Τελευταια Νεα

3 Απρ 2021

PRE GAME: ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


Τελικό θυμίζει το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες έπαιξαν και πριν από ένα μήνα μεταξύ τους στο ίδιο γήπεδο στην κανονική διάρκεια.


Η ΑΕΛ
Η νίκη της ΑΕΛ μέσα στη Ριζούπολη στο ξεκίνημα των Playouts σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της δίνουν βάσιμες ελπίδες παραμονής, αν και παραμένει στην τελευταία θέση. Και αυτό γιατί είναι πλέον σε απόσταση βολής.

Η ΑΕΛ κέρδισε τα τρία από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια, αφού δεν είχε νίκη στα 16 προηγούμενα.

Χρειάστηκε να φτάσει το προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, για να κερδίσει παιχνίδι στην έδρα της, αυτό με τον Παναιτωλικό. Ήταν και η πρώτη νίκη στο Αλκαζάρ για τη Super League από τον Οκτώβριο του 2010. Νίκησε τον Παναιτωλικό, αφού δεν είχε νίκη στα πρώτα 11 της σεζόν, με πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες. Επεκτείνοντας και πέρσι ήταν 13 παιχνίδια χωρίς νίκη.


Ο Παναιτωλικός
Η ήττα από τη Λαμία με 3-0 μέσα στο Αγρίνιο, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Παναιτωλικό, που τώρα βρίσκεται στην ίδια σχεδόν μοίρα με τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ, αν και έχει να παίξει πλέον και τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας και δύο μόνο στην έδρα του.

Ο Παναιτωλικός έκανε δύο νίκες στα τέσσερα τελευταία της κανονικής περιόδου για, όσα είχε σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα, για να ανασάνει βαθμολογικά. Έχει πετύχει 13 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Έχασε και το τελευταίο της εκτός έδρας παιχνίδι από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και έμεινε με πέντε μόλις βαθμούς εκτός έδρας από ισάριθμες ισοπαλίες. Δεν έχει κερδίσει σε 14 επίσημα εκτός έδρας παιχνίδια στη σεζόν. Τα 13 για το πρωτάθλημα.

Αν δεν σκοράρει και στη Λάρισα, θα κάνει ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία με οκτώ εκτός έδρας χωρίς γκολ.

Μεταξύ τους
Στο τελευταίο παιχνίδι τους, μόλις ένα μήνα πριν, η ΑΕΛ επικράτησε 1-0 και… χάλασε τη συνταγή των πολλών γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έχουν παίξει 11 παιχνίδια στη Super League και σε ένα έχουν μπει έξι, ενώ σε άλλα τέσσερα έχουν μπει από τέσσερα γκολ.

Έχουν τρεις ισοπαλίες, που έγιναν διαδοχικές το 2019 και το 2000, και οι τρεις με σκορ 2-2! Ποτέ δεν έχει κερδίσει η φιλοξενούμενη ομάδα στα παιχνίδια τους. Έχουν οκτώ νίκες οι γηπεδούχοι, από τέσσερις, και τρεις ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε στην έδρα της. Και στα τέσσερα νικηφόρα μάλιστα προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο μια φορά κατάφερε να αποφύγει την ήττα ο Παναιτωλικός στη Λάρισα, τον Ιανουάριο του 2020, στο περσινό παιχνίδι της κανονικής περιόδου δηλαδή, όταν ήλθαν 2-2.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 4
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Παναιτωλικού: 4
Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 4
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στην κανονική διάρκεια
07.12.2020: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-1
(16’ κεφαλιά, 87’ σουτ Βέργος – 90’ κεφαλιά Γιουνές. Στο 30’ ο Αριγίμπι του Παναιτωλικού αστόχησε σε πέναλτι)
28.02.2021: ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0
(37’ σουτ Πινακάς)




« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.