Τελευταια Νεα

29 Ιουλ 2020

Πρωτοβουλία Παλαιμάχων :Όλη η αλήθεια για τον Σύλλογο Παλαιμάχων Δόξας Καινουργίου

Αναλυτικά  η ανακοίνωση:
«Δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε η λύση!»
Η πρωτοβουλία μελών Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου, πάρθηκε από την ανάγκη να επαναλειτουργήσει ο Σύλλογος και να βγει από την αδράνεια και την ανυποληψία. Να επανέλθει ως κοινωνικός φορέας στις καταστατικές αρχές
του και τους δημοκρατικούς και ηθικούς κανόνες, που πρέπει να τον διέπουν/
Σε αυτή τη δεινή θέση τον έχουν φέρει αντιλήψεις και πρακτικές, που ξεφεύγουν από το συλλογικό πνεύμα και επιβάλουν την του «ενός ανδρός αρχή»!!!
Η προσπάθειά μας δεν αποσκοπεί σε τίποτε περισσότερο και σε τίποτε λιγότερο, ούτε κυνηγούμε φαντάσματα, όπως νόμισαν ορισμένοι και ανησύχησαν, ενώ οι ίδιοι δεν συμβάλουν στην πράξη στη λύση του αδιεξόδου που υπάρχει.
Ουσιαστικά, το όλο ζήτημα του Συλλόγου των «Παλαιμάχων της «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου μπορεί να συνοψιστεί στις λέξεις «ανάρμοστο» και «ντροπή». Αυτό που επικρατεί είναι μια ξεκάθαρη επίδειξη «χωριάτικου» τσαμπουκά παλιάς κοπής, όπως λένε τα μελλούμενά των παλιών χωριανών. Δηλαδή κάνουμε ό,τι θέλουμε και δεν υπολογίζουμε τίποτε! Συμπεριφορές επικίνδυνες για τη δημοκρατική συνοχή της κοινωνίας.
Μας ανησυχεί το γεγονός ότι, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. δεν είναι νόμιμο, εντούτοις κάποιοι «κρατούν αποστάσεις», από την πρωτοβουλία μας για επαναδραστηριοποίηση και επαναφορά της νομιμότητας στο σύλλογο!!!
Παραθέτουμε τα γεγονότα, όπως έχουν, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο:
Α) Λειτουργία - Νομιμότητα Συλλόγου
Ο Σύλλογος των παλαιμάχων ιδρύθηκε το έτος 1994. Σήμερα τα περισσότερα από τα ιδρυτικά μέλη του (25) έχουν εκδιωχθεί από συμπεριφορές και αντιλήψεις που επικράτησαν και παρέκλιναν από τις αρχές και τους σκοπούς του καταστατικού, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Στα πρώτα χρόνια έγινα αρκετές αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με ενωτικό πνεύμα και προπαντός φιλικό και αλληλέγγυο με τη συμμετοχή όλων των μελών.
Στη συνέχεια μετά απ’ αυτή την επιτυχημένη περίοδο, άρχισαν να δημιουργούνται διάφορες έριδες, όπως συνήθως γίνεται στις κλειστές κοινωνίες ακυρώνοντας την αρχική αποστολή του συλλόγου. Αποτέλεσμα ήταν ο σύλλογος, να είναι απών από παντού και να έχει καταστεί αναξιόπιστος, τόσο στα μέλη του, όσο και στην τοπική κοινωνία.
Μετέπειτα ο σύλλογος εξελίχθηκε σε υπόθεση μιας μικρής παρέας που όχι μόνο δεν δίνει λόγο σε κανέναν, αλλά προβαίνει και σε πράξεις, που απαξιώνουν και προσβάλλουν. Ταυτόχρονα με λεονταρισμούς θεωρούν ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μελών και κατ’ επέκταση του κοινωνικά αναγκαίου συλλογικού φορέα της κωμόπολης του Καινουργίου σε επίπεδο, αθλητισμού – πολιτισμού κ.λ.π.

