Τελευταια Νεα

31 Αυγ 2019

Ερμαιο στις ορέξεις του ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο στις ορέξεις του εξαιρετικού ΟΦΗ, γνωρίζοντας βαριά εντός έδρας ήττα με 3-1. Δύο γκολ και 1 ασίστ για τον Δημήτρη Μάνο.


Ένας τραγικός Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο στις ορέξεις του εξαιρετικού ΟΦΗ, γνωρίζοντας βαριά εντός έδρας ήττα με 3-1.

Κυρίαρχος ΟΦΗ στο πρώτο και 0-1 αντί για… 0-3

Ο ΟΦΗ ήταν υπέροχος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Απόλυτος κυρίαρχος σε κάθε γραμμή του γηπέδου, απειλητικός, ορμητικός από τη μέση και μπροστά, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Διούδη, είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι και ένα ακόμα γκολ που – σωστά – ακυρώθηκε για φάουλ του Γιαννούλη πάνω στον Μακέντα.

Με ένα Ναμπί να είναι καταπληκτικός και να κάνει όλο το παιχνίδι του ΟΦΗ, με τον Μάνο να αποτελεί συνεχή απειλή για την κάκιστη άμυνα του Παναθηναϊκό και με έναν Παναθηναϊκό… ζαλισμένο να μην μπορεί όχι μόνο να αντιδράσει, αλλά να δείχνει εικόνα κατάρρευσης. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με τους παίκτες της άμυνας να μην μπορούν καν να διώξουν την μπάλα, με τον Κουρμπέλη να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, τους Δώνη – Ζαχίντ άφαντους να μην μπορούν να αναπτύξουν το παιχνίδι και του Χατζηγιοβάνη, Κολοβο και Μακέντα ανύπαρκτους. Ειδικά οι δύο πρώτοι, όσες φορές και αν ήρθαν σε επαφή με την μπάλα, απλά την έχαναν και δεν μπορούσαν καν να πασάρουν δίπλα τους.

Απέναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ όχι μόνο βρήκε την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι του, αλλά αν ήταν πιο εύστοχος ή πιο τυχερός θα είχε βάλει 3 – 4 γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Ναμπί με σουτ στο 7′ είδε τον Διούδη να εκτινάσσεται και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Στο 21΄ο Τσιλιανίδης σούταρε με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, στο 30′ ήταν η σειρά του Μάνου να χάσει μεγάλη ευκαιρία, αλλά τρία λεπτά αργότερα αποδόθηκε δικαιοσύνη, με τον Μάνο να πλασάρει υποδειγματικά τον Διούδη για το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ βρήκε και πάλι τον δρόμο για τα δίχτυα, με τον Γιαννούλη να τη στέλνει, αλλά το VAR να ακυρώνει σωστά το γκολ λόγω επιθετικού φάουλ του Γιαννούλη πάνω στον Μακέντα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να αποδοκιμάζει την ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία είχε μόλις 2 τελικές, έναντι 10 τελικών του ΟΦΗ.

Ομάδα Β’ Εθνικής ο Παναθηναϊκός

Ο Δώνης έβαλε στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον Μπουζούκη αντί του ανύπαρκτου Χατζηγιοβάνη, όμως η εικόνα του Παναθηναϊκού όχι μόνο δε βελτιώθηκε, αλλά έγινε ακόμα χειρότερη. Οι πράσινοι θύμιζαν ομάδα δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορούσαν να αλλάξουν δύο πάσες της προκοπής και κάθε φορά που ο ΟΦΗ έβγαινε στην αντεπίθεση, η άμυνα του θύμιζε παιδική ομάδα. Ο Νούνες έμοιαζε σαν ένας από τους χειρότερους παίκτες που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Πούγγουρας υπέφερε από τους επιθετικούς του ΟΦΗ και οι Κρητικοί έκαναν αληθινό πάρτυ.

Μόλις στο 49′ ο Νούνες έδωσε την μπάλα στον Νέιρα στη μεσαία γραμμή σαν να ήταν… συμπαίκτης του, ο Νέιρα έδωσε κάθετα στον Μάνο που στο τετ α τετ έκανε το 0-2. Εννιά λεπτά αργότερα, νέο λάθος αυτή τη φορά από τον Μπουζούκη, χάρισε την μπάλα στον Μάνο, ο Νούνες αντί να τρέξει στον αντίπαλό του… σταμάτησε (!), ο Μάνος μοίρασε στον Τσιλιανίδη και αυτός σε κενή εστία έκανε το 0-3.

Στο ΟΑΚΑ επικράτησε πανικός. Ο κόσμος ξέσπασε σε συνθήματα εναντίον των παικτών, με το γνωστό «είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα», την ώρα που οι παίκτες τα είχαν χαμένα. Ο Δώνης έβγαλε τον Νούνες, που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν και έβαλε τον Μολό, τοποθετώνας τον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται… υποφερτός στην αμυντική γραμμή έχοντας τον αρχηγό του αντί για τον τραγικό Πορτογάλο.

Ο Περέα έδωσε λίγη ένταση στην επίθεση του Παναθηναϊκού και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 85′, με τον Μακέντα να είναι εύστοχος και να μειώνει σε 1-3, αλλά αυτό δεν άλλαζει το παραμικρό για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ήταν τραγικοί, πληρώνουν τον κακό σχεδιασμό που έγινε στις μεταγραφές (ο Παναθηναϊκός έχει 5-6 εξτρέμ και δεν έχει δεύτερο αμυντικό χαφ, με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτυ οι αντίπαλοι), πληρώνουν το γεγονός πως ο βασικός στόπερ ήρθε μόλις… χθες, ενώ συζητούσαν μαζί του από τα μέσα Ιουνίου, πληρώνει όλους τους λάθους χειρισμούς του Νίκου Νταμπίζα, που δεν έχει καταφέρει ούτε σέντερ φορ να βρει, ούτε το θέμα του Χατζηγιοβάνη να λύσει, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να εμφανίζει αυτή την εικόνα στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ ήταν άξιος νικητής στο ΟΑΚΑ και για δεύτερο σερί ματς με τον Παναθηναϊκό του δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα. Πέρσι με την ιστορία που συνέβη και με τον κόσμο να κατηγορεί για… στήσιμο και φέτος με το ξεγύμνωμα που έκανε στους πράσινους.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Νούνες (60′ Μολό), Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Κολοβός (70′ Περέα), Χατζηγιοβάνης (46′ Μπουζούκης), Μακέντα


ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης (78′ Μπράουν), Νάστος, Τσιλιανίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα, Ναμπί (86′ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (90′ Φιγκερέιδο)

in.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.