Τελευταια Νεα

27 Σεπ 2022

Δόξα :Ανατροπή στην ανατροπή και αγωνία για το μέλλον


Ένα σήριαλ 
χωρίς προηγούμενο παρακολουθούν οι φίλοι της Δόξας Καινουργίου από τα τέλη Αυγούστου και μετά όσον αφορά τις διοικητικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό της ομάδας για την νέα χρονιά.

Σήμερα το απόγευμα είχε ανακοινωθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία δεν έγινε μετά τις εξελίξεις που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο FB.

Όμως υπήρξε σε πολύ καλό κλίμα συζήτηση φίλων της Δόξας οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συζήτησης αυτής υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση,όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην ομάδα με τις ανατροπές σε διοικητικό επίπεδο να διαδέχεται η μια την άλλη.

Έτσι  έγινε αναφορά στα όσα συνέβησαν από τις 18 Αυγούστου 2022 και μετά όταν ανακοινώθηκε από το Δ.Σ ότι δηλώθηκε η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ.

Περιληπτικά:

Στις 23 Αυγούστου 2022 υπήρξε γραπτή δήλωση του Κώστα Κορδάτου ο οποίος υπέγραψε ως «υπό παραίτηση Πρόεδρος» και χαρακτηριστικά ανέφερε στο τέλος της δήλωσης:

Υ.Γ:«Επιπλέον ενημερώνω ότι υπάρχουν αυστηροί προσωπικοί λόγοι, που δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις όποιες υπηρεσίες μου από τη θέση του Προέδρου της ΔΟΞΑΣ»

Υ Γ. 2. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον (μεχρι 31-8-2022), τότε θα υποβάλω και τυπικά την παραίτησή μου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη πορεία του σωματείου.

Στις 29 Αυγούστου έγινε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ στις 31-8-2022 η οποία έγινε την 1η Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα την

« Αγωνιστική πορεία ομάδας - Παραιτήσεις Προέδρου και μελών Δ.Σ.».

Την 1η Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι τα μέλη του  Δ.Σ δεν παραιτούνται τελικά καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Όλα τα μέλη του Δ.Σ. που παραβρέθηκαν δήλωσαν ότι δεν παραιτούνται, διότι θεωρούν επιτυχημένη  τη πορεία της ομάδας και ειδικά την μεγάλη προσφορά του Προέδρου

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 έγινε πρόσκληση στους ποδοσφαιριστές για την 1η συνάντηση η οποία ορίστηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 ,όμως επειδή οι ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν το παρόν αναβλήθηκε όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Δ.Σ κάνοντας λόγο για ομαδική αποχή.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 γίνεται η 2η πρόσκληση προς τους ποδοσφαιριστές για συνάντηση στις 18 Σεπτεμβρίου 2022  και στις 17 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Κώστας Δ.Κορδάτος αναρτά δήλωση περί παραπληροφόρησης των ποδοσφαιρστών και των μελών του Δ.Σ ,ενώ κλείνοντας την δήλωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Υ Γ. 1. Όσο με αφορά, δηλώνω ότι δεν επιμένω, ούτε με αφορά η καρέκλα του Προέδρου, αλλά υπερασπίζομαι: τα ιδανικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την αξιοπρέπεια του θεσμού των οργάνων διοίκησης, τα μέλη του Συλλόγου, την αξιοκρατία, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συλλογικότητα.»

Ταυτόχρονα την ίδια μέρα το Δ.Σ ανακοινώνει την πρόσληψη προπονητή φυσικής κατάστασης «με  τη συμφωνία βέβαια να ισχύει εάν οι ποδοσφαιριστές συμμετάσχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας»

Στις 18 Σεπτεμβρίου και πάλι οι  ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν το παρόν πλην μερικών και η συνάντηση ήταν άκαρπη.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί «τσουνάμι»παραιτήσεων σύμφωνα με το olatagoal.gr που είχε κάποιες εξ'αυτών στην διάθεσή του.