Από το έτος 2015 (σύμφωνα με έγγραφα του ίδιου του Δ.Σ.) φαίνεται ότι ο Σύλλογος δεν έχει νόμιμη Διοίκηση. Δείτε τα χαλκεία και την εικονική πραγματικότητα των κυρίων αυτών:
Σύμφωνα με την πρόσκληση με ημερομηνία 20-4-2015, καλούσαν σε Γεν. Συνέλευση για εκλογές για τις 22/4/2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, στην ίδια πρόσκληση αναφέρεται, ότι σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2015, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ!!! Αν είναι δυνατόν να είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ίδια ημερομηνία του αυτού έτους αλλά διαφορετική ημέρα, μόνο στο Καινούργιο έγινε!!1 (δείτε το συνημμένο). Τελικά έγιναν εκλογές; Προφανώς δεν έγιναν και γι’ αυτό επανήρθαν (πολύ σύντομα…), μετά από 13 μήνες!!! σε νέα Γεν. Συνέλευση με νέα Πρόσκληση Αριθ. Πρωτ. 13 τις 6-7-2016.

Τότε, αν και εκλέχτηκε (με εικονικούς υποψήφιους) το τελευταίο Δ.Σ. έως σήμερα, αμέσως με την συγκρότηση σε σώμα παραιτήθηκαν τα περισσότερα μέλη, που μόλις είχαν εκλεγεί. Οι ίδιοι γνωρίζουν τους λόγους και τις συμφωνίες που αθέτησαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η προβλεπόμενη σχετική πλειοψηφία που να δικαιολογεί νόμιμη διοίκηση και να μπορεί αποφασίζει για κάθε θέμα!
Αποτέλεσμα αυτών ήταν να διορίζουν μόνοι τους, όποιον ήθελαν ως μέλος του Δ.Σ., κατά παράβαση του Καταστατικού και του Αστικού κώδικα, αντί να προσφύγουν σε νέα Γ.Σ. για συμπληρωματικές εκλογές.
Έκτοτε ουδέποτε κάλεσαν, τουλάχιστο επίσημα, όπως προβλέπεται, τα μέλη του Συλλόγου σε εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση. Έως σήμερα, δηλαδή ο σύλλογος ουσιαστικά βρίσκεται χωρίς νόμιμη διοίκηση από το 2016, όπως αναφέρουμε παραπάνω και σύμφωνα με τα δικά τους έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας και δίνουμε στη δημοσιότητα, με την παρούσα ανακοίνωση.


Β) Τι ξέχασαν να κάνουν
α) Να ενημερώνουν τα ιδρυτικά και τακτικά μέλη για την κατάσταση στο Σύλλογο. Αντίθετα, ποτέ δεν ζήτησαν τη γνώμη τους για κανέναν θέμα. Αποξένωσαν το Σύλλογο από αυτούς που θεωρητικά έπρεπε να εκπροσωπούν, μετατρέποντάς τον σε ένα μικρό «μαγαζάκι» τους.
β) Να υπάρχει διαφάνεια σε ό,τι έχουν πράξει.
γ) Να διατηρήσουν αξιόμαχη την ομάδα των παλαιμάχων. Να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αθλητικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιεχομένου ουσίας, όπως όφειλαν άλλωστε να πράξουν, σύμφωνα και με το καταστατικό.
δ) Να πραγματοποιήσουν Γεν. Συνέλευση (δεν έκαναν ποτέ)  για διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και εκλογές τα τέσσερα τελευταία χρόνια (τελευταία πρόσκληση εκλογών με Αριθ. πρωτ. 13 / 6-7-2016, έγιναν στις 15- Ιουλίου 2016)!
ε) Να ενημερώσουν τους λόγους μεταστέγασης των γραφείων
ζ)  Να είναι κοντά στην ομάδα «ΔΟΞΑ»
η) Να διασφαλίσουν την ιστορία και το κύρος ατομικά και συλλογικά των παλαιμάχων της «ΔΟΞΑΣ»
θ) Να συνεργάζονται με τους θεσμούς για το καλό του Συλλόγου  (έγγραφα 7-4-2020, Αριθ. πρωτ. 45 / 16-5-2020 & 29-6-2020 κ.α.) που προβάλλουν όλους μας).

