Τελευταια Νεα

8 Οκτ 2022

Τζάμπολ στη Basket League


Η κατηγορία των «μεγάλων» του ελληνικού μπάσκετ κάνει τζάμπολ σήμερα με προβλήματα, αλλά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όλες τους όμως παίρνουν δύναμη από την αγάπη τους για το άθλημα και παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, παλεύουν να παρατάξουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ.

Δεν είναι όλα ρόδινα ασφαλώς. Το οικονομικό ζήτημα είναι τεράστιο και απειλεί την πλειοψηφία των ΚΑΕ, που πάντως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφεραν να δηλώσουν συμμετοχή στην αφετηρία.

Μόλις πρόσφατα η ΑΕΚ και ο Άρης μπόρεσαν να ξεφύγουν από τον «βραχνά» των ban, η λίγκα ακόμα δεν έχει κεντρικό χορηγό και μόλις πρόσφατα μπόρεσε να κλείσει συμφωνία… μονοκούκι με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά θα πάρουν οι ομάδες χρήματα από το στοίχημα. Πολλές, δε, ακόμα δεν έχουν μπορέσει να καλύψουν τις «τρύπες» από την περσινή σεζόν. Η Λάρισα μάλιστα δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί…

Basket League όμως δεν είναι μόνο προβλήματα και αγωνίες. Είναι ωραίες φάσεις, αμφίρροπα παιχνίδια, μεγάλες «μάχες» και έντονες συγκινήσεις στα παρκέ.

Τα φαβορί και φέτος είναι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με τους νταμπλούχους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν μερικά μετρά πιο μπροστά, όπως έχουν δείξει έως τώρα με τις εμφανίσεις τους.

Από εκεί και πέρα το Περιστέρι είναι μια ομάδα που ασφαλώς θα απασχολήσει τους φίλους του μπάσκετ. Με τον Βασίλη Σπανούλη προπονητή, έχοντας κάνει μεγάλη επένδυση, αποτελεί το πλέον ενδιαφέρον εγχείρημα, ενώ ΑΕΚ και Προμηθέας είναι σταθερές αξίες.

Η Καρδίτσα εξάλλου είναι η «νεοφώτιστη» στην κατηγορία και θα παλέψει για την παραμονή της με τον Ιωνικό και το Λαύριο, αφού πέφτουν δύο ομάδες.

Τέλος, Άρης, ΠΑΟΚ, Απόλλων, Κολοσσός είναι οι ομάδες που θα επιδιώξουν να μπουν στα πλέι οφ και να προσπαθήσουν για κάτι παραπάνω.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες θα παίξουν πλέι οφ 1-8 θέσεις, ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα έχει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν 6+1 ξένους, αλλάζοντας την εξάδα χωρίς να «χρεώνεται» ως αλλαγή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

ΣΑΒΒΑΤΟ (8/10)

Λαυρίου: 16.00 (ΕΡΤ 3): Λαύριο-Προμηθέας Παπαπέτρου-Μάνος-Τσολάκος (Ελευθεριάδης)

Πλάτωνα: 17.00 (ERTSPORTS 1): Ιωνικός -Κολοσσός Τσαρούχα-Τζιοπάνος Ν.-Μαλαμάς (Διμπινούδης)

Α. Παπανδρέου: 19.15 (ΕΡΤ 3): Περιστέρι-ΠΑΟΚ Κορομηλάς-Συμεωνίδης- Τσιμπούρης (Ντίνος)

ΚΥΡΙΑΚΗ (9/10)

Αλεξάνδρειο: 16.00 (ΕΡΤ 3): Άρης-Παναθηναϊκός Πουρσανίδης Γ.-Πιτσίλκας-Θεονάς (Ελευθεριάδης Π.)

Άνω Λιοσίων: 19.15 (ΕΡΤ 3):ΑΕΚ-Καρδίτσα Κάρδαρης-Γερακίνης-Τηγάνης (Ντάβαρης)

ΔΕΥΤΕΡΑ (10/10)

Περιβόλα: 19.15 (ΕΡΤ 3):Απόλλων -Ολυμπιακός Ζαχαρής-Μπακάλης-Αγραφιώτης Ιωάν. (Θεοδωρόπουλος)

sport-fm.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.