Τελευταια Νεα

22 Σεπ 2020

Ο "κομβικός" Ματσόλα

 

Βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του πρωταθλήματος, όμως ο 30χρονος στράικερ μετατρέπεται σταδιακά σε σημείο αναφοράς των «κυανοκίτρινων».
*Υποδέχεται την πρώτη μπάλα 
Ο Ματσόλα παίζει εξαιρετικά με πλάτη. Δεν είναι τυχαίο πως τόσο στο «Γεντί Κουλέ» όσο και κόντρα στην Ενωση υποδέχονταν ως επί το πλείστον την πρώτη μπάλα του Παναιτωλικού και επειδή έχει καλή τεχνική, δείχνει σε θέση να τη «σπάσει» στα άκρα. Είναι ήδη 3ος πασέρ της ομάδας. 
 
*Κερδίζει στατικές φάσεις/κάρτες
Ως συνέχεια του παραπάνω προβάλει δύσκολο να ανακοπεί. Πολλές φορές οι αντίπαλοι αμυντικοί «αναγκάζονται» να του κάνουν φάουλ γιατί δεν μπορούν να του πάρουν την κατοχή και ήδη έχουν καταλογιστεί υπέρ του 9, σε 162 λεπτά που έχει αγωνιστεί αθροιστικά. Δηλαδή ένα κάθε 18'. Μάλιστα πολλά εξ΄ αυτών μετατράπηκαν και σε κίτρινες κάρτες. 
 
*Πάει στη δύναμη το 1vs1 
Ο Ματσόλα προβάλει  «θωρηκτό» και προβάλει δύσκολο για κάθε αντίπαλο αμυντικό να τον αντιμετωπίσει στο 1vs1, όταν η «μονομαχία» τους αφορά τη δύναμη. Το πέναλτι που κέρδισε ο Παναιτωλικός στην Κρήτη προήλθε από δική του ατομική ενέργεια/μπούκα. 

*«Δυνατός» στον αέρα 
Λόγω σωματοδομής (βλέπει τον κόσμο από τα 188 εκατοστά) ο 30χρονος φορ δείχνει ισχυρός στον αέρα. Οι 2 από τις 3 τελικές του στο πρωτάθλημα είναι με κεφαλιά, καθώς έτσι απείλησε τόσο  στο ματς με τον ΟΦΗ όσο και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Μάλιστα εκείνη του «Γεντί Κουλέ» ήταν πολύ καλή και θα μπορούσε να μετατραπεί σε γκολ. 

gazzeta.gr 
 



« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.