Τελευταια Νεα

8 Οκτ 2019

Μαλής: Τα πάντα για τον Παναιτωλικό, όνειρο η Εθνική

Ο Αλέξανδρος Μαλής μιλά στο OnSports για τα όνειρά του, τα προβλήματα που έχουν οι νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά και το VAR που από φέτος έχει εισβάλει στη ζωή μας.


Ένα από τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι δεδομένα η «παραγωγή» νέων παικτών. Οι Έλληνες παίκτες, ειδικότερα σε ομάδες που δεν είναι διεκδικήτριες του τίτλου ή δεν ξεκινούν με αυτή την «ταμπέλα» γίνονται ολοένα και λιγότεροι κι αυτό είναι κάτι που έχει αντίκτυπο συνολικά στο σπορ στη χώρα, αλλά κυρίως και στην εθνική ομάδα. Το συγκεκριμένο θέμα, έθιξε και ο Αλέξανδρος Μαλής μιλώντας στο OnSports. Ο άσος του Παναιτωλικού σχολίασε πως θα ήθελε να δει ακόμα περισσότερους νεαρούς Έλληνες, όπως ο ίδιος, να παίρνουν τις ευκαιρίες που αξίζουν, να βελτιωθούν οι υποδομές και παράλληλα να γίνουν βήματα μπροστά και για τις εθνικές ομάδες της χώρας.
Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μαλής υποστήριξε πως είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για τον Παναιτωλικό, που πέρα από την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Super League είναι και η ομάδα της πόλης του οπότε θέλει να τη δει να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο. Επίσης, σχολίασε πως για κάθε νέο παίκτη αποτελεί όνειρο το να καταφέρει να αγωνιστεί στο εξωτερικό, και φυσικά να παίξει στην εθνική ομάδα. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Αγρινίου, αναφέρθηκε και στο πως βλέπουν οι παίκτες την εφαρμογή του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο πως φαντάζεται τον εαυτό του σε… αρκετά χρόνια από σήμερα, όταν και θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια…

