Τελευταια Νεα

24 Αυγ 2019

Πρεμιέρα με νίκη

Με σκόρερ τον Ελ Αραμπί οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μπήκαν με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα.


Με το δεξί ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Με το δεξί του Γιουσέφ Ελ Αραμπί που ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα (6΄) έριξε στο καναβάτσο τον Αστέρα Τρίπολης (1-0). Ο Μαροκινός επιθετικός σημάδεψε σωστά από την «βούλα» του πέναλτι και όπως αποδείχθηκε αυτή η εκτέλεση του έκανε και τη διαφορά, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ για τους Ερυθρόλευκους.
Την παράξενη πρεμιέρα μιας και ουσιαστικά βρίσκεται ανάμεσα στον πρώτο μεγάλο στόχο του Αυγούστου. Τα δύο ματς με την Κράσνονταρ που εάν και εφόσον θα οριστικοποιήσουν την επιστροφή του Ολυμπιακού στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπό αυτό το πρίσμα ο Πέδρο Μαρτίνς διαχειρίστηκε την αποψινή παρτίδα. Χρησιμοποιώντας τον κύκλο του ροτέισον, που έχει μια χαρά ποιότητα αλλά που είναι απολύτως λογικό ακόμη να μην μπορεί να προσφέρει άλλες σιγουριές στους Πειραιώτες.
Μόνο σε δίτερμα στον Ρέντη είχαν βρεθεί ως τώρα στην ίδια εντεκάδα, ο Κούτρης, ο Σισέ, ο Καμαρά, ο Σουντανί, ο Ραντζέλοβιτς, ο Ελ Αραμπί. Οι έξι του αρχικού σχήματος που ήρθαν να πλαισιώσουν τον Σα, τον Ομάρ, τον Σεμέδο,  τον Γκιγιέρμε και τον Ποντένσε. Τον κουρασμένο «ισχυρό» κορμό.  Ήταν λογικό λοιπόν αυτή η αγωνιστική version να έχει καλές και κακές στιγμές.
Ήταν λογικό να μην έχει την ομοιογένεια και τη «συνέπεια» που έχει τη σημασία της σε τέτοιες αποστολές. Και λογικότερο από τη στιγμή που δεν ήρθε το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε την παρτίδα, να προκύψει ένα σχετικό καρδιοχτύπι ως το τελευταίο σφύριγμα.
Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 6΄ από το πέναλτι που σωστά έδωσε ο Κουμπαράκης σε χέρι του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη. Και είχε σίγουρα την προοπτική να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχύτερα. Η μεγάλη ευκαιρία του –εξαιρετικού όσο είχε δυνάμεις- Σουντανί (38΄) και η δεύτερη απόπειρα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (51΄). Το δοκάρι του Ελ Αραμπί (69΄) και η τελευταία του προσπάθεια στο 91΄. Θα μπορούσε κάλλιστα σε μια από τις τέσσερις αυτές ευκαιρίες να γίνει το 2-0. Αλλά δεν…
Από την άλλη ο Αστέρας δικαιολόγησε αυτή την παράδοση «ψυχοβγάλτη» που έχει στο Καραϊσκάκη. Έχοντας σε γενικές γραμμές μια εμφάνιση που πρέπει να ικανοποίησε τον Μπόρχα Χιμένεθ. Ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς που άντεξε σε γενικές γραμμές, έστω με τον πορτιέρο Νίκο Παπαδόπουλο να γίνεται «μικρός ήρωας» σε μεγάλες στιγμές της βραδιάς. Οι Αρκάδες είχαν μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ (76’) και μπόλικη… φιλολογία ένα πεντάλεπτο αργότερα. Κάτι σαν εισαγωγικό σημείωμα του VAR που από απόψε υποστηρίζει την Σούπερ Λιγκ.
Τι ακριβώς συνέβη; Σε μια εκτέλεση φάουλ προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπαράλες βρίσκεται στο έδαφος. Ο ρέφερι Κουμπαράκης ζητά την χρήση του VAR για να διαπιστώσει τι συνέβη: Πηγαίνει όντως μπροστά από την οθόνη και δευτερόλεπτα αργότερα συνεχίζει το παιχνίδι.
Το κλειδί: Για έκτο φετινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Μια ομάδα «κόμπακτ» που δεν δίνει πολλά δικαιώματα είτε στα καλά της βράδια, είτε στα λιγότερο καλά σαν το αποψινό. Κάπως έτσι λοιπόν το γκολ που Ελ Αραμπί έφτασε και περίσσεψε για το πρώτο τρίποντο στη Σούπερ Λιγκ.
Το 10άρι: Είναι φοβερά ποιοτικός ο Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός που ουσιαστικά μόλις κατέθεσε το πρώτο του δείγμα γραφής. Ένας μέσο-επιθετικός που δημιουργεί, και που κυρίως έχει το χάρισμα να εκτελεί. Δεν σκόραρε απόψε. Είχε όμως τις ευκαιρίες να το κάνει. Και όσο είχε και δυνάμεις; Η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν ικανοποιητική.
Στον πάγκο: Ευτυχώς ήταν εκεί για τον Ολυμπιακό ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος πέρασε στο 66΄αντί του Σουντανί και έπαιξε σημαντικό ρόλο ως το φινάλε για τη διατήρηση του 1-0. Κράτησε τη μπάλα, κυρίως όμως με την ικανότητα του στην πάσα στο ανοιχτό γήπεδο δεν επέτρεψε στον Αστέρα να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα.
Γιατί κόουτς: Όσα ξέρουν οι προπονητές δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Παρά ταύτα με το 4-0 επί της Κράσνονταρ στο πρώτο ματς, ίσως ο Πέδρο Μαρτίνς να πήρε περισσότερα ρίσκα «εντεκάδας» από όσα έπρεπε σε αυτή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έξι αλλαγές στην εντεκάδα από έναν προπονητή, που μέχρι το ματς με τον Αστέρα δεν είχε προχωρήσει ούτε σε μια στα πέντε ευρωπαϊκά ματς που προηγήθηκαν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς (66′ Μασούρας), Σουντανί (66′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (90’+2′ Γκερέρο)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας (83′ Καπίγια), Άντριαν, Λουίς Φερνάντεθ (67′ Σίτο) Μαρκ Φερνάντεθ (72′ Μπαράλες).
Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Θράκης)
Bοηθοί: Χατζηνάκος Γεώργιος (Δράμας), Τζιώρτζιος Χρήστος (Θράκης)
Tέταρτος: Φωτιάδης Φώτιος (Καστοριάς)
Τζοβάρας Γεώργιος – VAR (Φθιώτιδας)
Καλαμπόκης Κων/νος -AVAR (Αιτ/νιας)


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.