Γ) Αυτό είναι δυστυχώς τα έργο τους:
 • Δεν έκαναν ποτέ εκλογές,
 • Διόριζαν όποιον ήθελαν μέλος του Δ.Σ. χωρίς να έχει εκλεγεί από Γ.Σ.  (τα με ημ. 12 -9-2018 & με Αριθ. πρωτ. 54 / 19-09-2018, Προσκλήσεις Προέδρου) 
 • Επανέφεραν και μάλιστα στο Δ.Σ. διαγραμμένο μέλος, από Γ.Σ. για αντικαταστατικές ενέργειες, χωρίς να αιτιολογείται αυτή η απόφασή τους με κάποια νεότερη συνέλευση, όπως αυτή η διαδικασία προβλέπεται από το καταστατικό (εκτός και εάν έχουν χαλκεύσει τα πάντα στα αρχεία του συλλόγου και έκαναν το άσπρο μαύρο).
 • Διέλυσαν τον Σύλλογο – έδιωξαν τους παλαιμάχους από το σύλλογο που ίδρυσαν.
 • Έκαναν και χρέη πειθαρχικού οργάνου – καλώντας μέλος του Συλλόγου σε απολογία για «να παραστεί σε συνεδρίαση (του Δ.Σ.) και δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις – διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα διαδίδει στην ευρύτερη κοινωνία περί της λειτουργίας του Συλλόγου κ.λ.π.», Αριθ. πρωτ. 54/19-09-2018 έγγραφό τους. ΝΤΡΟΠΗ!!! Νοσταλγοί του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…
 • Ξεπούλησαν την ιστορία των παλαιμάχων «αντί πινακίου φακής»
 • Αρνούνται τη συνεργασία με την κοινότητα και τη δημοτική αρχή για την οριστική στέγαση του Συλλόγου.
 • Είπαν ψέματα ότι το κοινοτικό γήπεδο είναι ακατάλληλο!!!
 • Έλεγαν ψέματα ότι είναι διορισμένο το Δ.Σ. από το Πρωτοδικείο για να κερδίζουν χρόνο.
 • Δεν παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση των παλαιμάχων στις 20-6-2020, για να ενημερώσουν ποια η κατάσταση στο σύλλογο και «τι μέλει γενέσθαι»!
 • Δεν συνεργάστηκαν με την επιτροπή που υπέδειξε η Γεν. Συνέλευση των παλαιμάχων στις 20-6-2020, για συνάντηση με τον τελευταίο Πρόεδρο του Συλλόγου, για συνεννόηση, ώστε να ξεπεραστεί το νομικό θέμα της έκπτωσης του Δ.Σ. – Αντίθετα κορόιδευαν τους εκπροσώπους,  με διάφορα παιδαριώδη τεχνάσματα κάθε φορά ενώ διέδιδαν αριστερά δεξιά την γνωστή αγοραία προπαγάνδα τους, ενάντια σε όλους τους εχθρούς του Συλλόγου! Προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους σωτήρες (;).
Δ) Τι μεθοδεύουν (;)
 • Ο φερόμενος ως ο τελευταίος Πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ ζήτησε από τον εκπρόσωπο της επιτροπής, προθεσμία δυο ημερών να συνεννοηθεί και να απαντήσει, εάν θα γίνει συνάντηση για εξεύρεση συναινετικής λύσης διενέργειας εκλογών, όπως άλλωστε ήταν και η εντολή της Γ.Σ. και πριν εκπνεύσει η προθεσμία, που ζήτησαν οι ίδιοι, με την από 29-6-2020 ανακοίνωσαν, εν κρυπτό, ότι θα κάνουν Γ.Σ. τον Σεπτέμβριο (ζήσε Μάη να φας τριφύλλι!).  
Αξίζει όμως εδώ κάποιων σχολίων όσον αφορά το περιεχόμενο της ύπουλης και κουτοπόνηρης ανακοίνωσής τους περί δήθεν Γενικής Συνέλευσης:
α) τα αναφερόμενα στοιχεία πρωτοκόλλου στην τελευταία τους πρόσκληση, υποδηλώνουν εικονικές και παραπλανητικές μεταχρονολογημένες δήθεν αποφάσεις του Δ.Σ. (;) και με μεγάλη απόσταση από την ημερομηνία της παράνομης λήψης απόφασης (29-6-2020) για την περιβόητη  Γ.Σ. το Σεπτέμβριο…  και όχι για εκλογές, σύμφωνα με την 47/21/4/2020 αποφάσεις του έκπτωτου Δ.Σ., χωρίς βέβαια να έχουν πλέον το νόμιμο δικαίωμα γι’ αυτό
β) προσβάλουν λέγοντας ότι «το καλοκαίρι ο Σύλλογος από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα, την εποχή αυτή θεωρεί νεκρή και ως εκ τούτου δεν λειτουργεί»!!!  
