Τελευταια Νεα

1 Νοε 2020

Θρίαμβος Μεσολογγίου στη Ρόδο και 2Χ2

 

Εκπληκτική εμφάνιση από το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ, που μετά την νίκη επί του Άρη κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας και του Κολοσσού στην Ρόδο με σχετική άνεση και σκορ 66-77, κάνοντας έτσι το 2 στα 2 στην πρώτη του συμμετοχή στην Basket League, αυξάνοντας τις ελπίδες για την παραμονή του στην κατηγορία.

Μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, οι φιλοξενούμενοι μετά το 13ο λεπτό του αγώνα πήραν το προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Με όπλα την εξαιρετική ομαδική άμυνα με αλλαγές στα σκριν, που εγκλώβισε επιθετικά τους παίκτες του Κολοσσού, την κυριαρχία στα ριμπάουντ (37-23 για τον Τρικούπη) και την μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα (15/28), το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ έφτασε ακόμη και σε διαφορά 17 πόντων (31-48 στα μέσα της 3ης περιόδου), διαφορά την οποία διατήρησε σχετικά εύκολα και στην 4η περίοδο παρά την πίεση των γηπεδούχων, που απλώς μείωσαν στο τέλος στους 11 πόντους, όταν το ματς είχε κριθεί.

Καθοριστική ήταν η 2η περίοδος, καθώς το Μεσολόγγι εκπληκτικό, με επί μέρους σκορ 26-10, έβαλε τα θεμέλια για την μεγάλη νίκη. Κορυφαίος της συνάντησης ήταν και πάλι ο Ντεβόντε Γκριν, που ήταν ψυχρός εκτελεστής, έβαλε μεγάλα σουτ και έφτασε τους 21 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Εξαιρετική και πολύ σοβαρή εμφάνιση και από τον Χατζηνικόλα (9π.), που ήταν αλάνθαστος στα σουτ τριών πόντων (3/3), είχε 5 ασίστ και ήταν από τους παίκτες κλειδιά της σημερινής νίκης. Πολύ καλοί ήταν και οι Αγραβάνης (13π. με 3/6 τρ. και 6 ριμπ.) και Αμάρντι (12π.).

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με το Μεσολόγγι να προηγείται 1-4, ο Κολοσσός να αντιδρά με τον Καντέρ κάτω απ΄ το καλάθι και να κάνει το 7-4 υπέρ του, αλλά με 5 πόντους του Φέργκιουσον οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα (9-11, στο 3.30΄΄). Τελικά κάποια εύκολα λάθη των παικτών του Τρικούπη θα δώσουν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 7-0 και να κλείσουν την Α΄ περίοδο προηγούμενοι με 16-11. Μία περίοδος με χαμηλό σχετικά σκορ, χάρη στην αστοχία των δύο ομάδων από την γραμμή των τριών πόντων (1/7 τρίποντα και οι δύο αντίπαλοι).

Εξαιρετικό το Μεσολόγγι στη Β΄ περίοδο και σε άμυνα και σε επίθεση, με αιχμές τους Γκριν, Χατζηνικόλα και Αμάρντι. Αφού στο πρώτο 5λεπτο έφερε το παιγνίδι στα μέτρα του και ισοφάρισε (22-22), στη συνέχεια πήρε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Με πίεση και με άμυνα ζώνης δυσκόλεψε αρκετά τις επιθέσεις των γηπεδούχων, που περιορίστηκαν μόλις σε 10 πόντους συγκομιδή αυτή την περίοδο, ενώ με βομβαρδισμό τριπόντων (5 στη 2η περίοδο), το Μεσολόγγι προηγήθηκε με 22-27 στο 17΄ και με διψήφια διαφορά (26-37) στη λήξη του ημιχρόνου.

Με καλή ψυχολογία μπήκε ο Τρικούπης στην επανάληψη και αφού διατήρησε την διψήφια διαφορά, ήρθε η σειρά του Αγραβάνη, που με δύο συνεχόμενες βόμβες τριών πόντων οδήγησε την ομάδα του στην υψηλότερη διαφορά στο παιγνίδι, στο +17 (31-48), στα μέσα της περιόδου. Ο Κολοσσός αύξησε την πίεσή του στα ¾ του γηπέδου και με άμυνα ζώνης προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στο τέλος της 3ης περιόδου στο -13 (41-54).

Στην αρχή της 4ης περιόδου ο Κολοσσός σε μια απέλπιδα προσπάθεια θα μειώσει τη διαφορά στους 9 πόντους (45-54), αλλά δύο τρίποντα των Γκριν και Γράβα και ένα κάρφωμα του Μπράουν επανέφεραν την τάξη στο παιγνίδι και την διαφορά και πάλι στους 17π. (45-62).

Η συνέχεια ήταν πλέον σχετικά εύκολη για τους φιλοξενούμενους, με την διαφορά στο μεγαλύτερο διάστημα να κυμαίνεται μεταξύ 13 και 17 πόντων, χάρη σε άλλα τρία τρίποντα των Χατζηνικόλα και Γκριν (2).

Το τελικό σκορ (66-77), χάρισε στην ομάδα του Μεσολογγίου μία απόλυτα δίκαιη νίκη (η πρώτη εκτός έδρας στην Basket League), που συνοδεύτηκε από θαυμάσια εμφάνιση και γέμισε την ομάδα με αισιοδοξία για την συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 26-37, 41-54, 66-77

Διαιτητές: Αναστόπουλος Π. – Σώμος - Τζιοπάνος Ν.

Κολοσσός H Hotels (Καντζούρης): Άρτις 11, Κάντερ 15, Μπιλλής 2, Ζάρας 8, Γκόινς 8, Καμαριανός, Ξανθόπουλος 7, Λάιλ 13, Αρσενόπουλος, Τούμπα 2.

Μεσολόγγι BAXI (Καλαμπάκος): Γκριν 21, Φέργκιουσον 8, Αγραβάνης 13, Αμάρντι 12, Μπράουν 8, Λάνγκφορντ 3, Σαχπατζίδης, Μοτσενίγος, Χατζηνικόλας 9, Γράβας 3, Μάθις.

ΕπιμέλειαΜιλτιάδης Ζαβέρδας

aitosports.gr





« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.