Τελευταια Νεα

13 Νοε 2019

ΑΟ Αγρινίου: Ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στην Α2!

Η πόλη του Αγρινίου κινείται πλέον και στους ρυθμούς της πορτοκαλί μπάλας! Στο «ΦΩΣ» μίλησαν ο πρόεδρος Γιώργος Ροκοπάνος, ο γενικός αρχηγός Θεόδωρος Καββαδίας και οι παίκτες Γιώργος Μπερερής και Νάσος Γκρέκας.
Μέχρι τώρα το Αγρίνιο στον χώρο του αθλητισμού ήταν συνυφασμένο με τον Παναιτωλικό, όμως πλέον η πόλη κινείται και στους ρυθμούς της πορτοκαλί μπάλας! Ο ΑΟ Αγρινίου ανεβαίνοντας αργά αλλά σταθερά τα σκαλοπάτια στις εθνικές κατηγορίες, έφτασε φέτος στην Α2 και παρότι πρωτάρης το ξεκίνημά του είναι εντυπωσιακό. Το «ΦΩΣ» μπήκε στα άδυτα του συλλόγου της Αιτωλοακαρνανίας και …άνοιξαν τα χαρτιά τους ο πρόεδρος Γιώργος Ροκοπάνος, ο γενικός αρχηγός Θεόδωρος Καββαδίας, ενώ από πλευράς παικτών μίλησαν οι Γιώργος Μπερερής και Νάσος Γκρέκας.
«Όνειρο να δούμε την ομάδα στην Α1!»
Ύστερα από εκλογές που έγιναν, πρόεδρος από το καλοκαίρι στον ΑΟ Αγρινίου είναι ο Γιώργος Ροκοπάνος.
Πόσο καιρό ασχολείστε με την ομάδα; Θέλατε να αναλάβετε τη θέση του προέδρου;
«Με την ομάδα ασχολούμαι τα έξι τελευταία χρόνια. Ξεκίνησα από τη θέση του team manager. Δεν ήταν στα σχέδιά μου να ασχοληθώ με τα διοικητικά, το έκανα για να βοηθήσω τον σύλλογο και θα συνεχίσω να το κάνω από οποιοδήποτε πόστο μου ζητηθεί».
Ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου; Υπάρχει ταβάνι;
«Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην Α2 είχαμε πει ότι στόχος είναι να το ευχαριστηθούμε και να κάνουμε "ταμείο" στο τέλος. "Ταβάνι" δεν υπάρχει, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και όπως λέει η λαϊκή ρήση "τρώγοντας έρχεται η όρεξη"».
Οικονομικά πως τα βγάζετε πέρα; Υπάρχει βοήθεια από αρκετούς; Η τοπική αρχή βοηθάει; Χορηγοί;
«Υπάρχει ο μεγάλος χορηγός που είναι η Βιβεχρώμ. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που βοηθούν με χορηγίες την ομάδα και φυσικά υπάρχει και η στήριξη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τη δημοτική αρχή».
Ποια είναι η επαγγελματική σας ενασχόληση;
«Δουλεύω σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία την INNOVIS PHARMA σαν key account manager».
Ποιο το όνειρό σας για το Αγρίνιο;
«Θέλουμε να δούμε την ομάδα μας στην Α1. Για την πόλη μας θα ήταν πολύ καλό να έχει σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο ομάδες στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ακούγεται σε όλη την Ελλάδα το Αγρίνιο, που είναι μια πόλη με αθλητική κουλτούρα».
Το γήπεδο είναι λίγο μικρό. Υπάρχει σχέδιο για κάποιο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο όπως στην Καρδίτσα;
«Το γήπεδο είναι μικρό, αλλά αποτελεί μια καυτή έδρα. Υπάρχει η προοπτική να αυξηθεί κι άλλο η χωρητικότητά του στο μέλλον και τα τελευταία χρόνια έγιναν κινήσεις σε αυτό το κομμάτι. Όλα γίνονται βήμα βήμα και θα δούμε στο μέλλον την πιθανότητα για δημιουργία νέου γηπέδου».