γ) στην παρ. 3. αναφέρει ότι «Ο Σύλλογος με το αριθ. 110/12/3/2020 έγγραφό του κάλεσε όλα τα μέλη να προβούν σε εξόφληση των εισφορών προς το Σύλλογο, χωρίς μέχρι σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι η εξόφληση των συνδρομών, γίνεται μέχρι την ημέρα της Γ.Σ. και δεύτερον πως εξηγείται το γεγονός ότι ο ταμίας μέσα στο καλοκαίρι τρέχει να εισπράξει επιλεκτικά από ορισμένους την συνδρομή τους; Δεν ισχύει εδώ ο νεκρός χρόνος του καλοκαιριού;   τι μεθοδεύουν οι αλχημιστές του Συλλόγου; 
και δ) κάνουν μνεία με στρατιωτικό ύφος ότι: «όσα μέλη δεν εξοφλήσουν των οικονομικών τους υποχρεώσεων δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση», εντάξει καταλάβαμε δεν θέλουν κανέναν παλαίμαχο και να κάνουν εκλογές μεταξύ τους (!) . Τους δηλώνουμε ότι «πλανώνται πλάνην οικτρά»!  Χωρίς συναίνεση (έχουμε το ιστορικό αρχείο των μελών του Συλλόγου και το δημοσιεύουμε, προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε), νόμιμα εκλογές δεν μπορούν να γίνουν και ας το καταλάβουν καλά αυτό. Οι συνέπιες θα είναι πλέον και προσωπικές (…).
Η εμμονή στην συνέχιση αυτής της μη νόμιμης λειτουργίας και του φόβου του απολογισμού ενώπιον των μελών, βάζει τον κάθε καλοπροαίρετο Καινουργιώτη σε μύχιες σκέψεις, δεν εξηγείται διαφορετικά, εκτός και εάν οι άνθρωποι έχουν πάθει μωρίαση και έχουν πλέον το ακαταλόγιστο. Αν αυτό επιδιώκουν, εκτός ότι εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, θα παραμείνει σύλλογος φάντασμα χωρίς μέλη!
Τελικά η δραστηριότητα της πρωτοβουλίας ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα, έριξε τις μάσκες και αποκαλύφθηκε η όλη συμπαιγνία και οι αιτίες διάλυσης του Συλλόγου.
Αυτά , γιατί λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!!!
Υ.Γ.: Η επιτροπή εκπροσωπώντας 35 παλαίμαχους που συμμετείχαν στη Γεν. Συνέλευση στις 30-6-2020, ως μια επιπλέον κίνηση καλής θέλησης, ανέστειλε την κατάθεση της αίτησης ορισμού προσωρινής διοίκησης στο Πρωτοδικείο, αλλά δεν θα κάνει το ίδιο τον Σεπτέμβριο εάν δεν τηρηθούν αυστηρά τα εξής:
α) Όλοι οι παλαίμαχοι (παλιοί και νέοι), πρέπει να θεωρούνται τακτικά μέλη του συλλόγου και να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι» (δείτε την κατάσταση μελών από το 2012 του Συλλόγου, πριν αναλάβει ο αλχημιστής το αρχείο). Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής μέλους, από το παράνομο Δ.Σ.
β) η συνδρομή να γίνει συμβολική, γιατί δεν μπορούν όλοι να ανταποκριθούν και αποτρέπει να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.
γ) Τις εκλογές θα διενεργήσουν η εφορευτική επιτροπή, που θα εκλεγεί από τη Γεν. Συνέλευση, αφού παραδοθεί το αρχείο του Συλλόγου στον Πρόεδρο της Γ.Σ., όπου η διαδικασία της ψηφοφορίας θα γίνει σε μεθεπόμενο χρόνο για μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφίων και ψηφοφόρων.
δ) Κάθε άλλη ενέργεια που θα αποκλείει, με κάθε τρόπο, όσους θέλουν να συμμετέχουν, θα οδηγήσει οριστικά στην άσκηση των ένδικων ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης σύγκλισης Γ.Σ. από το έκπτωτο Δ.Σ. του Συλλόγου, με αποκλειστική τους ευθύνη.
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»
Καλοκαίρι 2020 (Ιούλιος – Αύγουστος)

Από την πρωτοβουλία Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.