Τελευταια Νεα

4 Οκτ 2022

4 όμιλοι στη Γ' Εθνική... Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/10


Δηλώσεις συμμετοχής έως και 10 Οκτωβρίου (παράβολο των πεντακοσίων (500) €), σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οπως έγινε γνωστό από την προκήρυξη της Γ Εθνικής, τηναγωνιστική περίοδο 2022-2023 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εκτός από τις ομάδες που προβλέπεται, μόνο οι ομάδες που δε θα έχουν δηλώσει συμμετοχή για οποιονδήποτε λόγο στις ανώτερες κατηγορίες.

Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, εάν και εφόσον δεν υποβιβαστούν και άλλες ομάδες πέραν αυτών των οποίων προβλέπεται. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εκτός από τις ομάδες που προβλέπεται, μόνο οι ομάδες που δε θα έχουν δηλώσει συμμετοχή για οποιονδήποτε λόγο στις ανώτερες κατηγορίες.

Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Ως εκ τούτου θα επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Προβιβασμός – Υποβιβασμός

1α. Προβιβασμός στην ανώτερη κατηγορία (για την περίοδο 2022–2023 & 2023 - 2024) Για τις αγωνιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.
2 α. Περίοδος 2022–2023 Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Συνολικά θα υποβιβαστούν είκοσι οκτώ (28) ομάδες. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου είναι μεγαλύτερος από 18 (δεκαοχτώ), τότε αντίστοιχα θα υποβιβάζονται επιπλέον ομάδα η ομάδες ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου είναι μικρότερος από 18 (δεκαοχτώ) τότε αντίστοιχα θα υποβιβάζονται λιγότερες ομάδα η ομάδες ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου.

Καταρτισμός Ομίλων

Κατά την συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος εάν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από δύο αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία είτε με απόφαση της Επιτροπής, σε περισσότερους του ενός ομίλους.

Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού

Εφόσον οι προβλέψεις σχετικά με τις ομάδες που προβιβάζονται /υποβιβάζονται ανάμεσα στην ανώτερη κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλάξουν από την αγωνιστική περίοδο 2022 - 2023, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας, ή και της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής τότε θα συμπληρωθεί ανάλογα και η παρούσα προκήρυξη.

liganews.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.