Τελευταια Νεα

8 Νοε 2020

3Χ3 το Μεσολόγγι... κέρδισε και τον Ιωνικό 79-66


Μεσολόγγι Baxi - Iωνικός hellenic coin 79 - 66

Νέα θαυμάσια εμφάνιση από το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ, που επιβλήθηκε απόλυτα δίκαια του Ιωνικού με σκορ 79-66, κάνοντας το 3 στα 3 στην παρθενική του συμμετοχή στην Basket League. Έτσι η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έθεσε από νωρίς τις βάσεις για την παραμονή της στην κατηγορία, αποτελώντας μέχρι στιγμής την μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Σε ένα ματς που στο ξεκίνημά του είχε χαρακτήρα ντέρμπυ, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, ο Ιωνικός ήταν αυτός που ξέφυγε πρώτος με 11 πόντους (28-39) λίγο μετά τα μέσα της 2ης περιόδου, κυρίως λόγω των αρκετών λαθών των γηπεδούχων (10 στο πρώτο ημίχρονο), το διάστημα που ο Καλαμπάκος ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες. Όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, με την ομάδα του Μεσολογγίου να κυριαρχεί και σε άμυνα και σε επίθεση. Καταλύτες σε αυτή την μεταμόρφωση ήταν οι Αμερικανοί Τσαντ Μπράουν και Ντεβόντε Γκριν. Ο πρώτος ανέβασε πολύ την απόδοσή του στην επανάληψη και κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, προσφέροντας 19π. συνολικά, με τα γνωστά του καρφώματα στην επίθεση, αλλά και 9 ριμπάουντ, ενώ από την άλλη ο δαιμόνιος Γκριν άρχισε να βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι (4/8 τρίποντα σήμερα) και ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 24π. Ο Γιάννης Αγραβάνης συμπλήρωσε την τριάδα των παικτών που χάρισε σήμερα την νίκη στο Μεσολόγγι, κάνοντας άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση, με 20π. και 6 ριμπ.

Παράλληλα με την πολύ καλή επιθετική συγκομιδή του 2ου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν και άριστη αμυντική παρουσία, κέρδισαν για άλλο ένα αγώνα την μάχη των ριμπάουντ (42-34 συνολικά) και με το εκπληκτικό επί μέρους σκορ 43-23 στην επανάληψη, έφτασαν τελικά σε μία σχεδόν άνετη νίκη, εντυπωσιάζοντας ξανά το φίλαθλο μπασκετικό κοινό.

Με 4 συνεχόμενα τρίποντα ξεκίνησε ο αγώνας (2 από κάθε ομάδα), με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στο προβάδισμα παίζοντας ανοιχτό και γρήγορο μπάσκετ, με αρκετή ευστοχία, με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλό σκορ στο 5λεπτο (15-14 για τους γηπεδούχους). Στη συνέχεια ο επιθετικός ρυθμός έπεσε και ένα μικρό σερί 8-3 των γηπεδούχων στα τελευταία 2.30΄΄, τους έδωσε ένα μικρό προβάδισμα (23-20) στη λήξη της Α΄ περιόδου.

Αγνώριστο το Μεσολόγγι στο πρώτο 4λεπτο της 2ης περιόδου και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, οδηγήθηκε σε αρκετά λάθη κάτω από την πίεση των παικτών του Ιωνικού στην περιφέρεια, έφτασε γρήγορα τα 5 φάουλ στην άμυνα, δίνοντας έτσι στους αντιπάλους αρκετές ελεύθερες βολές και οι φιλοξενούμενοι με συνολικό σερί 13-0, έφτασαν σε διαφορά 10π. υπέρ τους (23-33). Στο σημείο αυτό η είσοδος του Μπράουν στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε πολύ στο να ισορροπήσει η ομάδα το παιγνίδι, καθώς έβγαλε αρκετή ενέργεια κάτω από τα καλάθια και με 7 δικούς του πόντους κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (36-43 στη λήξη του ημιχρόνου), τη στιγμή που η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή.

Στην 3η περίοδο στον δυναμισμό του Μπράουν προστέθηκαν τα τρίποντα των Γκριν, Αγραβάνη και Φέργκιουσον, με την ψυχολογία να επιστρέφει στην ομάδα του Καλαμπάκου, που αρχικά με 2/2 βολές του Μπράουν κάλυψε σχετικά γρήγορα την εις βάρος της διαφορά ισοφαρίζοντας σε 46-46 και λίγο μετά με τρίποντο του Αγραβάνη έπαιρνε μετά από αρκετή ώρα και πάλι το προβάδισμα με 49-48. Ο Ιωνικός αντέδρασε προσωρινά και με τρίποντο του Πετρόπουλου πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ (53-54), αλλά ο Γκριν απάντησε με νέο τρίποντο και το τέλος της περιόδου βρήκε το Μεσολόγγι στο +3 (59-56).

Κι ενώ φαινόταν ότι θα γίνει μάχη για τη νίκη, με τον Τολιόπουλο να ισοφαρίζει το σκορ σε 59-59 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και μετά από ένα εξαιρετικό 5λεπτο σε άμυνα και επίθεση, πραγματοποίησαν ένα σερί 14-2 και έφτασαν σε διαφορά 12π. (73-61) στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, ρίχνοντας τον αντίπαλο στα σχοινιά. Πράγματι στη συνέχεια ο Ιωνικός προσπάθησε αλλά δεν είχε ούτε τις δυνάμεις, ούτε την συγκέντρωση, για να μπορέσει να ξαναμπεί στον αγώνα και μοιραία οι γηπεδούχοι έφτασαν φυσιολογικά και δίκαια στην 3η τους συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα με σκορ 79-66, ενθουσιάζοντας τους φιλάθλους τους.

Δεκάλεπτα: 23-20, 13-23, 23-13, 20-10.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Καλντίρης, Ζάχαρης.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ (Ντίνος Καλαμπάκος): Γκριν 24(4), Φέργκιουσον 5(1), Αγραβάνης 20(2), Αμάρντι 4(1), Μπράουν 19, Λάνγκφορντ 2, Μοτσενίγος 1, Ναούμης, Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 2, Γράβας, Μάθις.

ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN (Στέργιος Κουφός): Σμιθ 16(2), Πρίτζετ, Φιτζπάτρικ 16(2), Τολιόπουλος 14(3), Χουγκάζ 11, Ζέισλοφτ, Πετρόπουλος 7(2), Χάμοντς, Χατζηκυριάκος, Γιώτης, Χόλογουελ 2, Τουντζιαράκης.

ΕπιμέλειαΜιλτιάδης Ζαβέρδας

aitosports




« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.