Τελευταια Νεα

10 Οκτ 2022

Νίκη επί του Αρη στο "Βικελίδης" η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ, ήταν κυρίαρχη στην Θεσσαλονίκη, επικράτησε με 2-0 του Άρη και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της Super League, ανεβαίνοντας στους 15 βαθμούς. 

Ουσιαστική, κυρίαρχη, πειθαρχημένη. Η ΑΕΚ, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε εύκολα τον Άρη με 2-0, έχασε κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της και έφτασε έτσι στις τρεις συνεχόμενες νίκες. Σκόρερ για την “Ένωση”, Σιμάνσκι και Γκαρσία.

O αγώνας

Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Αθανασιάδη. Στο 16′ χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς με τον Μαντσίνι, ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά δεν κέρδισε τον Έλληνα τερματοφύλακα που μπλόκαρε σταθερά. Στο 25′ απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ. Ο Γκαρσία μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς και αυτός με ωραίο τελείωμα μέσα στην περιοχή ανάγκασε τον Κουέστα σε μια εξαιρετική επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα, στο 28′ η “Ένωση” βρήκε δίχτυα. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Σιμάνσκι ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι κέρδισε τον Κουέστα, διαμορφώνοντας το 1-0.

Το μομέντουμ, ήταν για την ΑΕΚ, η οποία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 33′, ο Άρης έκανε τραγικό λάθος στην άμυνά του. Οι φιλοξενούμενοι, έκλεψαν την μπάλα ψηλά, ο Αραούχο βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 39′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αναπτύχθηκε εξαιρετικά. Ο  Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, τον απέφυγε, έκανε ένα αδύναμο πλασέ και ο Μαζικού πρόλαβε να την απομακρύνει πριν περάσει την τελική γραμμή.

Με σπασμένα φρένα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Εκμεταλλευόμενη ξανά αδράνεια του Άρη, η “Ένωση” με τον Λιβάι Γκαρσία να πλασάρει υποδειγματικά τον Κουέστα έκανε το 2-0 και πήρε σεφάστατο προβάδισμα νίκης. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Στο 75′ η ομάδα του Αλμέιδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Ο Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, ο Γκατσίνοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 86′ ο Καμάτσο με ωραία ενέργεια δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 94′ η ΑΕΚ απείλησε ξανά, με το Μάνταλο, αλλά ο Κουέστα μάζεψε σταθερά την μπάλα.

ΓΚΟΛ 28′ Σιμάνσκι, 50′ Γκαρσία

Κίτρινες  73′ Νταμπό / 6′ Μουκουντί, 54′ Αραούχο, 81′ Αθανασίαδης

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Γκαρσία (65′ Πάλμα), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (65′ Ντιοπ), Γκρέι (57′ Ζερβινιό)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (80′ Άμπραμπατ), Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Γιόνσον), Γκαρσία (90′ Μάνταλος), Αραούχο.

ertsports.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.