Υπό την εξέλιξη αυτή στις 22 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η παραίτηση των μελών του Δ.Σ της Δόξας Καινουργίου , στάλθηκε Δ.Τ στα τοπικά  ΜΜΕ και στην ΕΠΣΑ το οποίο Δ.Τ ανέφερε στο τέλος:

«Όπως γίνεται γνωστό καμία άλλη πράξη δεν μπορεί να γίνει εφ εξής από την σήμερον που έλαβε χώρα επίσημα η παραίτηση του Δ.Σ. 

Το αρχείο του σωματείου και το αθλητικό υλικό φυλάσσονται για να παραδοθούν στο νόμιμο εκπρόσωπο, όπως ορίζει το καταστατικό, ο αθλητικός νόμος και ο Α.Κ. , Παγώνουν και οι  υποχρεώσεις που υπάρχουν προς τρίτους, τις οποίες η διοίκηση θα εκπλήρωνε με τον προγραμματισμό που είχε κάνει. Καμία πράξη είσπραξης επιχορηγήσεων δωρεών κ.λ.π. (αν υπάρξουν), μπορούν να εκτελεστούν πλέον.

Είναι φανερό ότι μέχρι να οριστεί διοίκηση τα πάντα αναστέλλονται και σε αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς που «βαλλόμαστε» πανταχόθεν. 

Υ.Γ. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημερωτική ανακοίνωση, όπου θα τεθούν όλα και όλοι "επί των τύπων των υλών" .»

Υπό τις εξελίξεις αυτές ανακοινώθηκε εκ της Ε.Ε της Δόξας Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών για τον ορισμό εκλογών,   την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2022 η οποία αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε στη σελίδα του ομίλου στο Fb ότι η Δόξα εντάχθηκε οριστικά στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ.Γ.Α.

Όμως σύμφωνα με αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο FB δεν μπορούσε να συγκληθεί Γ.Σ καθώς όπως ανέφερε στο τέλος 

»Νόμιμη διοίκηση μετά την πτώση του π. Δ Σ. ορίζεται από το νόμο μόνο από το Πρωτοδικείο.

Εκλογές πλέον γίνονται με το νόμο 4726/2020 Αυγενακη με δικαστικό αντιπρόσωπο.»΅

Ακολούθησε ανάρτηση δήλωσης μέλους της Ε.Ε της Δόξας στην οποία ανέφερε ότι δεν γνώριζε για σύγκληση Γ.Σ ,δεν συμφωνούσε και έκανε λόγο για παρανομία.

Και φθάσαμε στην αναλυτικότατη ανακοίνωση-ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δόξας Κώστα Κορδάτο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στην οποία αναφέρονταν ότι εκτός από μια παραίτηση η οποία έγινε αποδεκτή ,κανένας άλλος δεν έχει υποβάλει (νόμιμα - τυπικά) την παραίτηση του από μέλος της διοίκησης και κάλεσε τα μέλη που επιθυμούν να υποβάλουν επίσημα τις παραιτήσεις τους και στη συνέχεια να κληθούν  τα αναπληρωματικά μέλη για την κάλυψη των ξένων και κενών  θέσεων και ανάλογα να γίνουν όσα ορίζει η  νομοθεσία.

Επίσης κατέθεσε εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση και η συμφωνία να γίνει   σε κοινή σύσκεψη ενώπιον του Προέδρου της Κοινότητας και της ΕΠΣ Αιτωλ/νιας.

Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 υπήρξε μια ακόμη ανάρτηση ως τώρα (21:43) ότι αύριο ο κ.Κορδάτος θα παραβρεθεί ως πρόεδρος της ομάδας στην σύσκεψη-ενημέρωση στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας(κατόπιν προσκλήσεως) για την ανάληψη του προγράμματος, το οποίο είναι δωρεάν (συμμετέχοντες και προπονητές) και επιχορηγείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια.

Δείτε αναλυτικά όλες οι αναρτήσεις και οι δηλώσεις στο ΔΟΞΑ Καινουργίου

Έτσι λοιπόν στην σημερινή συνάντηση των φίλων της ομάδας  και με δεδομένο ότι το Δ.Σ υφίσταται,μετά από διαλογική συζήτηση σε καλό κλίμα ,συμφωνήθηκε το Δ.Σ να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται βάσει νομοθεσίας και καταστατικού για να μην χαθεί η χρονιά.

kainourgiopress.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.