Τελευταια Νεα

18 Απρ 2019

Ματσάρα... πρόκριση της Τότεναμ που πέταξε έξω τη Σίτι

Θα ακούν VAR και θα… τρέχουν στη Σίτι! Οι Πολίτες στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης με την Τότεναμ έφτασαν μια ανάσα από μια ασύλληπτη ανατροπή, αλλά έπεσαν «θύμα» της τεχνολογίας και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Champions League.
Η ομάδα του Γκουαρντιόλα στο 90+3’ έκανε το 5-3 με τον Στέρλινγκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά τη χρήση του VAR, με τους Πετεινούς να γνωρίζουν την ήττα με 4-3, αλλά να παίρνουν την πρόκριση στους «4» χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα.
Η τεχνολογία και η ομάδα του Ποκετίνο «γκρέμισαν» το όνειρο του Πεπ Γκουαρντιόλα να τα κατακτήσει όλα στη φετινή σεζόν, με τον Αργεντινό τεχνικό και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στα ημιτελικά οι Πετεινοί θα αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης και φυσικά αναφερόμαστε στον Αγιαξ.

«Ροντέο» από την αρχή

Οι δύο ομάδες μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και φρόντισαν από το πρώτο λεπτό να μας δώσουν μια… πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 11 λεπτά μπήκαν τέσσερα γκολ, δύο από κάθε ομάδα! Η Σίτι με τον αέρα του φαβορί άνοιξε το σκορ στο 4’ με ένα απίστευτο γκολ του Στέρλινγκ.
Ο Αγγλος επιθετικός πήρε την μπάλα στην περιοχή, την έφερε στο δεξί και εκτέλεσε τον Γιορίς για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ. Τρία λεπτά αργότερα η Τότεναμ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σον. Ο Νοτιοκορεάτης με σουτ έξω από την περιοχή εκτέλεσε τον Έντερσον και έφερε στα ίσια το παιχνίδι.
Πριν καλά καλά προλάβουν οι Πολίτες να συνέρθουν από το σοκ της ισοφάρισης, ο Σον ξαναχτύπησε και έκανε το 2-1 για τους Πετεινούς. Στο 10’ Ο Μόουρα έκλεψε την μπάλα, άφησε στον Έρικσεν, αυτός έδωσε στον Σον και ο Ασιάτης με ωραίο τρόπο νίκησε τον Εντερσον, δίνοντας προβάδισμα στην Τότεναμ. Η απάντηση της Σίτι ήταν άμεση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα ισοφάρισε σε 2-2!
Ο άσος της Μάντσεστερ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ρόουζ και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς, με το γκολ του Πορτογάλου να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Δέκα λεπτά αργότερα η Σίτι έκανε την ολική ανατροπή, με τον Στέρλινγκ! Ο Ντε Μπρόινε έκανε την παράλληλη μπαλιά, η άμυνα της Τότεναμ «ξέχασε» τον Αγγλο επιθετικό και αυτός στο δεύτερο δοκάρι εκτέλεσε τον Γιορίς για το 3-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το όνειρο έγινε… εφιάλτης

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρο της πρόκρισης και στο 59’ έκανε το 4-2 με τον Αγκουέρο! Ο Ντε Μπρόινε κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα, έβγαλε μόνο του τον Αγκουέρο και ο Αργεντινός με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Γιορίς, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στη Σίτι. Μετά το γκολ του Λατινοαμερικάνου οι Πολίτες είχαν την κατοχή, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρίες και το τελικά το πλήρωσαν. Στο 73’ η Τότεναμ μείωσε σε 4-3 με τον Γιορέντε μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Ισπανό να αποδεικνύεται καθοριστικός. Στο τελευταίο 15άλεπτο η Σίτι πίεσε, έκλεισε τους Πετεινούς στα καρέ τους και στις καθυστερήσεις άγγιξε την πρόκριση. Ο Στέρλινγκ σκόραρε, μετά την πάσα του Αγκουέρο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά τη χρήση του VAR.
Συγκεκριμένα, ο Έρικσεν έκανε γύρισμα προς τα πίσω, η μπάλα κόντραρε στον Μπερνάντο Σίλβα και κατέληξε στον Αγουέρο, ο οποίος γύρισε για τον Στέρλινγκ, με τον Αγγλο να σκοράρει για το 5-3. Ο Τούρκος διαιτητής, Τσακίρ, ωστόσο μετά από χρήση VAR ακύρωσε το γκολ και γκρέμισε τα όνειρα της Σίτι για πρόκριση στα ημιτελικά τους Champions Leagiue. Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι βρήκε τον Ποκετίνο και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά, μια τεράστια επιτυχία.
Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Μεντί (84′ Σανέ), Γκουντογκάν, Σίλβα (63′ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπέρναρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο
Τότεναμ: Γιορίς, Ρόουζ (90′ Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41′ Γιορέντε), Ερικσεν, Ντέλε Αλι, Μόουρα (82′ Ντέιβις), Σον

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.