Τελευταια Νεα

28 Αυγ 2019

Τα τοπικά ντέρμπι στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Την περασμένη χρονιά δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις δύο ομάδες του νομού μας να κονταροχτυπιούνται στον τρίτο όμιλο της Γ’Εθνικής κατηγορίας λόγω της αποχώρησης από το πρωτάθλημα του Νέου Αμφίλοχου.


Φέτος θα έχουμε την χαρά να έχουμε δυο ομάδες από την Αιτωλοακαρνανία Ναυπακτιακό και Α.Ε. Μεσολογγίου που τα μεταξύ τους παιχνίδια στην  Α΄κατηγορία της ένωσης μας χάρισαν πολλές συγκινήσεις .
Αλλά και μια από την γειτονική Φωκίδα που είναι φαβορί για τον τρίτο όμιλο και γιατί να μην είναι άλλωστε κάτι διαφορετικό θα ήταν άδικο καθώς η έδρα του Απόλλωνα Ευπαλίου από την Ναύπακτο είναι μόλις πέντε χιλιόμετρα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
Ο Απόλλωνας Ευπαλίου είναι μια ομάδα που πέτυχε το στόχο της με οργάνωση διοικητικά και σκληρή δουλειά μέσα από ένα πρωτάθλημα που σαφώς δεν έχει την αίγλη της Α’ΕΠΣΝΑ όμως ήταν αρκετά δύσκολο καθώς έβρισκε μπροστά της ομάδες όπως ο ιστορικός Φωκικός αλλά και ο Αστέρας Ιτέας του Πέτρου Μαντούβαλου.
Η περσινή χρονιά για τον Απόλλωνα ήταν ιστορική η ομάδα του Ευπαλίου με την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά με την συμμετοχή της στο τελικό κυπέλλου Φωκίδας όπου ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα Ιτέας έχοντας εξαιρετική παρουσία.
Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Φωκίδας πολύ νωρίτερα από το φινάλε και γιόρτασε την άνοδο στην Γ’Εθνική με φιέστα αντιμετωπίζοντας την Παναχαϊκή σε έναν αγώνα φιλανθρωπικό οπού είχε και την ευκαιρία να τιμήσει όσους ανθρώπους στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό της ομάδας.
Ο σχεδιασμός για τον Απόλλωνα άρχισε την επόμενη μέρα από την φιέστα πράγμα που δείχνει την οργάνωση της ομάδα και σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Κούγιας αλλά και ολόκληρη η ομάδα του διοικητικού συμβουλίου.
Ο Γιώργος Μίχος που ήταν τεχνικός διευθυντής ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από τον Χρήστο Φλέγγα. Στόχος της ομάδας του Ευπαλίου η γρήγορη παραμονή και η καλή αγωνιστική παρουσία.
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ
Ο Ναυπακτιακός που μέσα σε 8 χρόνια δυο φορές απέτυχε μέσω των αγώνων μπαράζ να ανέβει στην Γ’ Έθνική το κατάφερε την περασμένη χρονιά όπου στέφτηκε πρωταθλητής μια αγωνιστική πριν τον τελευταίο αγώνα μπαράζ νικώντας τότε την ομάδα της Α.Ε. Μεσολογγίου. Σε μια χρονιά με τον πρόεδρο του Ναυπακτιακού Λάμπρο  Χρυσανθόπουλο να βάζει υψηλούς στόχους ,φέρνοντας παίκτες από το πάνω ράφι στον Ναυπακτιακό με προπονητές όπως ο έμπειρος και πολυνίκης στην Γ’Εθνική Δημήτρης Σκούνας αλλά και το βαρύ ποδοσφαιρικό όνομα Σίνισα Γκόγκιτς.
Η ομάδα για πολλούς απέτυχε , όμως η ομάδα της Ναυπάκτου μπορεί να μην πήρε το πρωτάθλημα που ήταν στόχος της ,όμως μπήκε ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για τον Ναυπακτιακό Αστέρα ,πολλές συζητήσεις  , όμως καμία λύση μέχρι λίγες μέρες πριν την δήλωση της συμμετοχής στην Γ’Εθνική .
Νέα σελίδα η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου με νέα παιδιά που ήταν κοντά στην ομάδα και με στόχους την καλή αγωνιστική εικόνα , με παίκτες από την περιοχή και παίκτες που έχουν προσφέρει στην ομάδα. ο Μιχάλης Δρόσος νέος πρόεδρος του Ναυπακτιακού και ο Δημήτρης Κάκκος ο οποίος επιστρέφει στον πάγκο της ομάδα της Ναυπάκτου έχουν τρέξει πολλά πράγματα μέσα σε λίγο χρόνο και κάτω από δύσκολες συνθήκες ΄, όμως όλα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο.
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Η Α.Ε. Μεσολογγίου σε μια χρονιά που ξεκίνησε πανηγυρικά έβλεπε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος την «πλάτη» του Όμηρου Νεοχωρίου . Επίσης έχασε το κύπελλο από την ομάδα του Ομήρου σε ένα τελικό γιορτή για το ποδόσφαιρο του νομού μας  στο πανέμορφο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.
Α.Ε.Μ. και Όμηρος στους αγώνες μπαράζ  δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι σε Δόξα Καινούργιου και Α.Ο. Χάλκειας φαινόταν από  την αρχή ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Α.Ε. Μεσολογγίου το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος για τους φιλάθλους της , κατάφερε να νικήσει στο Νεοχώρι με 2-1 και να πάρει πανηγυρικά την άνοδο στην Γ’Εθνική κατηγορία.
Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο και για την ομάδα του Μεσολογγίου όμως η λύση βρέθηκε και ο σχεδιασμός ξεκίνησε κανονικά αρκετά νωρίς με τον Γιώργο Ασπρογέρακα στο τιμόνι της ομάδας. Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν αρκετοί όμως ήρθαν για να φτιάξουν το νέο ρόστερ.
Οι μέρες περνούν πλησιάζουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος αναμένοντας από την ΕΠΟ την ανακοίνωση των ομίλων και την κλήρωση. Οι τρεις ομάδες από την περιοχή μας έχουν φιλοδοξίες , έχουν παίκτες με κίνητρο όπως και προπονητές όμως για να πετύχουν θέλουν στο πλευρό τους και τον κόσμο.
Εμείς να ευχηθούμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά με πλούσιο θέαμα και στην Γ’Εθνική κατηγορία.
nafpaktianews.gr


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.