Τελευταια Νεα

5 Ιουν 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Με «λύπη» μας διαπιστώνουμε, εδώ και αρκετό καιρό. ότι ο Σύλλογος Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ», που είμαστε μέλη του, έχει παύση να υφίσταται, τυπικά και ουσιαστικά ως συλλογικό όργανο. Δεν τηρούνται οι καταστατικές αρχές και παρεκκλίνει από τους σκοπούς του. Τελευταία δε, με τις εντελώς....
άστοχες ενέργειές τους, προκαλούν, απαξιώνουν και εκποιούν την πολιτιστική κληρονομιά και τα πνευματικά δικαιώματα των παλαιμάχων, ενώ θίγουν την αθλητική ιστορία του συλλόγου και την προσφορά των παλαιμάχων ατομικά και συλλογικά στο χωριό μας.
Το σοβαρότερο όλων είναι ότι το Δ.Σ. είναι στον αέρα, αφού εδώ και 4 χρόνια έχουν να γίνουν αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. Εκτός των άλλων βλέπουμε στο Δ.Σ. άτομο που ενώ δεν ήταν υποψήφιο στις εκλογές του 2016 (μετά τις παραιτήσεις αρκετών εκλεγέντων, αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.), αν και είχε διαγραφεί με απόφαση παλιότερης Γεν. Συνέλευσης, από μέλος του Συλλόγου, να αυτοδιορίζεται μέλος στο Δ.Σ., όπως προφανώς να έχουν κάνει και για άλλους. Έκτοτε παραμένουν ως διοίκηση του Συλλόγου έως και σήμερα! Χωρίς βέβαια σε αυτά τα 4 χρόνια, να έχουμε προσκληθεί σε έκτακτη Γ.Σ., για συμπληρωματικές εκλογές! Αυτές οι πρακτικές, τουλάχιστο στους παλιότερους θυμίζουν αντιδημοκρατικές εποχές, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού! 
Το Δ.Σ. σήμερα στερείται τη σχετική πλειοψηφία, που απαιτείται (στα 7 μέλη) για να παίρνονται νόμιμα αποφάσεις. Μετά την λήξη της θητείας οι όποιες αποφάσεις δεν ισχύουν. Αυτό άλλωστε ορίζει η κείμενη νομοθεσία και το καταστατικό, και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτές, έχουν ήδη εκτεθεί.
Εκτιμούμε ότι αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος της αναζήτησης των νόμιμων παραστατικών του συλλόγου (καταστατικό και πρόσφατο πρακτικό αρχαιρεσιών σύνθεσης Δ.Σ), από τον Πρόεδρο της κοινότητας, που προβλέπονται για τη χρήση δημόσιου-δημοτικού χώρου από κοινωνικούς φορείς. Από την σχετική αλληλογραφία μεταξύ Συλλόγου και Κοινότητας προκύπτει ότι το Δ.Σ. είναι εκτεθειμένο. Γιατί κρύβονται και υπεκφεύγουν με κουτοπονηριές και αλχημείες και δεν παρουσιάζονται να προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά, που τους ζητήθηκαν από τη Κοινότητα;
Μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν πρόσφατα πρακτικά αρχαιρεσιών, που να δικαιολογεί τη σημερινή τους παρουσία στο ΔΣ;
Αυτό το κρυφτώ δεν νομίζουν ότι μας προσβάλει όλους, εκτός και εάν δεν έχουν καταλάβει ότι ο Σύλλογος είναι του χωριού και όχι μιας μικρής παρέας.
Αυτές οι συμπεριφορές είναι μιας άλλης εποχής, που απαξιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επιβάλλουν του ενός ανδρός αρχή! Ακυρώνουν την πολύμορφη, ποιοτική κοινωνική παρουσία των προηγούμενων διοικήσεων στο Σύλλογό μας από ιδρύσεως. 
Για του λόγου το αληθές «αλιεύοντας» από τα κείμενα-απαντήσεις των φερόμενων ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (με ημερομηνίες 7-4-2020 & 16-5-2020), προς τον Δήμο Αγρινίου με κοινοποίηση στον Πρόεδρο και προς την Κοινότητα Καινούργιου, για το ιστορικό της στέγασης, για να αποφύγουν τον έλεγχο νομιμότητας, αποκαλυπτικά αναφέρουν τα εξής:
«….Ως προς τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης-Αρχαιρεσίες, τούτο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας, αλλά όπως κατ’ επανάληψη σας τονίσαμε, είναι θέμα των μελών του Συλλόγου, να αποφασίζουν ανάλογα, και ουδενός άλλου φορέα». Αντίθετα στην πράξη τα μέλη του Συλλόγου 4 χρόνια τώρα τα γράφουν στα πλαιότερα των υποδημάτων τους! Πράγματι οι άνθρωποι αυτοί απομονωμένοι, ζούνε το «βασίλειο» των αντιφάσεών τους. Νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τόσο τα μέλη του συλλόγου, όσο και το χωριό. Αυτή η εμμονική εμπάθεια είναι καταστροφική για το Σύλλογο. Κανένας πλέον δεν γνωρίζει, τι μέλη γενέσθαι. Το καταστατικό το χρησιμοποιούν, όπως τους βολεύει και δεν δίδουν πουθενά λόγο(!), γι’ αυτό οδηγήθηκαν σε όλα αυτά τα αδιέξοδα και την περιθωριοποίηση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω για να μην οδηγηθούμε στο πρωτοδικείο, για το καλό του Συλλόγου και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ:
- Εντός 20 ημερών να πραγματοποιηθεί Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου, με θέματα: α) Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου και β) προκήρυξη εκλογών
- Η Γεν. Συνέλευση να λάβει χώρα στο Κοινοτικό κατάστημα Καινουργίου, ημέρα Σαββάτο και περί ώρα 8μμ
Μη έχοντας άλλον νόμιμο τρόπο διαφύλαξης των συμφερόντων του Συλλόγου μας, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου, ώστε να υπάρξει νόμιμη διοίκηση στο Σύλλογο.

Καινούργιο 4 Ιουνίου 2020
ΥΓ.: Δείτε την σχετική αλληλογραφία πατήστε εδώ

Η επιτροπή Πρωτοβουλίας
Μέλη – Καταστατικό Άρθρο 5ον - που έχουν προσφέρει υπηρεσίες στην ποδοσφαιρική ομάδα «ΔΟΞΑ» Καινούργιου
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.