Τελευταια Νεα

1 Νοε 2019

Επιτέλους νίκη

Τι κι αν αυτό ήρθε με τον Ιάλυσο; Δεν παύει να αποτελεί νίκη και συνάμα τη πρώτη φετινή νίκη του Παναιτωλικού.


Τέσσερα γκολ και θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακολουθεί ο επαναληπτικός στο Αγρίνιο, επαναληπτικός που αποτελεί τυπική διαδικασία για τα «καναρίνια». Πολλοί θα πουν «σιγά, μια νίκη με ομάδα της Football League έκανε και το κάναμε ολόκληρο θέμα».
Να εξηγηθώ: Δεν διαφωνώ πως ο Ιάλυσος, φάνηκε και αγωνιστικά εξάλλου, ήταν δύο «σκαλιά» κατώτερος του Παναιτωλικού. Η ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τα 4 γκολ ενώ θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα. Η ουσία του χθεσινού παιχνιδιού όμως, είναι η ψυχολογική ώθηση που δόθηκε στα παιδιά μετά και από αυτή τη νίκη, την πρώτη τους φετινή, έστω και με τον Ιάλυσο. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δεν είναι καλά για τον Παναιτωλικό, κάτι που είναι φυσιολογικό να «ρίχνει» ψυχολογικά τους παίκτες. Η πρώτη «ένεση» ψυχολογίας ήρθε με την αντικατάσταση του τραγικού , κατά τη γνώμη μου, Λουίς Κάστρο, με τον Μάκη Χάβο, τεχνικό που τα ξέρει τα κατατόπια στο Αγρίνιο. Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει την ομάδα από την μια στιγμή στην άλλη. Αυτό είναι σίγουρο. Μπορεί όμως αγώνα με αγώνα να την βελτιώνει. Η δεύτερη «ένεση» ψυχολογίας και ηθικού ήρθε χτες, με την πρώτη φετινή νίκη απέναντι στον Ιάλυσο. Την χρειαζόταν αυτή τη νίκη ο Παναιτωλικός. Και τώρα τι; Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του έναν μήνα «φωτιά». Ο Νοέμβριος θα κρίνει πολλά για την ομάδα. Έχει μπροστά της 4 παιχνίδια, με Αστέρα Τρίπολης εντός, με Βόλο εκτός, με Παναθηναϊκό εντός και Πανιώνιο εκτός, στα οποία οφείλει να μαζέψει βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο. Ξεκινάμε με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.
ΝΙΚΗ και ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ!
Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Παναιτωλικό. Ο Αστέρας κυμαίνεται στα κάτω στρώματα της βαθμολογίας και αποτελεί ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με νίκη να «ξεκολλήσει» από τον πάτο. Η ομάδα χρειάζεται το κόσμο στο πλευρό της. Ο κόσμος του Παναιτωλικού φέτος δεν γεμίζει το γήπεδο και αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην. Το ζητούμενο είναι η ομάδα και η βελτίωσή της. Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Παναιτωλικός πρώτον, θα ανέβει ακόμη περισσότερο σε ηθικό και ψυχολογία και δεύτερον θα μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να ανέβει στον βαθμολογικό πίνακα. Ίδωμεν…
Σπύρος Βάτσιος

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.