Τελευταια Νεα

17 Μαρ 2021

Τεστ και επιστροφή στις προπονήσεις


Τεστ και επιστροφή στις προπονήσεις αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου για την ΑΕΜ.

Στις προπονήσεις επιστρέφουν μετά από διάστημα περίπου πέντε (5) μηνών οι παίκτες της ΑΕ Μεσολογγίου. Το ραντεβού έχει δοθεί για αύριο το μεσημέρι στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, όπου μετά τα απαραίτητα τεστ covid τα οποία θα γίνουν από πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο το κόστος των οποίων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ομάδα, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Νέου τεχνικού της ομάδας Νίκου Μιμηγιάννη.

Το παρών θα δώσουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aitosports.gr οι πλειοψηφία των παικτών, καθώς η διοίκηση κατάφερε μετά από αλλεπάλληλα ραντεβού και συζητήσεις να έρθει σε συμφωνία με τους περισσότερους εξ αυτών, ενώ θα υπάρχουν και νέα πρόσωπα τα οποία έχουν να κάνουν με παίκτες που έχουν έρθει σε συμφωνία με την ομάδα, αλλά και νεαροί παίκτες οι οποίοι θα δοκιμαστούν για ένα χρονικό διάστημα και αν πείσουν θα αποκτηθούν.

Σίγουρα όλα δεν είναι ρόδινα και αυτό το ξέρουν και οι άνθρωποι του συλλόγου οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν πως σε αυτή την προσπάθεια ένας εκ των αρωγών θα είναι και ο Δήμος της Ι.Π Μεσολογγίου τόσο για την επίλυση των θεμάτων και την εύρυθμη λειτουργιά της ομάδας που έχουν να κάνουν με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις (κλειδιά αποδυτήριων – αγωνιστικός χώρος γηπέδων), καθώς όπως μαθαίνουμε μπορεί εκ πρώτης όψεως το κεντρικό γήπεδο να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά μετά από αυτοψία των υπευθύνων της ομάδας η εικόνα που αντίκρισαν μόλις περπάτησαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν αποκαρδιωτική.

Εξ όσων γνωρίζουμε η ομάδα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποστείλει επισήμως επιστολές προς το Δήμο Μεσολογγίου όπου θα ζητάει όπως αναφέραμε και παραπάνω την αρωγή του Δήμου τόσο για τα τεστ covid στα ο οποία με βάση το πρωτόκολλο πρέπει να διενεργεί η ομάδα, κάτι που γίνεται σε πολλούς Δήμους αν την Ελλάδα (π.χ Ναύπακτος), αλλά και την επιχορήγηση για τα έξοδα μετακίνησης το όποιο πέρασε και είναι νομός από την Βουλή τον Οκτώβριο και έχει να κάνει με τα σωματεία του είναι αναγνωρισμένα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όπως είναι και η ΑΕΜ.

Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα όσα ανέφερε σχετικά το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Δύο διατάξεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συντελούν στην εξυγίανση του αθλητικού τοπίου, περιλαμβάνονται σε τροπολογία που πρότεινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εισάγεται την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεπής στη φιλοσοφία και στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής τόσο για συνεχή στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με άμεσα και έμμεσα μέτρα, ειδικά στην εποχή της πανδημίας, όσο και για νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου με διαφάνεια, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ρυθμίζουν τα εξής:

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 30/06/2021.

* Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι επιχορηγήσεις από τους Δήμους σε ερασιτεχνικά σωματεία για τα έξοδα μετακίνησής τους, έρχονται σε συνέχεια μιας δέσμης μέτρων που -ενδεικτικά- αφορά στο αφορολόγητο 20% στις δωρεές και χορηγίες από 01/01/2020, στην ένταξη όλης της αθλητικής οικογένειας στην ομπρέλα στήριξης ενάντια στον κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, στην έκτακτη χορήγηση 12 εκατ. ευρώ απευθείας στα σωματεία έπειτα από 12 χρόνια, η οποία θα υλοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες κλπ.

Όσο για την υποχρέωση κατοχής της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να δικαιούται ένα σωματείο να κάνει χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτή εναρμονίζεται με την αντίστοιχη πρόβλεψη για τις εποπτευόμενες από ΓΓΑ αθλητικές εγκαταστάσεις, η οποία θεσπίστηκε με τον 4726/2020.»

aitosports.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.