Τελευταια Νεα

2 Αυγ 2019

Μπελεβώνης στην O' JOGO: «Η Μπενφίκα θα μας βοηθήσει στην παραγωγή ταλέντων

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού μίλησε στην πορτογαλική εφημερίδα για το ύφος και το πλαίσιο της συνεργασίας τους με τους «αετούς της Λισαβόνας».   

Η σύναψη του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παναιτωλικού και της Μπενφίκα, έφερε τα «καναρίνια» στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στην Πορτογαλία. Σε αυτό το πλαίσιο ο Μάκης Μπελεβώνης μίλησε στην «O' JOGO» για το πώς οδηγηθήκαμε στην παραπάνω εξέλιξη, αλλά και το ύφος/πλαίσιο της συνεργασίας που θα έχουν οι «κυανοκίτρινοι» με τους «αετούς της Λισαβόνας». 
-Για ποιο λόγο αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτή τη συνεργασία; 
Τα πρώτα βήματα της συνεργασίας μας ξεκίνησαν κάποια χρόνια πριν και είναι σημαντικό να υπάρξει εξέλιξη. Για έναν σύλλογο όπως ο Πανατωλικός, το να δουλεύει κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη αξία. 
-Πως λειτουργεί η συνεργασία σας; 
Περιλαμβάνει μία ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, κάτι που βοηθά και τους δικούς μας προπονητές. Μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε νέες ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε στη δική μας ακαδημία και στη δική μας ομάδα, καθώς επίσης έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ποδοσφαιριστές. Είναι μία συνεργασία με την επιθυμία και των δύο ομάδων, που ερχόμαστε πιο κοντά.  
-Τα τελευταία χρόνια η Μπενφίκα πούλησε αρκετούς παίκτες από την ακαδημία της, στους μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ένας δρόμος που ο Παναιτωλικός θέλει να ακολουθήσει; 
Η δουλειά που γίνεται από την Μπενφίκα σε αυτό το κομμάτι, είναι ήδη γνωστή και η εμπειρία σε αυτόν τον τομέα πρόκειται να μας βοηθήσει να οργανώσουμε την ακαδημία μας και να μετατρέψουμε τον Παναιτωλικό σε μία ομάδα που παράγει και εξελίσσει ταλέντα. Είναι ένας από τους μεγάλους μας στόχους. Θέλουμε να αναπτυχθούμε τα επόμενα χρόνια. 
-Η εμπειρία που έχει  Μπενφίκα σε αυτό ο κομμάτι, ήταν σημαντική για τη συνεργασία σας; 
Η Μπενφίκα έχει μία παράδοση να αναδεικνύει μεγάλους ποδοσφαιριστές και να τους βοηθά να φτάνουν στην κορυφή. Θεωρώ ότι με αυτή τη δουλειά που κάνει θα δημιουργήσει και άλλους παίκτες, όπως ο Ζοάο Φέλιξ. Είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό και η επιθυμία μας είναι να βαδίσουμε και εμείς σε αυτό το μονοπάτι. 
-Μπορούμε να πούμε πως σαν σύλλογος θα προσπαθήσετε να αντιγράψετε την Μπενφίκα; 
Δεν θα έλεγα να την αντιγράψουμε, θέλουμε όμως να αποτελούμε μέρος της γνώσης και εμπειρίας της σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και να δώσουμε συνέχεια στην εξέλιξη που θέλουμε.  
-Με αυτή τη συνεργασία μπορεί ο Παναιτωλικός να 'παλέψει' για τον τίτλο στην Ελλάδα και για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; 
Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε να διατηρήσουμε τον Παναιτωλικό μέσα στους 10 καλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Τώρα αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι προσπάθειές μας εκεί αποσκοπούν. 
-Υπάρχει  πιθανότητα να πάρετε και άλλους παίκτες από την Μπενφίκα;
Σκοπός μας δεν είναι να έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές από την Μπενφίκα. Οι επιλογές μας είναι συγκεκριμένες και έχοντας ως πλεονέκτημα τις καλές σχέσεις των δύο συλλόγων, επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε για το καλό και των δύο ομάδων. Εχουμε το δικό μας πλάνο και επιλέγουμε βάση των δικών μας αναγκών. 
-Η γνώμη σας για τους παίκτες από την Πορτογαλία; 
Στο παρελθόν έχουμε αποκτήσει διάφορους παίκτες από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και έχουμε μείνει ικανοποιημένοι. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίζονται παίκτες με ταλέντο και το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό. 
Κλείνοντας ο πρόεδρος των «κυανοκίτρινων» μίλησε και για το σκεπτικό της πρόσληψης του Λουίς Κάστρο. Αρχικά σχολίασε πως ο νεαρός κόουτς έχει τις καλύτερες συστάσεις και μετά ανέφερε πως 
«όταν μιλήσαμε μαζί του, καταλάβαμε πως ήταν έτοιμος ώστε να αναλάβει αυτό το πρότζεκτ, στο οποίο χρειάζεται να δημιουργήσει μία ομάδα με νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η ομάδα να είναι έτοιμη να διεκδικήσει πράγματα, τα οποία ο Παναιτωλικός δεν έχει ακόμη καταφέρει να πετύχει. Οι μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι έδειξαν εμπιστοσύνη στην ποιότητα των Πορτογάλων τεχνικών. Ο Φερνάντο Σάντος είναι το τέλειο παράδειγμα. Θεωρώ ότι οι Πορτογάλοι τεχνικοί είναι καλού επιπέδου. Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να τους προσλάβουμε».  
gazzeta.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.