Τελευταια Νεα

8 Αυγ 2020

Ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Γιώργο Βεργίνη - το αστέρι του ΑΡΗ Αιτωλικού και της Παναχαϊκής.

Γράφει ο Αποστόλης Μπλίκας
Παίρνω κάποια στοιχεία από ένα άρθρο της εφημερίδας του Αιτωλικού "τα γιοφύρια" του Γενάρη του 1983:
Ο μεγάλος σκόρερ γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1934. Από μικρός, έπαιξε στον Άρη Αιτωλικού. Όλοι μιλούσαν για το μεγάλο ταλέντο της Αιτωλοακαρνανίας!
Σ' έναν αγώνα κυπέλλου, ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον ΑΡΗ ΑΙτωλικού (1-0) ο Βεργίνης ξεχώρισε κι εντυπωσίασε τους Πατρινούς! 

Αμέσως, η Παναχαϊκή τον απέκτησε από τον ΑΡΗ, χωρίς πολλή καθυστέρηση. Ήταν το 1953, λίγο πριν φύγει για το Στρατό. Αν θυμάμαι καλά, η Παναχαϊκή του είχε προσφέρει ένα μηχανάκι για να μεταφέρει μπουκάλες υγραερίου, για να έχει ένα μεροκάματο. Το μηχανάκι απέβη μοιραίο: Ο Γιώργος χτύπησε μ' ένα φορτηγό κι έχασε τη ζωή του τόσο πρόωρα! Ήταν το 1963.- έφυγε στα 29 του χρόνια!!!
Θυμάμαι, στην κηδεία του , στο Αιτωλικό, εκατοντάδες φίλαθλοι από Αιτωλικό και Πάτρα και βέβαια οι συμπαίκτες του της Παναχαϊκής απαρηγόρητοι. 

Στο φέρετρο είχαν εναποθέσει και μια μπάλλα, στα πόδια του. Οι συμπαίκτες του, κυρίως της Παναχαϊκής - σύσσωμη παρούσα η ομάδα - όπως και του ΑΡΗ Αιτωλικού, παρόντες όλοι.
Ένα ταξίδι ζωής που, δυστυχώς, η μοίρα το έκοψε πρόωρα. ΑΙΩΝΙΑ να είναι η ΜΝΗΜΗ του.
Και μια σημείωση: Εμείς, πιτσιρικάδες τότε, ξέραμε έναν ποδοσφαιριστή που αλώνιζε τα γήπεδα και τον αποκαλούσαν "Μάλιο". Δεν ξέρω πως επεκράτησε ο όρος αυτός. Ακόμα και σήμερα, οι παλιοί μιλάνε για το μεγάλο ταλέντο, τον "Μάλιο", τον αείμνηστο Γιώργο Βεργίνη!!! ΑΙΩΝΙΑ του η ΜΝΗΜΗ!
Ας πάρουμε μια γεύση από τον πατρινό τύπο της Εποχής, παράλληλα με τη φωτογραφία της Παναχαϊκής.


Αποστόλης Μπλίκας
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.