Συνεχίζεται η συνεργασία με την ΚΑΕ ΑΕΚ;
«Συνεργασία υπάρχει στα πλαίσια της τεχνογνωσίας. Υπάρχουν όμως προοπτικές και θα δούμε πως μπορεί να εξελιχθεί αυτό το deal».
«Τίποτα δεν έγινε τυχαία»
Από τις ψυχές του συλλόγου είναι ο γενικός αρχηγός Θεόδωρος Καββαδίας.
Είστε απ΄ τους πιο παλιούς παράγοντες της ομάδας. Από πότε ασχολείστε; Σε τι κατηγορία ήταν το Αγρίνιο; Πιστεύατε ότι θα έφτανε μέχρι εδώ;
«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα διοικητικά της ομάδας το 2010 όταν αγωνιζόμασταν στην Α΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ. Αν κάποιος μας έλεγε τότε ότι θα φτάναμε ως εδώ στην καλύτερη περίπτωση δε θα τον πιστεύαμε. Τίποτα όμως δεν έγινε τυχαία, είμαστε στην Α2 και κοιτάμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα».
Πείτε μας δυο λόγια για την οργάνωση του συλλόγου, ακαδημίες κτλ.
«Θεωρώ ότι κάναμε κάθε χρόνο βήματα για την οργάνωση του συλλόγου. Έχουμε αρκετά καλή οργάνωση, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Όσον αφορά το κομμάτι των Ακαδημιών υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αρκετά καλή σειρά. Είναι ένας τομέας που θέλουμε να δώσουμε βάση, γιατί θεωρούμε ότι εξασφαλίζει τη συνέχεια μιας ομάδας και θέλουμε να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο».
Ποιες οι σχέσεις με τον γειτονικό Χαρίλαο Τρικούπη; Υπάρχει αντιπαλότητα; «Αντιπαλότητα υπάρχει μόνο στα 40 λεπτά ενός αγώνα. Με τους ανθρώπους του Χαρίλαου Τρικούπη έχουμε αρκετά καλές σχέσεις και με τους περισσότερους γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και δεν είναι μόνο μια τυπική γνωριμία. Είμαστε γειτονικές πόλεις, είμαστε στον ίδιο Νομό και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει δύο ομάδες στη δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ».
Που ονειρεύεστε να δείτε το Αγρίνιο;
«Τα όνειρα στον αθλητισμό όπως και στη ζωή δε σταματάνε. Αν σταματήσεις να ονειρεύεσαι σταματάς να ζεις. Πρέπει όμως πάντα να στηριζόμαστε σε στέρεες βάσεις. Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα και θα δούμε που θα μας φτάσει αυτό».
Ο κόσμος ήξερε το Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Τώρα και από το μπάσκετ;
«Ο Παναιτωλικός είναι στο επίκεντρο του αθλητισμού της πόλης μας και δικαιολογημένα, γιατί είναι μια ομάδα που έχει καθιερωθεί στη Super League. Τα τελευταία χρόνια όμως το Αγρίνιο το έμαθε ο κόσμος και από το μπάσκετ και τον Α.Ο. Αγρινίου. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Και πρέπει να τονίσουμε ότι με τον Παναιτωλικό έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία».
«Πίστη στην ομάδα και τους εαυτούς μας»
Ο Γιώργος Μπερερής είναι απ΄ τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας, ενώ ο Νάσος Γκρέκας αποτελεί μια απ΄ τις ελπίδες του συλλόγου για το μέλλον.
Περιμένατε τέτοιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;
Μπερερής: «Η αλήθεια είναι πως είχαμε πίστη στην ομάδα και τους εαυτούς μας από την αρχή της σεζόν, γιατί έχουμε δουλέψει και δουλεύουμε πάρα πολύ για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, που μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν ξέρω αν περιμέναμε να έχουμε το απόλυτο στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, αλλά σίγουρα επιθυμούσαμε να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται».
Γκρέκας: «Δε μπορώ να πω ότι περιμέναμε ένα τόσο καλό ξεκίνημα σε ένα πρωτάθλημα που η ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά. Έχουμε δουλέψει πολύ και σίγουρα αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».