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Μαλής

Τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο;
«Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι τα πάντα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κλωτσάω μια μπάλα. Ένας από τους στόχους μου ήταν να αγωνιστώ στην Α Εθνική και ελπίζω να καταφέρω ακόμα περισσότερα. Ωστόσο, θεωρώ πως και για το κόσμο το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά. Στην Ελλάδα της κρίσης, ένας αγώνας βοηθά τους θεατές να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να βγουν από τη ρουτίνα της. Στόχος μου είναι να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο θέμα».
Έχεις κάνει θυσίες για να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;
«Χρειάζονται πολλές θυσίες για να γίνει κάποιος επαγγελματίας. Σίγουρα δεν αποτελώ εξαίρεση. Από τις ακαδημίες ακόμα, τα νέα παιδιά, θα βγουν, θα διασκεδάσουν, θα πάνε βόλτα ή διακοπές. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις, να ακολουθούμε μια σωστή διατροφή και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωή. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις, αξίζει κάθε θυσία και βλέπεις τελικά τους κόπους σου να αμείβονται».
Στην Ελλάδα της κρίσης, επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές;
«Ασφαλώς επηρεάζονται. Ειδικά οι αθλητές που έρχονται σε εμάς από ξένα πρωταθλήματα, έρχονται αντιμέτωποι με το χαμηλό επίπεδο της χώρας μας, ποδοσφαιρικά και οικονομικά. Παρόλα αυτά γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από πολλές ομάδες για να αλλάξει αυτό. Επιπλέον, το θετικό σε όλη αυτή τη κατάσταση, είναι ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές».
Ποιος σε έχει βοηθήσει περισσότερο στη καριέρα σου;
«Τα χρωστάω όλα στο κ. Γιάννη Νταλακούρα, είναι ο άνθρωπος που με έκανε στόπερ και επαγγελματία. Αν δεν υπήρχε εκείνος δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Σε μια δύσκολη εποχή για εμένα, που ήμουν ανενεργός ποδοσφαιρικά δύο χρόνια, μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ στο Παναιτωλικό. Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ στο κ. Δέλλα και σε όλο το ''τιμ'' του. Με βοήθησε πολύ στην Α Εθνική, με κράτησε στην ομάδα και μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρο μου».
Υπάρχουν πράγματα που θεωρείς πως πρέπει να βελτιώσεις;
«Πάντα υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Διαφορετικά δεν έχεις εξέλιξη. Προσπαθώ να κάνω σωστή αυτοκριτική και μέσα από πολύ προσωπική δουλειά να διορθώνω τις λεπτομέρειες. Γιατί αυτές σε κάνουν καλό ή κακό παίκτη».
Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα;
«Θεωρώ πως πρέπει να γίνει μια ουσιαστική προσπάθεια να αλλάξει το πρωτάθλημα επίπεδο, οικονομικά και παικτικά. Βλέπουμε ομάδες που προσπαθούν να ''χαλάσουν'' το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας κι αυτό σίγουρα δεν προσφέρει θέαμα. Κάτι που δεν συμβαίνει για παράδειγμα σε ξένα πρωταθλήματα. Επιπλέον, πρέπει κάποια στιγμή να ρίξουμε το βάρος στις ακαδημίες. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε τα νέα παιδιά να δουλεύουν καλύτερα και να αναδειχθούν περισσότερα ταλέντα».
Ποια η γνώμη σου για τη χρήση του VAR στο Ελληνικό πρωτάθλημα;
«Πιστεύω πως το VAR βοηθάει πάρα πολύ. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι γι' αυτό. Για παράδειγμα με μια διακοπή δέκα λεπτών οι ομάδες χάνουν το ρυθμό τους. Χρειάζεται πιο σωστή χρήση, αντίστοιχη με αυτή του εξωτερικού. Αν διορθώσουμε κι αυτό το κομμάτι, θα έχουμε σαφώς πολύ λιγότερα προβλήματα με τη διαιτησία».
Ποια η γνώμη σου για την Εθνική;
«Η Εθνική είναι ο καθρέφτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει μια νέα αρχή σε όλους τους τομείς. Να ενισχυθούν οι ακαδημίες, να υπάρξουν καλύτερες υποδομές, ώστε να βγάλουμε και νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές».
Ποιο πρωτάθλημα θεωρείς ιδανικό;
«Το Αγγλικό και το Ισπανικό είναι από τα καλύτερα. Υπάρχει υψηλού επιπέδου θέαμα και αμείωτο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς πως βλέπουμε ''μικρές'' ομάδες να νικούν τις ''μεγάλες''. Εξαιρετικά σημαντικό είναι και τα γεμάτα γήπεδα που δίνουν κίνητρο και ψυχολογία στους παίκτες».
Φαίνεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα σου. Πιστεύεις πως μπορεί να αλλάξει αυτό και με ποιο τρόπο;
«Ασφαλώς μπορεί να αλλάξει αυτό. Αρχικά, είμαστε μια νέα ομάδα που χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ''δέσει''. Πρέπει να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες. Να βρούμε το γκολ που μας λείπει αλλά και να βελτιώσουμε την αμυντική λειτουργία. Ωστόσο, έχουμε ποιότητα, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και έχουμε καλή κατοχή μπάλας. Οπότε, θεωρώ πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε υψηλότερες βαθμολογικά θέσεις».
Είσαι από τους λίγους Έλληνες ποδοσφαιριστές στο Παναιτωλικό. Πως νιώθεις γι' αυτό και πως σε αντιμετωπίζουν οι φίλοι της ομάδας;
«Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό. Θα ήθελα περισσότεροι Έλληνες παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες, που γνωρίζουν το Ελληνικό πρωτάθλημα και δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής σε αυτό. Οι φίλοι της ομάδας με αντιμετωπίζουν πολύ θετικά. Φαίνεται να αναγνωρίζουν τη προσπάθεια που κάνω και μου δίνουν κίνητρο να δίνω σε κάθε παιχνίδι το 100%».
Τι στόχους έχεις για το μέλλον;
«Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι και κάνω ό,τι μπορώ για να έχει τη καλύτερη δυνατή πορεία ο Παναιτωλικός. Γεννήθηκα εδώ και είναι η ομάδα της πόλης μου, οπότε θέλω είτε αγωνίζομαι σε αυτήν, είτε όχι να είναι σε υψηλό επίπεδο. Μελλοντικά, ένας από τους στόχους μου είναι να αγωνισθώ στο εξωτερικό και δουλεύω πολύ για να το πετύχω. Τέλος, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό για μένα είναι η κλήση από την Εθνική».
Είναι πολύ νωρίς, αλλά έχεις σκεφτεί με τι θα ήθελες να ασχοληθείς όταν κλείσεις τη καριέρα σου;
«Με ενδιαφέρει η προπονητική και η θέση του γυμναστή. Είναι όμως κάτι αρκετά μακρινό και δεν το έχω σκεφτεί ουσιαστικά ακόμα».
onsports.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.