλα θα σωθούμε χωρίς προβλήματα. Δεν έχουμε πει πόσοι βαθμοί χρειάζονται. Δε σκεφτόμαστε έτσι. Θα πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και θα δούμε που θα τερματίσουμε. Θα γίνει μεγάλη μάχη ελπίζω για την πέμπτη θέση.

Το θεωρείς καλύτερο αυτό από το να έχεις ένα συγκεκριμένο βαθμολογικό στόχο;
Βέβαια. Είσαι πιο συγκεντρωμένος όταν βλέπεις παιχνίδι με παιχνίδι. Όταν βλέπεις βαθμούς μπορεί να πας χαλαρά σε ένα παιχνίδι γιατί λες έχουμε πολλά ακόμα και κάπου θα πάρουμε τους βαθμούς. Για μένα το καλυτερο είναι να βλέπεις πάντα το επόμενο παιχνίδι και να δίνεις μάχη για να πάρεις βαθμούς με οποιοδήποτε αντίπαλο.

Είναι στα θετικά ότι στον Παναιτωλικό βρίσκονται παίκτες με τους οποίους αγωνιστήκατε μαζί στο παρελθόν;
Είναι κάτι που βοηθάει πολύ. Είναι δύσκολο το ξεκίνημα σε μια ομάδα που δε γνωρίζεις κανέναν. Αντίθετα όταν γνωρίζεις παίκτες αυτό είναι σημαντικό σε όλους τους τομείς. Και σίγουρα όταν με κάποιον παίκτη είσαι χρόνια μαζί όπως με τον Τζούνιορ.

Πως ένιωσες όταν έδωσες την πρώτη σου ασίστ για γκολ;
Κατά λάθος (γέλια). Σε αυτό το παιχνίδι τρελάθηκα. Στο πρώτο ημίχρονο γλίστρησα πολλές φορές. Ήθελα να τα σπάσω όλα, αλλά δεν πάει έτσι. Υπήρχαν όμως παιχνίδια και στο ΑΠΟΕΛ που μείναμε πίσω στο σκορ και τα γυρίσαμε. Αλλά σε αυτό το παιχνίδι το πίστευα παραπάνω από κάθε άλλη φορά ότι θα το κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές μπάλες και δεν πίστευα ότι θα γίνει το ίδιο και στο δεύτερο. Ξεκινήσαμε με κάθετες πάσες με τους δύο πλάγιους χαφ κοντά και ήταν πιο εύκολο το παιχνίδι γιατί είχαμε επιλογές.

Θα είναι στα συν να έρθει γρήγορα το πρώτο σου γκολ με την ομάδα;
Πάντα λέω ότι σημασία δεν έχει ποιος θα πετύχει το γκολ, αλλά η νίκη της ομάδας. Μακάρι να μη βάλω γκολ και να βγούμε Ευρώπη. Αλλά σίγουρα θα προσπαθω κάθε λεπτό να σκοράρω γιατί λόγω της θέσης μετράει πολύ. Ψυχολογικά βέβαια νομίζω είναι πολύ σημαντικό.

Η άποψή σου για το Μάκη Χάβο;
Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος όσο τον γνωρίζω. Και πολύ καλός προπονητής από όσα έχω δει έως τώρα.

Και για τους ανθρώπους της Διοίκησης;
Ο Μάκης Μπελεβώνης δείχνει καθημερινά στις προπονήσεις ότι είναι κοντά μας. Μας βοηθάει, είναι καλός και το ίδιο λένε και οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν περισσότερο από εμένα. Μιλάω για το Μάκη γιατί τον γνωρίζω περισσότερο. Γενικά όμως βλέπεις ότι οι διοικούντες αγαπάνε την ομάδα. Έρχονται συνέχεια, είναι εκεί και εργάζονται για την ομάδα. Το αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Με το Μπόγιοβιτς ποια είναι η σχέση σου;
Είμαστε φίλοι. Μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Παίζουμε στην ίδια θέση και όλοι όμως οι παίκτες μέσα στην προπόνηση δίνουμε το 100%. Ο προπονητής θα κρίνει ποιος θα παίξει. Εκτός γηπέδου είμαστε πολύ καλά. Είναι πολύ ωραίο μέσα στην ομάδα να είμαστε οι παίκτες μαζί.

Τη Δευτέρα επιστρέφεις σε ένα γήπεδο που το ξέρεις πολύ καλά. Ποια είναι τα συναισθήματά σου σε ένα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερο για σένα;
Όχι ιδιαίτερο. Μας ενδιαφέρουν οι τρεις βαθμοί, που είναι σημαντικοί. Έχω πολλούς πρώην συμπαίκτες με τους οποίους είμαστε φίλοι, αλλά για 90 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι. Είμαι στον Παναιτωλικό και θα προσπαθήσω να κερδίσει η ομάδα μου. Αυτό είναι λογικό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θα δούμε όμως πως θα νιώσω.

Το νιώθεις σπίτι σου το Ηράκλειο;
Πέρασα πάρα πολλά. Πολλές καλές στιγμές, σε μια ομάδα που με βοήθησε πολύ. Πάντα ο κόσμος με στήριζε πολύ. Δεν ξέρω όμως ποια θα είναι η υποδοχή.

Τι αποτέλεσμα πιστεύεις πως θα πετύχει ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι της Δευτέρας;
Νομίζω ότι πολλά πράγματα εξαρτώνται από εμάς σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχουμε πάρει νίκη εκτός έδρας και αυτό το θέλουμε πάρα πολύ όλοι. Πρέπει σε αυτό το παιχνίδι να πάρουμε έναν ή τρεις βαθμούς. Ο Εργοτέλης θα έχει πιο μεγάλη πίεση από ότι εμείς. Βασικά γιατί είναι στην έδρα του. Αλλά κι εμείς πάμε να πάρουμε κάτι. Και πρέπει να μη χαλάσουμε την καλή εικόνα που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πανθρακικό. Εμείς θα ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να συνεχίσεις στον Παναιτωλικο μετά το καλοκαίρι;
Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι ακόμα νωρίς, όμως θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα και το συζητάμε.

Τι λείπει από την καριέρα σου;
Νομίζω τίποτα. Όλα είναι καλά. Αλλά θα ήθελα περισσότερα γκολ. Θεωρώ ότι δε μου λείπει κάτι ούτε στη ζωή μου, ούτε στην καριέρα μου.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Παναιτωλικού;
Να συνεχίσουν να είναι όπως είναι. Να έρχονται στα παιχνίδια να μας βοηθήσουν. Λέει πολλά πράγματα η δύναμη που έχουμε στην έδρα μας. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που αγωνίζονται, είναι και ο κόσμος που βοηθάει πάρα πολύ.
« PREV
NEXT »