Ποια τα μυστικά της καλής πορείας ως τώρα;
Μπερερής: «Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Νομίζω ότι μυστικά της μέχρι τώρα πορείας είναι η πολύ καλή δουλειά που κάνουμε από την αρχή στις προπονήσεις και το καλό κλίμα που έχουμε στην ομάδα».
Γκρέκας: «Πιστεύω ότι είναι η πολύ σκληρή δουλειά από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Δουλέψαμε καλά, γίναμε ομάδα πρώτα απ' όλα εκτός γηπέδου με τους συμπαίκτες μας "χτίζοντας" εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας και μέχρι τώρα όλα αυτά βγαίνουν στους αγώνες».
Η συμβολή του προπονητικού επιτελείου;
Μπερερής: «Η συμβολή του προπονητικού επιτελείου είναι το Α και το Ω σε όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Όλο το staff της ομάδας δουλεύει επαγγελματικά και σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς όμως να θέλω να αδικήσω κανέναν, δε μπορώ να μην αναφέρω πως όλο αυτό το αποτέλεσμα είναι έργο του κόουτς Διαμαντάκου. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι στην ιστορία της ομάδας του Α.Ο.Α. από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι και σήμερα στην Α2».
Γκρέκας: «Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Δουλεύει πολύ, "διαβάζει" τα παιχνίδια και οργανώνει ένα πλάνο το οποίο προσπαθούμε να ακολουθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Έχω συνεργαστεί με τον κόουτς Διαμαντάκο και τα προηγούμενα δύο χρόνια και γνωρίζω τη δουλειά που κάνει αλλά και τι σημαίνει για τον Α.Ο.Α. Ταυτόχρονα έχω δει τι μπορεί να πάρει από κάθε παίκτη και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί έναν ακόμα λόγο που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ».
Ικανοποιημένοι απ΄ τη στήριξη του κόσμου;
Μπερερής: «Ο κόσμος έχει "αγκαλιάσει" αυτή την προσπάθεια. Εγώ είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα και θυμάμαι πάντα τον κόσμο να βοηθάει την ομάδα σε όλες τις στιγμές και να είναι ο 6ος μας παίκτης. Έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία και τον ευχαριστούμε για όλα».
Γκρέκας: «Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα ο κόσμος μας έχει στηρίξει απίστευτα. Είναι δίπλα μας κάθε στιγμή και φυσικά έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες της ομάδας μας. Έχουμε πετύχει πολλά μαζί με τους φιλάθλους μας και ελπίζουμε πως και στη συνέχεια θα είναι μαζί μας».
Ποιος ο στόχος της ομάδας;
Μπερερής: «Ο στόχος της ομάδας από την αρχή της σεζόν είναι να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ευχαριστιόμαστε φέτος τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Α2 και στο τέλος θα κάνουμε "ταμείο"».
Γκρέκας: «Είμαστε νέα ομάδα στην κατηγορία και είναι ακόμα πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και θέλουμε να τερματίσουμε σε όσο καλύτερη θέση γίνεται».
Επί προσωπικού, τι θα θέλατε να πετύχετε;
Μπερερής: «Επί προσωπικού πιστεύω ότι είμαι πολύ δίκαιος άνθρωπος στη ζωή μου και εκτιμώ ότι μου δίνει ο άλλος. Ο Α.Ο. Αγρινίου μου έδωσε την ευκαιρία εδώ και πέντε χρόνια να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και σε Εθνικές κατηγορίες. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν και θέλω να πορεύονται και στο μέλλον με αυτούς της ομάδας και να συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία. Ελπίζω να είμαι υγιής και να μπορώ να βοηθάω και να προσφέρω τα μέγιστα στην ομάδα μου».
Γκρέκας: «Είναι και για μένα η πρώτη χρονιά στην Α2. Έχω τέσσερα χρόνια όμως στην ομάδα και ήμουνα μέλος σε αυτή την πορεία μέχρι εδώ. Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας και ελπίζω πως θα ζήσω μεγαλύτερες στιγμές με τα χρώματα του Α.Ο. Αγρινίου».

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.