Τελευταια Νεα

2 Οκτ 2021

Δήλωση Προέδρου «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου : "Ύβρης" στους Παλαιούς Αθλητές της "ΔΟΞΑΣ"


Δήλωση Προέδρου «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου

Έχω τη τιμή να εκπροσωπώ τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Καινούργιου "ΔΟΞΑ", και εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ δημόσια, για το θέμα των δήθεν… εκλογών του Συλλόγου Παλαιμάχων.

Την πρωτοβουλία αυτή επιβάλουν αρχές και αξίες για τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου, που δεν υφίστανται στην προκειμένη περίπτωση. Καθώς και οι λόγοι που αφορούν την ιστορία του ονόματος της «ΔΟΞΑΣ» που και με όλα αυτά απαξιώνεται και ταυτόχρονα και ως μέλος του (ως παλαιός αθλητής της ΔΟΞΑΣ), επιβάλλεται με την παρούσα παρέμβασή μου, θεσμικά να απιθωθούν ορισμένες αλήθειες, καθόσουν αφορούν όλη την αθλητική κοινότητα του Καινούργιου και όχι μόνο.
Με έκπληξη είδα σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και σε ορισμένα καφενεία του χωριού, πρόσκληση για εκλογές την Κυριακή 3-10-2021, στο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΔΟΞΑΣ. Μάλιστα η σχετική πρόσκληση δεν υπογράφεται από τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Συλλόγου των Παλαιμάχων (😉, παρά μόνο περιορίζεται με "δόλιο" και παραπλανητικό τρόπο «εκ του Συλλόγου», προφανώς για απόκρυψη του μεγέθους της μη νόμιμης πράξης τους!
Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αυτού του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη. Δυστυχώς ζούμε έναν διαρκεί αθλητικό Δαρβινισμό, όπου ορισμένοι προσπαθούν με αλχημείες να αποφύγουν επιμελώς τη δημόσια λογοδοσία στα μέλη του Συλλόγου από το 2016, με αποτέλεσμα αυτός να μην υφίστανται πλέον.
Συνεχίζουν τις «αθλιότητες» στον πάλαι ποτέ Σύλλογο Παλαιμάχων. Μια μη νόμιμη και ισχνή μειοψηφία (του ενός ανδρός αρχή), ολοκληρώνει τη διάλυση του συλλόγου. Διέγραψαν τον τελευταίο εκλεγμένο Πρόεδρο, αυτοί που δεν είχαν εκλεγεί στο τελευταίο Δ.Σ. Διορίστηκαν «Αριστίδην», μόνοι τους, όπου ανακηρύσσονται μαλιστα ως δημόσιοι δήμιοι! Μάλιστα για να εδραιώσουν το ατόπημά τους με το Μουσείο; (υπάρχει στο αρχείο μας το έγγραφό τους) έστειλαν έγγραφο τους, στον Δήμο Αγρινίου, όπου κατήγγελλαν ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο.
Ουσιαστικά είναι μια μεθοδευμένη κατάσταση άρνησης διενέργειας ανοικτών δημοκρατικών και νομίμων εκλογών. Εφεύραν μάλιστα την αντικατάσταση του νόμιμου εκπροσώπου (όπως φαίνεται στη ΔΟΥ Αγρινίου και την τρέχουσα αλληλογραφία, Πρόεδρο του έτσι και αλλιώς έκπτωτου Δ.Σ.) με επιτροπή συμβουλευτικής, θυμίζοντας για μια ακόμη φορά από ορισμένους εξ αυτών τις μαύρες αντιδημοκρατικές μέρες, που έζησε ο δημοκρατικός και ελεύθερα σκεπτόμενος Κόσμος του Καινούργιου.
Το λυπηρό είναι ότι η μεθόδευση αυτή της παράκαμψης κάθε νόμιμης διαδικασίας και δημόσιας συζήτησης μεταξύ των ενδιαφερομένων μελών, "βρίθει" στις σκοπιμότητες ορισμένων και απομακρύνει τα μέλη από το Σύλλογο, ενώ το Καινούργιο, βρίσκεται πάντα ουραγός των εξελίξεων στον αθλητισμό και για τους λόγους αυτούς βιώνουμε μια ιδιότυπη παρακμή παντού.
Μπροστά σε αυτά δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι τα οποία διασύρουν την όποια ιστορία του ονόματος της «ΔΟΞΑΣ» και προπαντός δεν γίνονται σύντομα αλλά ούτε βοηθούν στη συσπείρωση των μελών, το αντίθετο.
Αν κάποιοι αδιαφορούν, ότι πολλοί έχουν προσφέρει στον σύλλογο αυτό, ότι υπάρχουν ιδρυτικά μέλη, ότι η ιστορία του ονόματος της ΔΟΞΑΣ 63 χρόνια από ιδρύσεως της, ευτελίζετε, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν.
Η μαζική συνάντηση - συνέλευση της πρωτοβουλίας παλαιμάχων (20-6-2020), που ζητούσε δημοκρατικές εκλογές, αυτοί που τώρα θέλουν να σώσουν το σύλλογο την απαξίωση και κρύβονταν στον ορεινό όγκο της Τριχωνίδας και τους κορόιδευαν ότι θα κάνουν εκλογές το Σεπτέμβριο, πατήστε δείτε στον σύνδεσμο εδώ
για όλη την αλήθεια.
Κύριοι
Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν αντιπροσωπεύουν το αθλητικό και κοινωνικό Καινούργιο και πρέπει να πέσουν στο κενό.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μελών και κατ’ επέκταση του κοινωνικά αναγκαίου συλλογικού φορέα της κωμόπολης του Καινουργίου σε επίπεδο, αθλητισμού – πολιτισμού κ.λ.π.
Αλήθεια γιατί δεν υπογράφουν την πρόσκληση των εκλογών και κρύβονται πίσω από ανώνυμες ανακοινώσεις;
Ποιο το ΔΣ για να γνωρίζουν και οι επαΐοντες του χωριού, ποιοι είναι οι σωτήρες του Συλλόγου;
Δεν τους ενδιαφέρει η προοπτική του αθλητισμού του χωριού, αν αυτό ήταν το μέλημά τους θα καλούσαν το Δ.Σ. της "ΔΟΞΑ" για να παραστεί να τους ενημερώσεις, εάν νόμιμα συγκαλείται Γ.Σ. και μάλιστα για εκλογές.
Υ.Γ.: Η ΔΟΞΑ Καινούργιου, όσο την αφορά δεν θα επιτρέψει αυτή την νομική και ηθική απρέπεια στην ιστορία της, που μας αφορά όλους.
Καινούργιο 1-10-2021
Κώστας Διον. Κορδάτος
Καθηγητής
Πρόεδρος «ΔΟΞΑΣ»
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.